Επιχειρησιακή κατάσταση αλεξίσφαιρων γιλέκων της Α.Δ. Λάρισας                                                                                          Λάρισα 12 Νοεμβρίου 2012
                                                                                Π Ρ Ο Σ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                                ΚΟΙΝ : 1. Α.Δ. Λάρισας
                                                                                             2.Νομικό Σύμβουλο Ε.Α.Λ.


   Όπως διαπιστώσαμε μετά από καταγγελίες πολλών συναδέλφων, και κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης  σε σύνολο 332 αλεξίσφαιρων γιλέκων τα 205 είναι μη αξιόπιστα ,διότι έχει παρέλθει η 10ετής εγγύηση τους και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης των αντιβλητικών  πλακών.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι στη καλύτερη περίπτωση κάποιες Υπηρεσίες έχουν τα μισά αλεξίσφαιρα ληγμένα ενώ υπάρχουν αρκετές άλλες , και μάλιστα αιχμής, όπου έχουν λήξει όλα τα αλεξίσφαιρα!
   Για μία ακόμη φορά τα αυτονόητα για την ασφάλεια των μάχιμων αστυνομικών, ελέω οικονομικής κρίσης, δεν ισχύουν. Αναρωτιόμαστε πόσο κοστίζει τελικά για κάποιους η ζωή του Αστυνομικού;Αν συνάδελφος κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ,υποστεί βλάβη εξαιτίας του ληγμένου αλεξίσφαιρου, ποιος θα έχει την ευθύνη; Επιπλέον η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που είναι άκρως απαγορευτικό για τον αστυνομικό να προβεί στην αγορά ιδιωτικού αλεξίσφαιρου.
   Παμπάλαια και κακοσυντηρημένα οχήματα, κρατητήρια με σχεδόν διπλάσιους φιλοξενούμενους από ότι προβλέπεται, αλεξίσφαιρα ληγμένα, μισθοί πείνας, ηθικό στο ναδίρ, φιλότιμο στα τελειώματα και Αστυνομικοί στα πρόθυρα κρίσης να παλεύουν στη κυριολεξία μόνοι τους.
   Αλήθεια για όλα αυτά ποια η γνώμη της ηγεσία μας; Μήπως τελικά η αυστηρότητα και οι διαταγές εξαντλούνται στην επίτευξη των στόχων  και  των στατιστικών;
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας δε πρόκειται να αφήσει έρμαιο της τύχης του κανένα συνάδελφο και προς τούτο σκοπεύει να ενεργήσει στο άμεσο μέλλον με όλα τα νόμιμα μέσα, γιατί για κάποιους ίσως ο μάχιμος αστυνομικός να είναι ένας απλός αριθμός επωμίου, για  εμάς όμως η ζωή και η αξιοπρέπεια του συναδέλφου είναι το πάν.
   
                                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ