Σχέδιο περί ένταξης προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία


                                                                               Λάρισα 5 Ιουλίου 2013
                                
                          Π Ρ Ο Σ :1.  Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                     2.  Μ.Μ.Ε.
                                                                                 3.  Μέλη Ε.Α.Λ.                                                         


  Έκπληξη αναστάτωση και τεράστιο προβληματισμό ,επέφεραν στις τάξεις των συναδέλφων ,οι πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας σχετικά με την ένταξη των Υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία.
  Την ώρα που Ειδικές Δυνάμεις του Σώματος δίνουν μάχη με παραστρατιωτικούς ληστές –δραπέτες φυλακών και οι συνάδελφοί μας σε όλη την επικράτεια κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή ,ένας ακόμη ΄΄σχεδιασμός΄΄ ,προστίθεται στην υποτιθέμενη προσπάθεια αναβάθμισης του σώματος.
  Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι έχει προηγηθεί το πάγωμα των προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία για δύο έτη ,η εξαγγελία για κατάργηση περίπου 7.000 κενών οργανικών θέσεων, μάχιμων αστυνομικών και η μετακίνηση με τη διαδικασία της κινητικότητας υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. ,οι οποίοι ακόμη ψάχνουν καρέκλα να καθίσουν!!
 Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που διανύει η χώρα μας με την εγκληματικότητα ,παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες ,να χτυπάει κόκκινο ,δηλώνουμε ότι ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας ,απαιτούμε ένα σύγχρονο σχεδιασμό ,για μια καλύτερη αστυνόμευση υπό ένα νομικό πλαίσιο ,το οποίο θα στηρίζει το μάχιμο Αστυνομικό στην καθημερινή του μάχη για τη δημόσια Τάξη και Ασφάλεια.
  Είμαστε στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας για ότι αποφασίσει περιμένοντας επιτέλους έναν σχεδιασμό ο οποίος θα λύνει και δε θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματά μας..

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


               ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ