Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ενίσχυση Γ.Α.Δ.Α. με τη Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.



                                                                     Λάρισα 3 Νοεμβρίου 2012

                                                           Π Ρ Ο Σ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                         Κ Ο Ι Ν :  1.Α.Δ. ΛΑΡΙΣΑΣ
                                                                    2.Γ.Α.Δ.Π.Θ.
                                                                   3.Νομικό Σύμβουλο Ε.Α.Λ.



   Με την ανωτέρω σχετική το Α.Ε.Α. ζητά από την Γ.Α.Δ.Π.Θ. την ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. με (2) ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. των (4) ατόμων και (1) διμοιρία των (22) ατόμων.
   Για μία ακόμη φορά είχαμε ωμή παραβίαση του ΠΔ 394/2001 καθόσον η διαταγή του Α.Ε.Α. εκδόθηκε Σάββατο απόγευμα, για ένα γεγονός που ήταν ήδη γνωστό, και ενώ οι συνάδελφοι είχαν λάβει γνώση τις υπηρεσίες του τριημέρου, διαλύοντας για πολλοστή φορά τον οικογενειακό και προσωπικό τους προγραμματισμό.
   Η αντίδραση του σωματείου μας ήταν άμεση με ενημέρωση της τοπικής και κεντρικής φυσικής μας ηγεσίας δια του προέδρου του, του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και του προέδρου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας κ. ΤΟΛΙΚΑ.
   Ενημερώθηκαν άπαντες, από τους προαναφερόμενους, ότι από τη Δευτέρα 5/11/12 έως και τη Παρασκευή 9/11/12 η Κοιλάδα των Τεμπών θα είναι κλειστή και στα μέτρα τροχαίας θα απασχολούνται καθημερινά 125 άτομα, ενώ θα υπάρχουν και στη πόλη μας πορείες – εκδηλώσεις.
   Όχι μόνο οι παρεμβάσεις μας έπεσαν στο κενό αλλά αποφασίστηκε η σύνθεση της διμοιρίας να είναι (11) άτομα από Λάρισα και (11) από Καρδίτσα! Έχουμε δηλαδή ένα επιχειρησιακό <<έγκλημα>>. Ποίος θα έχει την ευθύνη αν τραυματισθεί κάποιος συνάδελφος? Πως είναι δυνατόν να συνεργασθούν ως ομάδα άτομα άγνωστα μεταξύ τους?
   Ως Προεδρείο της Ε.Α.Λ. ζητούμε συγγνώμη από τους συναδέλφους που δε μπορέσαμε να υπερασπισθούμε τα δικαιώματά τους, καθώς το Αρχηγείο μας εκδίδοντας για πολλοστή φορά διαταγές στο <<πόδι>> έκανε κουρελόχαρτο το Π.Δ. για το ωράριο εργασίας μας, ενώ η τοπική μας ηγεσία αποφάσισε τη προαναφερόμενη <<πρωτότυπη>> στα χρονικά σύνθεση της διμοιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο τους συναδέλφους που την απαρτίζουν.
   Τουλάχιστον προσπαθήσαμε και θα προσπαθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε και έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας.
   Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά γιατί μπορεί για τη παραβίαση των Π.Δ. να μην προβλέπονται,  δυστυχώς, ποινικές κυρώσεις, για άλλα όμως θέματα προβλέπονται και μάλιστα αυστηρές.
    

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



             ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις