Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση



                                                       Λάρισα 10 Ιουνίου 2013


Στρατηγέ
   Την 12-1-2013 η Διμοιρία Λάρισας διατάχθηκε και έλαβε μέτρα στο ποδοσφαιρικό αγώνα Λεβαδιακός – Ολυμπιακός. Η αναχώρηση ήταν πρωινές ώρες, ώστε 15:00 να είχε άφιξη στο γήπεδο, με έναρξης του ποδοσφαιρικού αγώνα 19:30. Η διμοιρία επέστρεψε, εννοείται κατάκοπη, πρώτες πρωινές ώρες της 13-1-2013.
   Από τη διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας προβλέφθηκε, ορθότατα, ότι εξαιτίας της ώρας έναρξης του ποδοσφαιρικού αγώνα, της ώρας αναχώρησης και της χιλιομετρικής απόστασης  Λάρισας – Λιβαδειάς μετ’ επιστροφής ( 470 χιλιόμετρα ) ότι η διμοιρία θα εκτελούσε πολύωρη υπηρεσία και θα επέστρεφε την επόμενη ημέρα όπως  έγινε και αποτυπώθηκε ρητά στα Φύλλα Πορείας. Υπόψη ότι επειδή η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι άνω των 160 χιλιομέτρων δικαιούμασταν σύμφωνα με το κανονισμό διανυκτέρευση η οποία βέβαια ποτέ δεν έγινε.
   Δυστυχώς όμως η ΥΔΕ, για ακόμη μια φορά, προβάλλοντας ,κατ’ εμάς,  ακατανόητους και προσχηματικούς λόγους, ενημέρωσε τη διαχείριση της ΑΔ Λάρισας ότι «κόβονται» τα αιτούμενα εκτός έδρας και εγκρίνεται μόνο 1/3 ημέρας εκτός έδρας (περίπου 7,5 Ευρώ καθαρά) αντί 1 ½ ημέρας ( περίπου 30 Ευρώ καθαρά).
   Η Υπηρεσία δεν έλαβε καμία μέριμνα για τη διμοιρία. Εκτελέσαμε με υπομονή 16ωρη και πλέον επίπονη υπηρεσία,  240 χιλιόμετρα από την έδρα μας. Ξοδέψαμε από το υστέρημα μας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ο καθένας. Περιμέναμε τουλάχιστον  μακροπρόθεσμα να λάβουμε πίσω με τη μορφή της εκτός έδρας αποζημίωσης  κάποιο ποσό ,ως ελάχιστη ανταμοιβή για τις υπηρεσίες μας και τη ταλαιπωρία μας αλλά το βασικότερο για τα έξοδα μας.
   Αντί όμως αυτών είμαστε «αντιμέτωποι» με μία υπάλληλο της ΥΔΕ, με την οποία βέβαια δεν έχουμε κάτι το προσωπικό, και η οποία εφαρμόζοντας «ψυχρά» τις εντολές που έχει λάβει αρνείται να μας δώσει τα δικαιούμενα μας. 
Στρατηγέ
   Δε περιμένουμε να αντιληφθεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί στην ΥΔΕ και το ωράριο του είναι Δευτέρα πρωί ως Παρασκευή  μεσημέρι, το κόπο και τη πικρία μας αλλά είμαστε σίγουροι ότι εσείς θα καταλάβετε και μάλιστα πολύ καλά.
   Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες γιατί είναι τουλάχιστον άδικο και παράλογο εκτός από τη πολύωρη ταλαιπωρία μας να ζημιωνόμαστε επιπλέον και οικονομικά για την εκτέλεση της υπηρεσίας μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




Τελευταίες αναρτήσεις