Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Εξωτερική – Περιμετρική φρούρηση Φυλακών από Αστυνομικές δυνάμεις



                                                                          Λάρισα 6 Απριλίου 2013

       Π ρ ό ς : Αστυνομική Διεύθυνση
                    Λ ά ρ ι σ α ς
                                                          Κ ο ι ν :1. Γ.Α.Δ.Π.Θεσσαλίας
                                                                        2. Π.Ο.ΑΣ.Υ.


    Έπειτα από τα τελευταία δραματικά γεγονότα στις Φυλακές Τρικάλων, που είχαν ως αποτέλεσμα την απόδραση 11 βαρυποινιτών και το τραυματισμό εξωτερικών φρουρών, η φύλαξη περιμετρικά των καταστημάτων κράτησης από τις Υπηρεσίες της Ελ. Αστυνομίας είναι πλέον και επισήμως γεγονός. Αυτό σε συνδυασμό με τις έρευνες στο εσωτερικό των φυλακών από ειδικές μονάδες του Σώματος ,που επίσης επισήμως έχει αποφασισθεί, προσθέτουν νέα πάρεργα στο ήδη επιβαρυμένο καθηκοντολόγιο μας.
   Το σωματείο μας στην έδρα του οποίου λειτουργεί φυλακή με 900 κρατουμένους διαμαρτύρεται έντονα για τα νέα αυτά καθήκοντα ,τη στιγμή που η φυλακή Λάρισας διαθέτει για την εξωτερική φρούρηση 120 υπαλλήλους. Δηλαδή για τα κρατητήρια ,ανά την επικράτεια, στα οποία κρατούνται 750 ποινικοί να ζητήσουμε ενίσχυση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ;
    Από τη στιγμή όμως που τα νέα μας καθήκοντα είναι πλέον πραγματικότητα και οι επιθέσεις που το τελευταίο διάστημα δέχθηκαν οι φυλακές είναι πολεμικού τύπου, η Υπηρεσία πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό προτείνουμε:
1)      Να ζητηθούν 12 εθελοντές από όλες τις υπηρεσίες ,οι οποίοι αφού αποσπασθούν σε κάποια υπηρεσία π.χ. Α’ ή Β’ Α.Τ., θα έχουν αποκλειστική δραστηριότητα την εξωτερική φύλαξη των φυλακών και θα εργάζονται σε αυστηρά κυλιόμενο ωράριο (πέντε αλλαγές).
2)      Οι συνάδελφοι αυτοί αφού αξιολογηθούν από το γραφείο εκπαίδευσης ,να υποστούν ταχύρυθμο σεμινάριο στη χρήση πολεμικών τυφεκίων π.χ. G3 ή FN.
3)      Ταυτόχρονα να τους διατεθούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους αλεξίσφαιρα βαρέου τύπου, αλεξίσφαιρη ασπίδα και κράνη καθώς και μόνιμο όχημα που θα εκτελούν υπηρεσία και για το οποίο θα είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και καθαριότητα του.
4)      Δε θα είναι μόνιμα σε σταθερό σημείο έξω από τις φυλακές αλλά θα κινούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην είναι στόχος αλλά και για εντοπισμό τυχόν ύποπτων ατόμων ή οχημάτων.
    Θεωρούμε ότι η υπηρεσία από τη στιγμή που δε μπορεί να αποφύγει τα νέα μέτρα – πάρεργα ,θα πρέπει να φερθεί επαγγελματικά διαθέτοντας για την ευαίσθητη αυτή υπηρεσία το καλύτερο δυνατόν εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους συναδέλφους.
    Για να προσφέρει ο αστυνομικός πρέπει να νιώθει πρώτα από όλα ο ίδιος ασφαλής. Δυστυχώς έχουμε πόλεμο στον οποίο είμαστε οι πρώτοι στόχοι και τα Kalashnikov του εχθρού δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ευχολόγια ούτε με πιστόλια των 9 mm και συμβατικά αλεξίσφαιρα.
   Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
  
                                                              

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                       ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις