"Όταν η οργή φτάσει στη Βουλή", Το πανό της ημέρας και το ψήφισμα των Ομοσπονδιών

Αναμφίβολα είναι και ανακηρύσσεται το πανό της ημέρας. Οι αστυνομικοί της Λάρισας κέρδισαν τις εντυπώσεις. Στο ίδιο πάνω κάτω μήκος κύματος και το ψήφισμα των Ομοσπονδιών, που κινείται στη λογική όσων διαμείφθηκαν στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όταν τόσο ο κ. Φωτόπουλος, όσο και ο Γεωργατζής, υπεραμύνθηκαν του δόγματος να πάψει η αστυνομία να χρησιμοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις ως φόβητρο για τις
λαϊκές, εργατικές διεκδικήσεις.
Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί το ψήφισμα.
"Το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών, χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και δηλώνει «παρών» στους αγώνες όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων συμπολιτών μας, εκφράζοντας την ριζική του αντίθεση στη νέα λαίλαπα των οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται δήθεν για τη σωτηρία της χώρας μας.
 Οι Ομοσπονδίες μας συμπαρίστανται στον αγώνα του λαού μας για να υπάρξει μια άλλη πολιτική, απαλλαγμένη από τα δεινά των Μνημονίων και της Τρόικας και στέλνουν ένα μήνυμα αντίστασης και από την πλευρά όλων των ενστόλων.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαζικοί και επίπονοι αγώνες των συνδικάτων όλης της χώρας θα παίξουν και πάλι καθοριστικό ρόλο για να απαλλαγεί ο λαός μας από όλους εκείνους που εξακολουθούν να τον θεωρούν «πειραματόζωο» των πολιτικών και οικονομικών αδιεξόδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Ως ένστολοι πολίτες, που με τους δικούς μας αγώνες, έχουμε αναδείξει κι εμείς τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας αγωνίες για το μέλλον των εργασιακών μας χώρων, αλλά και για αυτό καθ' αυτό το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση.
 Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και οι οργισμένες αντιδράσεις του λαού μας δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή. Ως εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας αρνούμαστε τη χρησιμοποίησή μας για την απορρόφηση των λαϊκών αντιδράσεων και καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, πείθοντας τους πολίτες για την ορθότητα της πολιτικής της".