Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Μεταθέσεις Ειδικών Φρουρών



                                                                                Λάρισα 16 Φεβρουαρίου 2013

                                                                                   Π Ρ Ο Σ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.         



   Ανακοινώθηκαν την 13-2-13 οι μεταθέσεις των Ειδικών Φρουρών. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην Α.Δ. Λάρισας μετατίθενται με τις τακτικές μεταθέσεις τρείς (3) Ε.Φ., τη στιγμή που στις αντίστοιχες τακτικές μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού ενισχύθηκε με μόλις δυο (2) αστυφύλακες.
  Σπεύδουμε να διευκρινίσουμε ,για τυχόν «καλοθελητές» ,ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τη ρήξη με τους συναδέλφους Ειδικούς Φρουρούς. Μακάρι να μπορέσουν όλοι τους να λάβουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους ,διότι στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες η επιβίωση μακριά από το σπίτι σου ,κινδυνεύει να γίνει αδύνατη. Δεν επιθυμούμε να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»,απλά προσπαθούμε να σώσουμε τη «δική μας».Εξάλλου η Ένωση μας σε ανύποπτο χρόνο έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της με την(ε)σχετική η  οποία αφορά την έλλειψη συνδικαλιστικής κάλυψης των Ε.Φ. που υπηρετούν στην επαρχία .Κάποιοι τους  έχουν αφήσει στη τύχη τους, εμείς πάντως όχι.
   Η Α.Δ. Λάρισας ,μία Διεύθυνση με τις μεγαλύτερες λίστες αναμονής για μετάθεση ,ενισχύεται με μόλις δύο (2) άτομα (αστυφύλακες), ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες συνάδελφοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., της νησιωτικής χώρας ,σε παραμεθόριες και άλλες περιοχές με προϋπηρεσία άνω των 12 και σε πολλές περιπτώσεις άνω των 16(!!) ετών δε πρόκειται ποτέ να μετατεθούν στο τόπο συμφερόντων τους.
   Υπενθυμίζουμε κάποιες προτάσεις μας οι οποίες έγιναν με την ανωτέρω(γ)σχετική :
1.Να μπει φραγμός στις μεταθέσεις για «ειδικούς» λόγους. Σε κάποιες Αστυνομικές Διευθύνσεις θα πρέπει να τοποθετηθούν σύμβουλοι γάμου καθώς οι μεταθέσεις λόγω διαζυγίων πέφτουν σαν τη βροχή!!
2.Επιτέλους να γίνουν πραγματικές μεταθέσεις σε ποσοστό μετακινουμένων ανά Α.Δ. τουλάχιστον 10% επί των κενών θέσεων, ενώ μετά από 15 έτη εκτός τόπου συμφερόντων να δίδεται άμεση μετάθεση στον ενδιαφερόμενο.
 Θεωρούμε πως το συνδικαλιστικό μας κίνημα πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα δώσουν ελπίδα και θα αναπτερώσουν το ηθικό των ταλαιπωρημένων και αδικημένων συναδέλφων .
   Οι συνάδελφοι δε πρέπει να νιώθουν μόνοι και εγκαταλελειμμένοι και εμείς σαν Ένωση Λάρισας είμαστε στη διάθεση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για να τα καταφέρουμε!!


  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                       ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις