Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

« Μεταγωγές-Φύλαξη κρατουμένων Φυλακών σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα




                                                        Λάρισα 22 Οκτωβρίου 2012

                                                               ΠΡΟΣ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                  Κοιν.: Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας


  Μετά την πρόσφατη απόδραση –απαγωγή βαρυποινίτη των φυλακών Τρικάλων από τα εξωτερικά ιατρεία του τοπικού νοσοκομείου ,οι μεταγωγές πλέον αυτών των περιπτώσεων στα Νοσοκομεία της Λάρισας, θυμίζουν κάτι από ταινίες δράσης, με χαρακτηριστικά τα ακόλουθα περιστατικά.
 1.Κρατούμενος συνοδεία οκτώ (8) ενόπλων  υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς φυλακών Λάρισας ,ζητήθηκε επιπλέον ενίσχυση για τη φύλαξή του από την Υπηρεσία μας και συνέδραμε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ με οκτώ άτομα ακόμη !!!
 2.Κρατούμενος ενώ φυλάσσεται σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας νοσοκομείου από τέσσερις (4) υπαλλήλους ένοπλους των φυλακών ,σε κάθε βάρδια ,ενισχύεται η φύλαξή του από επιπλέον δύο (2) αστυνομικούς.
 Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τη φύλαξη εξωτερικά των φυλακών Λάρισας καθ’ όλο το 24ωρο.
Προκύπτουν όμως κάποιες εύλογες απορίες.:
 1.Με ποια διαταγή διατάσσεται η συνδρομή μας για φύλαξη –μεταγωγή κρατουμένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα ;
 2.Ποιοι τελικά είναι οι υπεύθυνοι της μεταγωγής και της φύλαξης ;
 3.Αν κάτι δεν πάει κατ΄ευχήν πως είναι δυνατόν να έχουν την  ίδια ευθύνη οι Αστυνομικοί που εκτάκτως διετάχθησαν να συνδράμουν;
 4.Πως είναι δυνατόν για κρατούμενο που συνοδεύεται από υπερπολλαπλάσιους ένοπλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη μεταγωγή τους στο Νοσοκομείο να διατίθεται ως ενίσχυση το 40% περίπου της Αστυνομικής δύναμης που εκείνη της ώρα εκτελεί Υπηρεσία;
 Ας μην ξεχνάμε ότι οι φυλακές Λάρισας έχουν περί τους 900 κρατουμένους και καθημερινά εκτελούνται δύο με τρεις μεταγωγές στα Νοσοκομεία. Είναι λοιπόν δυνατόν σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα άνω των διακοσίων χιλιάδων κατοίκων εξαιτίας της φύλαξης του ενός, να απομένει στην Υπηρεσία της πόλης η μισή από τη διατιθέμενη αστυνομική δύναμη;
 Ας αφήσουν κάποιοι κατά μέρος κινήσεις που εκθέτουν τους συναδέλφους μας και προσδίδουν πανικό παρά ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης.
 Δεν είναι δυνατόν η ομοσπονδία μας να δίνει μάχες και να έχει ως βασικό αίτημα την απαλλαγή μας από τα ξένα έργα και κάποιοι με ελαφρά την καρδία  να μας γυρίζουν πίσω, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την καριέρα των Αστυνομικών.
 Περιμένουμε   απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά μας .
 Η Ένωσή μας δηλώνει ότι θα διασφαλίσει τα μέλη της με κάθε νόμιμο τρόπο.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                   ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις