Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Έκτακτες μεταθέσεις έτους 2012.Η κοροϊδία δεν έχει τέλος!

                                                                              Λάρισα 20 Σεπτεμβρίου  2012

                                                                 Προς:  Π.Ο.ΑΣ.Υ.                 
                          
Θέμα: «Έκτακτες μεταθέσεις έτους 2012.Η κοροϊδία δεν έχει τέλος!».

   Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις έκτακτες μεταθέσεις. Σύμφωνα με αυτές η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ενισχύεται με τον εκπληκτικό αριθμό του……..ενός (1) Αστυνομικού, όταν οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 140 ενώ υπάρχει κύμα συνταξιοδότησης ,λόγω των νέων οικονομικών μέτρων.
   Κάποιοι συνεχίζουν να μας εμπαίζουν!
   Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι όπως διαμορφώνεται η επετηρίδα συνάδελφοι εκτός Λάρισας θα έρχονται με μετάθεση με τη παρέλευση 20ετίας, στη καλύτερη περίπτωση.
   Ας μην απορούμε αν ο Αστυνομικός προσφεύγει στα δικαστήρια ή σε εικονικά, κατά κύριο λόγο, διαζύγια, προκειμένου να μετατεθεί στο τόπο συμφερόντων του.
  Ας μην αναρωτιούνται οι πολίτες της υπαίθρου του νομού μας γιατί δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση.
   Να γνωρίζουν ότι τα ΑΤ Ραψάνης και Αγιάς δεν είναι δυνατόν να αστυνομεύσουν σωστά τη περιοχή ευθύνης τους, διότι αδυνατούν να διαθέσουν  περιπολικά πλήρως επανδρωμένα, τα Τμήματα Δίωξης Λαθρομεταναστών Γόννων και Ελασσόνας λόγω των αποσπάσεων στον Έβρο, δε μπορούν να διαθέσουν ούτε μία περιπολία ημερησίως, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ τα ΑΤ Φαρσάλων, Τυρνάβου και Ελασσόνας είναι σε οριακό επίπεδο!
 Τη δύσκολη αυτή εποχή η ΠΟΑΣΥ οφείλει να αφυπνίσει τους ηγήτορες μας. Να καταλάβουν επιτέλους ότι μόνη ελπίδα για επιβίωση των ταλαιπωρημένων ανά την επικράτεια συναδέλφων  είναι η μετάθεση στο τόπο συμφερόντων τους.
   Για το σκοπό αυτό η Ένωσή μας προτείνει τις παρακάτω αλλαγές στο Κώδικα Μεταθέσεων, οι οποίες δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος:
   1.Οι μεταθέσεις τακτικές και έκτακτες ,να καλύπτουν αντίστοιχα ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης τουλάχιστον 10%, σε κάθε περίοδο.
   2.Εφόσον ο αστυνομικός μετά από παρέλευση 15ετίας δεν έχει κατορθώσει να λάβει μετάθεση στο τόπο συμφερόντων του, να τη δικαιούται αυτοδίκαια.
   Επίσης να προχωρήσει επιτέλους η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών με ταυτόχρονη ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τμήματος άμεσης δράσης στη Λάρισα. Η Ένωσή μας έχει έτοιμο σχέδιο όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας στη διάθεση κάθε υπευθύνου εφόσον της ζητηθεί.   
    Τέλος καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες βουλευτές, περιφέρεια, δήμους , αλλά πάνω από όλα τους γονείς και συγγενείς των συναδέλφων που αναμένουν μετάθεση να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με τη δική μας .Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας  είναι πάντα στη διάθεσή τους.  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                   ΖΙΚΟΣ Χρήστος

Τελευταίες αναρτήσεις