Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αστυνομικά Μέτρα Διμοιρίες Α.Δ.Λάρισας



                                                       Λάρισα 24 Οκτωβρίου 2013

                                       Π Ρ Ο Σ :  Γεν.Επιθ.Β. Ελλάδος
                                                        Αντγο κ.ΤΣΑΚΝΑΚΗ
                                       Κ Ο Ι Ν : 1) Επιτελάρχη Α.Ε.Α.
                                                          Αντγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ
                                                        2) Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας
                                                             Υπγο κ.ΧΑΛΑΤΣΗ
                                                        3) Αστυν.Διευθ. Λάρισας
                                                         Αστ.Δντη κ.ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ
                                                         4) Π.Ο.ΑΣ.Υ.                   


 Στρατηγέ
   Συνέχεια της ανωτέρω σχετικής την οποία και σας είχαμε επιδώσει κατά τη συνάντηση μας στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας ,παρατηρούμε ότι τα μέτρα και οι μετακινήσεις της Διμοιρίας αυξάνονται συνεχώς. 
   Σας αναφέρουμε ότι από αρχές Σεπτεμβρίου έως σήμερα η διμοιρία συστάθηκε περί τις 45 φορές εκ’ των οποίων οι 15 εξ’ αυτών αφορούσε σύσταση και της 2ης διμοιρίας. Χαρακτηριστικά τη Κυριακή 27 Οκτωβρίου η 1η διμοιρία μεταβαίνει Θεσ/νικη ενώ η 2η θα είναι υπηρεσία στο γήπεδο έδρας μας,  τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η 1η θα βρίσκεται στη παρέλαση της πόλης μας ενώ η 2η στα Τρίκαλα για αγώνα μπάσκετ και τη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στη Καρδίτσα για αγώνα ποδοσφαίρου.
   Αυτές είναι οι έως τώρα γνωστές υπηρεσίες των διμοιριών, χωρίς να υπολογίζουμε έκτακτα γεγονότα όπως πορείες, φυλακές κλπ.
Στρατηγέ
   Επειδή η Α.Δ. Λάρισας αντιμετωπίζεται σαν να έχει σε μόνιμη βάση διμοιρίες, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.
   Επειδή η καταπόνηση του προσωπικού που επανδρώνει τις διμοιρίες έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα.
   Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες με παιδιά και δικαιούνται κάποιο ελεύθερο σαββατοκύριακο για να τα χαρούν.
   Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από πλευράς αστυνομικών μέτρων η κατάσταση θα βαίνει συνεχώς προς το χειρότερο.
   Επειδή η Λάρισα βρίσκεται στο κέντρο της χώρας ,δίπλα από τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν συνολικά (4) φυλακές Λάρισας ,Τρικάλων, Βόλου και η αγροτική Κασσαβέτειας με άνω των 2500 κρατουμένων.
   Επειδή υπάρχουν (4) ομάδες ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής,(1) ομάδα Α1 μπάσκετ και άνω των δέκα ομάδων Γ’ Εθνικής μεταξύ αυτών και η τοπική ΑΕΛ με ότι όλα αυτά συνεπάγονται.
   Επειδή η ΔΑΕ Θεσ/νικης έχει ήδη πάρα πολλές μετακινήσεις σε συνδυασμό με μεγάλη κόπωση των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων.
   Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε από εσάς τη συμπαράσταση σας στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα μας για ίδρυση στη Λάρισα ΤΑΕ με (2) μόνιμες διμοιρίες συνολικής δύναμης 60 ατόμων εκ των οποίων τα 30 θα προέρχονται υποχρεωτικά από έκτακτες μεταθέσεις.
Στρατηγέ
  Τα προβλήματα, σας είναι γνωστά. Για να λυθούν όμως χρειάζεται τόλμη .Το υπάρχον προσωπικό δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες σε διμοιρίες μιας Αστ.Διεύθυνσης όπως της Λάρισας αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας. Οι εποχές άλλαξαν και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Είναι αδύνατο να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα με λίγους φιλότιμους, οι οποίοι δεν είναι συγκροτημένοι ως διμοιρίες σε μόνιμη βάση και έχουν να κάνουν συντήρηση τουλάχιστον (2) έτη!
   Αναμένουμε συνάντηση μαζί σας, σε χρόνο που θα μας υποδειχθεί κατόπιν συνεννοήσεως και προσβλέπουμε στη θετική αντιμετώπιση του προβλήματος.
          
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                     ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις