Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αποδέσμευση 100 οχημάτων και 60 μοτοσικλετών, από φύλαξη διαφόρων ειδικών στόχων


Λάρισα 6 Αυγούστου 2012

 Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Κοιν.:ΑΔ Λάρισας (Γραφείο Τεχνικών Μέσων)
Μέλη Ε.Α.Λ 

Θέμα: «Αποδέσμευση 100 οχημάτων και 60 μοτοσικλετών, από φύλαξη διαφόρων ειδικών στόχων ».
Σχετ : Οι από 31 Ιουλίου 2012 δηλώσεις εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

   Θετική απήχηση στη κοινή γνώμη, αλλά και στο σύνολο των  συναδέλφων, είχαν οι αποφάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημoσίας Τάξης σχετικά με την αποδέσμευση 1500 αστυνομικών και 160 διαφόρων οχημάτων για τα οποία, εφόσον οι εξαγγελίες  γίνουν πραγματικότητα, και καθ’ όσον τα οχήματα αυτά ήταν συνοδευτικά ασφαλείας, άρα συμβατικά, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας ζητά και προτείνει:
1)   Την ανακατανομή στην ΑΔ Λάρισας 8 οχημάτων ελευθέρου χρωματισμού για αντικατάσταση των επικίνδυνων ,λόγω παλαιότητας, συμβατικών οχημάτων των Α.Τ. Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων και Περιφέρειας ,καθώς και για την ενίσχυση του στόλου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του ΤΔΝ Λάρισας.
2)   Την ανακατανομή 6 μοτοσικλετών  για χρήση από τις  Υπηρεσίες Ασφαλείας και τις ομάδες ΔΙΑΣ και Ζ.
3)   Οσα από τα 160 οχήματα έχουν λευκό χρωματισμό να τοποθετηθεί σε αυτά από τη ΔΙΤΕΝΕ αστυνομικός εξοπλισμός και εμβλήματα ώστε να ανακατανεμηθούν σε Α.Δ. όπως της Λάρισας ,όπου το 90% του στόλου  είναι 10ετίας με μ.ο. χιλιομέτρων 500.000!
   Παρακαλούμε  τη ΠΟΑΣΥ για τις δικές της ενέργειες προς την αρμόδια Διεύθυνση  του ΑΕΑ σχετικά με την αποδοχή του αιτήματός μας, αλλά και ώστε τα αποδεσμευμένα  οχήματα  να διατεθούν όντως  στη μάχη κατά της εγκληματικότητας και αποκλειστικά σε Υπηρεσίες που έχουν σοβαρό πρόβλημα με το στόλο των αυτοκινήτων τους.    
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                       ΖΙΚΟΣ Χρήστος

Τελευταίες αναρτήσεις