ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΕΝΩΣΕΙΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   
   ΕΝΩΣΕΙΣ              ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Εμείς οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί  συγκεντρωθήκαμε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2012 στη Λάρισα ,για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας ,την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και τη θεσμική αποστολή μας από ανάλγητες πολιτικές που στοχεύουν να μας υπαγάγουν σε καθεστώς «γαλέρας».Μετά και την αναγγελία της δρομολόγησης νέων περικοπών ,παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις  του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ,οδηγούμαστε σε οριακή επιβίωση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι΄αυτό ,και αντιστεκόμαστε στην επιβολή μιας οικονομικής απολυταρχίας με την χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής.
         Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» ήταν μια επικοινωνιακή πομφόλυγα διότι οι «ορέξεις» της τρόικας δεν ικανοποιούνται μ’αυτά ,αλλά μόνο με την ολοκληρωτική αρπαγή των μισθών μας και την βαλκανιοποίηση των συνθηκών εργασίας μας. Απέναντί τους δε βλέπουν ανθρώπους με ανάγκες ,δικαιώματα και υποχρεώσεις ,αλλά απρόσωπες μονάδες και αριθμούς. Προσπαθούν να εδραιώσουν την επικράτησή τους, εξασθενώντας τις αντιστάσεις της κοινωνίας με πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο, ώστε η προσχεδιασμένη εξαθλίωση να συντελεστεί πιο γρήγορα. Το πλάνο είναι: Οι φτωχοί –φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
         Γι’ αυτό δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας ,δε θα μείνουμε απλοί θεατές ,ούτε θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα στο «σφαγείο» που μας οδηγούν. Ο ένστολος έχει περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο.
Από το 2009 οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται από 28,74% έως το 45,42%,που οφείλονται στο «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του «αφορολόγητου» στα 5000€ ,την εισφορά αλληλεγγύης ,τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο…
        Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσουν τις εξαγγελίες τους και να επιμείνουν στα «ισοδύναμα μέτρα», σε αυτά που είχαν προβληθεί κατά κόρον πριν τις εκλογές με καταφανή στόχευση ,όχι απομυζώντας τους εργαζόμενους, αλλά εισπράττοντας από τους έχοντες και κατέχοντες και από όλους εκείνους που τις τελευταίες δεκαετίες εκμεταλλεύτηκαν τον ιδρώτα του λαού μας..
          Οι Αστυνομικοί , οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί δεν είναι δούλοι.
          Απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά σήμερα και στα Πολιτικά Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση και τα καλούμε επίσης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Είμαστε εξουσιοδοτημένοι από όλα τα συνδικαλιστικά μας όργανα ,να καταγγείλουμε την μεταχείριση που υφιστάμεθα, και να ζητήσουμε να στηρίξουν τον αγώνα μας για να μη φορτωθούμε επιπλέον με αβάσταχτα μέτρα. Εμείς και οι συνάδελφοί μας δεν ανήκουμε σε καμία κατηγορία «ειδικών»  και δήθεν προνομιούχων μισθολογίων. Η πλειοψηφία αμείβεται με Βασικό Μισθό τα 683 €. Γνωρίζουν επίσης τα ακατάστατα ωράρια και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας ,χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ.
         Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας ,δεν ζητούμε καμιά προνομιακή μεταχείριση ,αλλά προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί,  Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «θηρίο» της εγκληματικότητας ,την ανομία και την ανασφάλεια . Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει  στην πρώτη γραμμή του πυρός ,δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
         Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας .Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού .Για την καταπολέμηση της διαφθοράς ,Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
         Αυτόν τον αγώνα καλούμε να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση, προστατεύοντάς μας από τη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας ,για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλεία μας.
         Παράλληλα όμως ,με τη σημερινή μας εκδήλωση διαμαρτυρίας στέλνουμε το δικό μας κυρίαρχο μήνυμα προς όλους τους ένστολους αλλά και όλη την κοινωνία:

                                      ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
                        ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

                                                                Λάρισα 19 Σεπτεμβρίου 2012