Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αστυνομικά Μέτρα σε διάφορες εκδηλώσεις – Καταπόνηση προσωπικού



                                                       Λάρισα 6 Οκτωβρίου 2013

                                       Π Ρ Ο Σ : κ. Αστυν. Διευθυντή Λάρισας
                                        Κ Ο Ι Ν : 1) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                         2) Μέλη Ε.Α.Λ.

             
   Κατά το παρελθόν η Ένωση μας έχει θίξει κατ΄επανάληψη, το ζήτημα των αστυνομικών μέτρων και της κόπωσης των συναδέλφων.
    Δυστυχώς όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε μια έξαρση διαταγών για μέτρα σε εκδηλώσεις, που μέχρι πρόσφατα αντιμετωπιζόταν με δύο δίκυκλα της τροχαίας ή της ομάδας Ζ.
     Η συγκρότηση της διμοιρίας, πολλές φορές και της δεύτερης, είναι φαινόμενο σχεδόν καθημερινό. Στον ίδιο ρυθμό και η ΟΠΚΕ που διαθέτει τα 2/3 της παρούσας δύναμης της ως διμοιρία, ενώ αυτό δε προβλέπεται από πουθενά, μη λαμβάνοντας το αντίστοιχο επίδομα, σε βάρος  του κύριου έργου της, που είναι η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος.
      Σε αγώνες ποδοσφαίρου της τοπικής ομάδας ΑΕΛ η οποία αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία (ερασιτεχνική) π.χ. με Πρέβεζα, Δόξα Κρανούλας κλπ, διατίθενται σχεδόν οι ίδιες δυνάμεις και υπάρχει σχεδόν ο ίδιος σχεδιασμός, όπως όταν αγωνιζόταν η ΑΕΛ στην Α’ κατηγορία και είχε αντίπαλο μια «μικρή» ομάδα ,με πολλαπλάσιους όμως τότε φιλάθλους στο γήπεδο. Το ρεπό κατά τα σ/κ τείνει να γίνει άγνωστη λέξη.
   Υπόψη ότι π.χ. στις διμοιρίες ο μ.ο. ηλικίας των συναδέλφων είναι 38+ έτη, οικογενειάρχες με παιδιά η πλειοψηφία τους. Όλοι οι νεώτεροι και με λιγότερες οικογενειακές υποχρεώσεις είναι σε ειδικές ομάδες και με μεταθέσεις των δύο (2) ατόμων ανά σεζόν το πρόβλημα θα επιτείνεται.   
   Ο σχεδιασμός στηρίζεται τις περισσότερες φορές στο γνωστό «δόγμα» βάλε να έχουμε ,μη τυχόν γίνει κάτι. Υπήρξε περίπτωση που είχαμε σε υπηρεσία τεράστιες δυνάμεις ,για πορεία που είχε χαρακτηρισθεί δύσκολη και επικίνδυνη και η οποία τελικά ποτέ δεν έγινε! Είναι τουλάχιστον ακατανόητο σε περιόδους οικονομικής κρίσης να σπαταλούνται χιλιάδες αστυνομικές εργατοώρες. Την ίδια στιγμή που όταν χαλάει ένα τζάμι από περιπολικό λόγω έλλειψης δαπανών δε το επισκευάζουμε αλλά το «σφηνώνουμε» για να μη πέφτει!

    Το Σωματείο μας σε καμία περίπτωση  δε διεκδικεί «δάφνες συνδιοίκησης».Μακριά από εμάς τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Απεναντίας πολλές φορές σταθήκαμε αρωγοί, σε δύσκολες καταστάσεις ,με κίνδυνο ίσως να χαρακτηρισθούμε αρνητικά για τη στάση μας. Παρόλο που από κάποιους, που ίσως ποτέ δε μπόρεσαν να δουν με θετική ματιά τη συνδικαλιστική μας δράση, η προσπάθεια για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και ο ψύχραιμος λόγος μας εκλαμβάνονται ως προσπάθειες συνδιοίκησης, εμείς σε πείσμα αυτών θα συνεχίσουμε το καλό αγώνα μας , με τα όποια άδολα λάθη μας.
     Ζητούμε τον εξορθολογισμό των διατασσόμενων μέτρων. Πίσω από τα νούμερα των διατιθέμενων δυνάμεων, όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιών, στους εκάστοτε πίνακες των διαταγών, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και οι οικογένειες τους, οι οποίοι στα «δύσκολα» το έχουν αποδείξει ότι εργάζονται αδιαμαρτύρητα, ατελείωτες ώρες, λειτουργώντας επαγγελματικά μέσα σε ένα, αρκετές φορές, ερασιτεχνικό πλαίσιο, δίνοντας το καλύτερο τους εαυτό.
   
          
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                    ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις