Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αστυνομικά Μέτρα – Παραβίαση π.δ. 394/2001 Ως εδώ και μη παρέκει



                                                       Λάρισα 7 Νοεμβρίου 2013

                                       Π Ρ Ο Σ : κ. Αρχηγό Ελ.Αστυνομίας
                                                              ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
                                       Κ Ο Ι Ν :1) Γεν.Επιθ.Β. Ελλάδος
                                                        Αντγο κ.ΤΣΑΚΝΑΚΗ
                                                       2) Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας
                                                             Υπγο κ.ΧΑΛΑΤΣΗ
                                                        3) Αστυν.Διευθ. Λάρισας
                                                         Αστ.Δντη κ.ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ
                                                         4) Νομικό Σύμβουλο                    
                                                           Έν. Αστυν. Λάρισας
                                                         5) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                         

« Ως εδώ και μη παρέκει »
          
   Η αγανάκτηση των συναδέλφων ,έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας για τη καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας (Π.Δ. 394/2001), δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως «κολίγους στο τσιφλίκι τους» και με τις αλλοπρόσαλλες διαταγές τους να κάνουν το Π.Δ. κουρελόχαρτο. Είμαστε ίσως ο μοναδικός Οργανισμός όπου τα θέλω των διοικούντων είναι ανώτερα από το Νόμο!!
   Ενώ σήμερα (7-11-13) αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης μας βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε συνάντηση με τον Επιθεωρητή Β. Ελλάδος ,με βασικό θέμα συζήτησης τα αλλεπάλληλα άσκοπα μέτρα και τη δημιουργία μόνιμης διμοιρίας, στη Λάρισα συνεχιζόταν η προσφιλή τακτική.
   Μεσημεριανές ώρες αποφασίστηκε για ακόμα μία φορά έκτακτη διμοιρία, εξαιτίας πορείας για την Ε.Ρ.Τ. Άρον, άρον κόπηκαν ρεπό, ανακλήθηκαν αδιάθετα, αξ.υπ. και οδηγοί περιπολικών βρέθηκαν στη κλούβα για να αντιμετωπισθεί ένα ειρηνικό γεγονός με συνολική απασχόληση της διμοιρίας (3) ώρες. Από 16:00 έως !9:00. Μήπως θα πρέπει να πούμε και ευχαριστώ;

   Σαν να μην έφτανε αυτό ώρα 20:00 και ενώ οι υπηρεσίες για (8-11-13) είχαν ανακοινωθεί κανονικά, αποφασίσθηκε και άλλη έκτακτη διμοιρία. Για την επομένη (8-11-13) λόγω κλειστής κομματικής σύσκεψης (4) βουλευτών στα γραφεία του κόμματος τους! Πάλι κομμένα ρεπό και αλλαγές υπηρεσιών. Το πιο «ωραίο» είναι ότι η ώρα της έναρξης για τη διμοιρία είναι …….άγνωστη!!! Κάποια στιγμή το πρωί  θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι τι ώρα θα εργασθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας!! Δηλαδή όλη την ημέρα δέσμιοι της Υπηρεσίας; Αυτά δε γίνονται πουθενά!
   Τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές οδηγούν μόνο σε αρνητικά αποτελέσματα. Οι έννοιες ¨έκτακτο γεγονός¨ και ¨υπηρεσιακή ανάγκη¨ έχουν χάσει τη σημασία τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι χάθηκε η έννοια του ¨προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού¨ και ότι φιλότιμοι συνάδελφοι έφτασαν στο σημείο να «μισήσουν» αυτό για το οποίο τόσα χρόνια ματώνουμε και πονάμε. Την Υπηρεσία ΜΑΣ…..Την Αστυνομία ΜΑΣ….. Όμως τι ειρωνεία! Την ίδια μέρα που ένα πάγιο αίτημα μας ,η εβδομαδιαια ανακοίνωση της υπηρεσίας, γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο μας, δυστυχώς στη Λάρισα δε μπορούμε να ανακοινώσουμε ούτε μονοήμερη!



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις