Προβλήματα κρατητηρίων Α.Δ.Λάρισας                                                         Λάρισα 06 Αυγούστου 2013


   Παρά τα συνεχόμενα έγγραφα και παρεμβάσεις  μας για τη κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας , βασικά λόγω της σοβαρής  έλλειψης  δαπανών για καθαριότητα – απολύμανση των κρατητηρίων, ενημερωθήκαμε ότι παρουσιάστηκε εκ’ νέου κρούσμα «ψώρας» σε αλλοδαπούς κρατουμένους .Τα περιστατικά αυτά είναι στην κυριολεξία μία υγειονομική βόμβα η οποία απειλεί άμεσα του λοιπούς κρατουμένους αλλά και το Αστυνομικό προσωπικό.
   Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση και ζητούμε :
  1. Άμεση απολύμανση των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας καθώς και των κλινοσκεπασμάτων –ενδυμάτων των κρατουμένων σε ειδικούς κλιβάνους .
  2. Έναρξη προφυλακτικής θεραπείας των κρατουμένων και εν ανάγκη των συναδέλφων που έρχονται άμεσα σε επαφή μαζί τους .
  3. Απολύμανση όλων των οχημάτων με τα οποία καθημερινά ενεργούνται προσαγωγές.
  4. Άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών στις περιπτώσεις που παρουσιάζονται κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών, σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική ,την οποία σας επισυνάπτουμε.
  5. Άμεση προμήθεια απολυμαντικών λοσιόν και γαντιών μίας χρήσεως, για τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στα κρατητήρια.
  6. Να μεταφερθούν άμεσα σε ειδικά κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών όλοι οι προς απέλαση αλλοδαποί κρατούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται στα κρατητήρια ,για χρονικό διάστημα άνω του διμήνου. Τα κρατητήρια είναι χρόνος βραχείας και όχι μακροχρόνιας κράτησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι η κράτηση των οποίων αγγίζει και το ένα έτος, με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα υγιεινής ,ευταξίας αλλά και ψυχικής και σωματικής υγείας των κρατουμένων.
  Επιτέλους τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να πραγματοποιηθούν κάποια αυτονόητα ;
  Ως πότε κάποιοι θα εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς :
   H Ένωσή μας παρακολουθεί το ζήτημα και αναμένει άμεσα αποτελέσματα, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της για την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων.
   Με την υγεία μας δε πρόκειται να παίξει κανείς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     
                                  
                 ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                               ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1.Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2.Γ.Α.Δ.Π.Θεσσαλίας
3.Αστυνομικό Διευθυντή Λ ά ρ ι σ α ς  
4.Νομικό Σύμβουλο Ε.Α.Λ.
5.Μέλη Ε.Α.Λ.
6.Μ.Μ.Ε.