Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Με το τραίνο στην Αθήνα

                                                                                                Λάρισα 10 Ιανουαρίου 2013

                                              ΠΡΟΣ : Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας                            
                                            Κ Ο Ι Ν :1)Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                          2) Ένωση Αστυνομικών Αττικής

   Σήμερα και περί ώρα 06:40 αφίχθη στον σ.σ. Λάρισας αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη στην οποία επέβαιναν περί τους 150 οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας με προορισμό την Αθήνα, για να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους.
   Λόγω ότι οι οπαδοί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν, ως συνήθως, αρκετά «ανήσυχοι» ,οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ αφού ενημέρωσαν αρμοδίως στάθμευσαν την αμαξοστοιχία στη Λάρισα και αρνήθηκαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους εάν δεν υπήρχε αστυνομική συνοδεία έως την Αθήνα!!
   Τελικά υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων εάν οι οπαδοί παρέμεναν στη Λάρισα ή γινόταν προσπάθεια επιστροφής τους στη Θεσσαλονίκη  και αφού εξασφαλίστηκε το ταξίδι των υπολοίπων επιβατών για Αθήνα, με άλλη αμαξοστοιχία, οι οπαδοί ξεκίνησαν το ταξίδι τους συνοδεία 12 συναδέλφων με επικεφαλής τον Α΄ Αστυνομικό Υποδιευθυντή της ΑΔ Λάρισας.
   Για μία ακόμα φορά ένα έκτακτο - σοβαρό περιστατικό είχε αίσιο τέλος χάρη στη τύχη, που μια φορά ακόμα ήταν μαζί μας, αλλά και στην ικανότητα, τη ψυχραιμία και το κουράγιο των συναδέλφων που έφυγαν από τα σπίτια τους για να εκτελέσουν υπηρεσία πρωινής βάρδιας και βρέθηκαν με το τραίνο στην Αθήνα.
  Έγινε για ακόμα μια φορά αντιληπτό πόσο ώριμο είναι πλέον το αίτημα μας ,ενόψει και της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, για ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Ας έχουν το νου τους οι ιθύνοντες ότι με τη τύχη δε θα λύνονται πάντα όλα τα προβλήματα
   Ως  Ένωση Αστυνομικών Λάρισας θεωρούμε αυτονόητο εκ’ μέρους της Υπηρεσίας την έκδοση διαταγής για να συνταχθεί ΦΠ στους συναδέλφους ,ώστε να αμειφθούν έστω με το γελοίο ποσό των 7,80 ευρώ για αυθημερόν ταξίδι 700 χιλιομέτρων,     όπως επίσης και να δοθεί άμεσα «αδιάθετο αλλαγής» λόγω υπερεργασίας.
   Τέλος ευχαριστούμε πολύ την Ένωση Αστυνομικών Αττικής  καθόσον μετά από επικοινωνία που είχαμε με το πρόεδρο της κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, μερίμνησε άμεσα για το μεσημεριανό γεύμα των συναδέλφων μας.

                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                     ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις