Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στρατιωτικά Φαρμακεία

Λάρισα 28 Αυγούστου 2012
                                                  
                             Προς: ΥΠ.ΕΘ.Α.
                                                        (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)                             
                                                   Κοιν.: Ως ο Πίνακας Αποδεκτών        
                                                                            
Θέμα: « Στρατιωτικά Φαρμακεία ».
Σχετ : Η από 07-06-2012 απόφαση ΥΠ.ΕΘ.Α./ΦΕΚ Β 1836/11-06-2012.

  Σύμφωνα με ανακοινώσεις των φαρμακευτικών συλλόγων από 01-09-2012 ,παύει η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων ,στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω χρεών του Ταμείου .
 Για μια ακόμη φορά οι ασφαλισμένοι ,οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν οφείλουν τίποτα καθόσον πληρώνουν κανονικά τις ανάλογες εισφορές τους, γίνονται το μέσο πίεσης ώστε να εξοφληθούν τα οφειλόμενα του Ταμείου προς τα φαρμακεία.
  Εννοείται ότι συμφωνούμε απόλυτα  με το δίκαιο αίτημα των φαρμακοποιών και τους αγώνες των συνδικαλιστικών τους οργάνων ώστε να τους αποδοθούν τα χρήματα που δικαιούνται.
  Στις δύσκολες όμως οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ,κάτι τέτοιο σημαίνει τη χαριστική βολή στον ήδη ελλειμματικό οικογενειακό προϋπολογισμό των ασφαλισμένων. Για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η λειτουργία υποκαταστημάτων του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου ήδη λειτουργούν και στις πόλεις Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης όπως προβλέπεται στην ανωτέρω σχετική απόφαση του ΥΠ.ΕΘ.Α.
 Η λειτουργία του στρατιωτικού φαρμακείου στην πόλη της Λάρισας θα εξυπηρετούσε όλα τα μέλη μας-μετόχους του Μ.Τ.Σ. και θα συνέβαλε δραστικά στην εξοικονόμηση χρημάτων.
  Αυτονόητο είναι ότι οι κρατήσεις μας για ιατροφαρμακευτική δαπάνη πρέπει επιτέλους να έχουν αντίκρισμα. Δεν δεχόμαστε πλέον να είμαστε κατ΄ ευφημισμόν ασφαλισμένοι ,πληρώνοντας τα πάντα από την τσέπη μας από την επίσκεψη στον ιατρό μέχρι και τη φαρμακευτική αγωγή μας.
 Καλούμε την Ομοσπονδία μας να είναι συμπαραστάτης στο αίτημά μας για τη λειτουργία του Στρατιωτικού Φαρμακείου Λάρισας  και δηλώνουμε παρόντες σε οποιαδήποτε ενέργειά της ώστε να έχουμε επιτέλους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μας αξίζει..
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                  ΖΙΚΟΣ Χρήστος

Τελευταίες αναρτήσεις