Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πειθαρχικός έλεγχος συναδέλφων του Α.Τ. Αγιάς



                                                                                  Λάρισα 8 Μαΐου 2013
                                                                           
                                                       Π Ρ Ο Σ : Αστυνομικό Διευθυντή
                                                                                  Λ ά ρ ι σ α ς
                                                       Κ Ο Ι Ν : Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Κύριε Διευθυντά
   Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη μαζική κλήση σε απολογία ,10 από σύνολο 15 συναδέλφων του Α.Τ. Αγιάς, με αφορμή κλοπή πινακίδων σήμανσης από την Επ.Ο. Αγιάς – Αγιοκάμπου.
   Η κλοπή έγινε γνωστή μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Περί τα τέλη του μήνα Μαρτίου ,αφού κλήθηκε από το Τμήμα , ο αρμόδιος υπάλληλος της Περιφ. Ενότητας Λάρισας υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων και προσδιόρισε το  πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου ως το χρονικό διάστημα που συνέβη το περιστατικό. Με δεδομένη τη κατάθεση του υπαλλήλου η Υπηρεσία καλεί σε απολογία όλους τους συναδέλφους που εκτέλεσαν υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας το Α΄ δεκαήμερο Μαρτίου.  
   Πρέπει να σημειωθεί ότι:
α. Ο ακριβής χρόνος της κλοπής δεν εξακριβώθηκε.
β. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα ,όπως σχεδόν πάντα, η εποχούμενη περιπολία του τμήματος ήταν επανδρωμένη από ένα (1) αστυνομικό με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Κύριε Διευθυντά
   Για μία ακόμη φορά βλέπουμε ένα ανεξήγητο ζήλο από τη πλευρά της Υπηρεσίας.
   Δεν είδαμε όμως τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον για την εποχούμενη περιπολία με ένα άτομο ,που είναι κανόνας στο Α.Τ. Αγιάς.
   Για το περιπολικό με το οποίο εκτελούν υπηρεσία το οποίο ήρθε στο τοπικό τμήμα μετά από παρέμβαση του Σωματείου στο πρώην Επιτελάρχη και η συντήρηση του γίνεται χάρη στο φιλότιμο και το ενδιαφέρον των συναδέλφων.
   Τέλος δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία στις εκκλήσεις μας για ενίσχυση του τμήματος, τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες, ώστε να σταματήσει η λεηλασία της περιουσίας των πολιτών από κάθε λογής πλιατσικολόγους.
   Ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας δηλώνουμε ότι :
-          Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων του Α.Τ. Αγιάς και τους συγχαίρουμε δημόσια για τον άνισο καθημερινό αγώνα που δίνουν.
-          Θέτουμε το νομικό μας σύμβουλο στη διάθεση τους.
-          Ζητούμε την άμεση παύση του άδικου πειθαρχικού ελέγχου.
-          Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, σε πείσμα ορισμένων, για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού και την ενίσχυση των περιφερειακών Τμημάτων με μόνο γνώμονα τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς το πολίτη.

Κύριε Διευθυντά
   Εννοείται ότι είμαστε ενάντια στη γενική ατιμωρησία και σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα έχουμε από πρόθεση μη ορθή εκτέλεση καθήκοντος επιβάλλεται ο πειθαρχικός έλεγχος.
   Σε εποχές όμως που, ελέω μνημονίων, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε έχοντας στη διάθεση μας ελάχιστα μέσα, είναι τουλάχιστον άδικο κάποιοι με «μπαμπούλα» τη περαιτέρω μείωση των πενιχρών αποδοχών μας ,μέσω άδικων πειθαρχικών ελέγχων, να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φοβίας, να μας γεμίζουν πικρία, να ρίχνουν το ηθικό μας στα τάρταρα και εντέλει  να έχουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν.
   Για όλους τους ανωτέρω λόγους και στα πλαίσια της έως τώρα ειλικρινούς συνεργασίας μας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                             ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                        ΖΙΚΟΣ Χρήστος





Τελευταίες αναρτήσεις