Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μετακίνηση Αστυνομικού Προσωπικού στην Α.Δ. Ορεστιάδας


         Λάρισα 30 Ιουλίου 2012
                 Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ                             
          
                Κοιν.:  1.Α.Δ. Λάρισας                                                         
                           2.κ.κ. Διοικητές Τ.Δ.Λ. Γόννων και Ελασσόνας
                           3.Μέλη ΕΑΛ

Θέμα: «Μετακίνηση Αστυνομικού  Προσωπικού στην Α.Δ. Ορεστιάδας»
Σχετ.:   72175/12/936687  από 30/7/2012 Διαταγή Α.Ε.Α.

     
-Αγανάκτηση ως και αποτροπιασμός, επικρατεί στις τάξεις όλων των συναδέλφων.

-Αφορμή  αποτέλεσε η ανωτέρω σχετική διαταγή του Αρχηγείου, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η μετακίνηση στην Θράκη συνολικά χιλίων οκτακοσίων ογδόντα ένα (1881) Αστυνομικών  εκ των οποίων πενήντα  (50) από τα δύο (2) Τ.Δ.Λ. της Α.Δ. Λάρισας,  για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών.

-Ήδη στις ανωτέρω Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και λόγω ότι βρισκόμαστε στο μέσον των καλοκαιρινών περιόδων αδειών, αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην λειτουργία αυτών.Οι παραπάνω Υπηρεσίες, κινδυνεύουν με «λουκέτο», λόγω της απόσπασης σχεδόν του συνολικού αριθμού  υπηρετούντων  συναδέλφων σ’ αυτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της περιοχής, των πολιτών , αλλά γενικότερα και των εγκαταστάσεων των Υπηρεσιών.

-Πέραν των ανωτέρω οι Υπηρεσίες αυτές, θα κληθούν να χορηγήσουν προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, όπως επίσης και η οι προβλεπόμενες ανελαστικές ανάγκες (π.χ. φρουρά κρατητηρίων, μεταγωγές κρατούμενων, κ.λ.π).

  
 -Η ανωτέρω διαταγή επέφερε τεράστια αναστάτωση στα μέλη της Ένωσής μας, που υπηρετούν στα Τ.Δ.Λ. Γόννων και Ελασσόνας, καθώς και στις οικογένειές τους .
- Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Διοικήσεις των Τ.Δ.Λ. και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, πλην όμως θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση, στα δικαιώματα των αποσπασμένων και μη συναδέλφων, όπως π.χ. λήψη ημερήσιων αναπαύσεων, αδειών,  καθώς και  και στην απαιτούμενη δύναμη των φρουρών κρατητηρίων, μεταγωγών κλπ.
  
-Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως για εμάς προέχει η αξιοπρέπεια των μελών μας και των οικογενειών τους, που δυστυχώς για πολλοστή φορά νιώθουμε να καταπατείται από την επίσημη Πολιτεία.

-Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε από την ΠΟΑΣΥ ΑΜΕΣΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρέμβαση, δηλώνοντας ότι η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, είναι σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα.
                                       
  Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                                    ΖΙΚΟΣ Χρήστος

Τελευταίες αναρτήσεις