Παραχώρηση οχημάτων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης                                                       Λάρισα 8 Μαρτίου 2013

                                            Π Ρ Ο Σ : 1) Α.Ε.Α. Δνση Τεχν.Τμ.2ο
                                                                         ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ. )
                                                              2) Υπουργείο Δκης Μετ/σης
                                                           Δνση Κρ.Αυτ/των-Τμ.Κρ.Αυτ/των
                                                                          ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ. )
                                           Κ Ο Ι Ν : 1) Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας
                                                            2) Α.Δ. Λάρισας
                                      ( Για ενημέρωση & τυχόν δικές τους ενέργειες)
                                                                                                             
   Σε συνέχεια του α) σχετικού με το οποίο η Ομοσπονδία μας έκανε παρέμβαση σχετικά με το θέμα ,σας ενημερώνουμε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην αρμόδια Διεύθυνση Κρατικών Οχημάτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι μόνο από τα μέσα του 2012 αλλά στη Λάρισα έχουμε περίπτωση οχήματος (τζιπ) που δεσμεύτηκε για τις ανάγκες της ΟΠΚΕ 25-11-11 με τη γ) σχετ.(την οποία επισυνάπτουμε).
   Την 24-10-12, δηλ. ένα χρόνο αργότερα και κατόπιν παρέμβασης του Σωματείου μας στο τότε Επιτελάρχη του Α.Ε.Α. ,η αρμόδια διεύθυνση του Αρχηγείου με τη β) σχετ.(την οποία επίσης επισυνάπτουμε) ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για τη παραχώρηση του οχήματος, δίχως όμως αυτό να γίνει.
   Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η ΟΠΚΕ να εκτελεί υπηρεσία με παμπάλαια οχήματα το καθένα εκ’ των οποίων έχει κατά μ.ο. 600.000 (!!) χιλιόμετρα με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι η όποια προσπάθεια επικοινωνίας του Σωματείου μας ,δια του προέδρου του, με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Δκης Μετ/σης είχε αντιμετώπιση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί στη καλύτερη περίπτωση άκρως υπηρεσιακή, αρνούμενοι οι αρμόδιοι (;) υπάλληλοι οποιαδήποτε συζήτηση επικαλούμενοι φόρτο εργασίας.
   Παρακαλούμε το Αρχηγείο να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προς την Δνση Κρατικών Αυτ/των ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματα παραχώρησης οχημάτων. Η κατάσταση του υπηρεσιακού στόλου είναι δραματική. Είναι όχι μόνο απαρχαιωμένος αλλά και ασυντήρητος καθόσον τα χρέη από επισκευές στα ιδιωτικά συνεργεία είναι πολύ μεγάλα.       
   Θεωρούμε απαράδεκτο εδώ και 1½ έτος ένα όχημα κυριολεκτικά να σαπίζει στη μάντρα του ΟΔΔΥ τη στιγμή που τόσο ανάγκη το έχει η Υπηρεσία μας και απαιτούμε την άμεση παραχώρηση όλων των οχημάτων για τα οποία έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την Α.Δ. Λάρισας.

  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ