Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ για τα Δημοσιεύματα για την εκλογική προτίμηση των αστυνομικών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 11 Ιουλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 700/1/1α
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Δημοσιεύματα για την εκλογική προτίμηση των αστυνομικών»
Κύριε Υπουργέ,
H προτίμηση ψήφου των αστυνομικών κατά τις δύο πρόσφατες εθνικές εκλογές αποτέλεσε αντικείμενο δημοσιογραφικών αναφορών και συμπερασμάτων που διαμόρφωσαν στην κοινή γνώμη την άποψη ότι οι αστυνομικοί ψήφισαν συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.
Η δημόσια προβολή μιας άκριτης γενίκευσης που αλλοιώνει τον χαρακτήρα της συνταγματικής κατοχύρωσης της προσωπικής – μυστικής προτίμησης χάριν της έγερσης στερεοτυπικών αντιλήψεων για τηλεοπτική εκμετάλλευση στοχοποίησε το σύνολο των αστυνομικών.
Αφορμή έδωσε η διαδικασία των ειδικών εκλογικών καταλόγων. Το γεγονός – πέραν πολλών προφορικών οχλήσεων των μελών μας – καταγγέλλει εγγράφως με το επισυναπτόμενο από 21/06/2012 έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας προτείνοντας η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αστυνομικών να πραγματοποιείται σε τμήματα ετεροδημοτών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης που αφορά την προστασία και την εξάλειψη των ερεισμάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση – όπως πιο πάνω αναφέραμε- της εκλογικής διαδικασίας. Προς αποφυγήν της όποιας παρερμηνείας η πρόταση δεν σχετίζεται με καμία διάθεση εσωστρέφειας και αποφυγής δημόσιας κριτικής για την εσωτερική κατάσταση του Σώματος την οποία επιβάλλουν οι αρχές της Δημοκρατίας.

Τελευταίες αναρτήσεις