Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου !



                                                            Λάρισα 5 Νοεμβρίου 2013

                                                           Π Ρ Ο Σ : 1) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                           2) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                             ΚΟΙΝ :  Αρχηγείο Ελ.Αστυνομίας
                                                                 (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
                                                                                           
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α

ΘΕΜΑ : « Αστυνομικά Μέτρα  και  καταπόνηση   προσωπικού  »

« Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου !  »
                   
                   
   Δεν πρόλαβε καλά, καλά να στεγνώσει το μελάνι των προηγούμενων καταγγελιών μας σχετικά με τα αλλεπάλληλα και πολλές φορές άσκοπα, μέτρα τάξης σε διάφορες εκδηλώσεις και τη μεγάλη καταπόνηση του προσωπικού. Δυστυχώς παρατηρούμε ότι το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με εντονότερους ρυθμούς.
   Πιο συγκεκριμένα είχαμε το «φιάσκο» των μέτρων στο ,ακατάλληλο από κάθε άποψη, γήπεδο της Καρδίτσας την 30 Οκτωβρίου σε αγώνα μεταξύ της τοπικής ομάδας και του ΠΑΟΚ ,όπου 150 περίπου φίλαθλοι των φιλοξενουμένων βρέθηκαν, παρά την απαγόρευση μετακίνησης τους, εντός του σταδίου και μάλιστα τζάμπα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα υπήρχε στη Λάρισα από ώρα 18:00 και δεύτερη διμοιρία μαζί με 10μελή ΟΠΚΕ για μια πορεία από αυτές που μόνο η υπηρεσία παίρνει είδηση και προ διετίας έβγαιναν με δύο δίκυκλα της τροχαίας! Αυτή η δύναμη των (21) ατόμων χρησιμοποιήθηκε τελικά από ώρα 23:00 έως 01:00 για συνοδεία του ΠΑΟΚ !!
   Κατόπιν ακολούθησε το γνωστό πλέον, για το Λαρισαίο αστυνομικό, σ/κ του πανικού. Λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στη πρωτεύουσα, για μια ακόμα φορά «κόπηκαν» εντελώς αυθαίρετα τα ελάχιστα ρεπό του Σαββάτου, μόνο των μάχιμων όμως, για να υπάρξουν 10μελής ομάδες ετοιμότητας.
   Τη Κυριακή διατάχθηκαν 3(!!) διμοιρίες με ώρες έναρξης 08:00 - 10:00 και 13:00 οι οποίες αφού χρησιμοποιήθηκαν για να «παίξουν» έναν εντελώς ανούσιο ρόλο, με τους αντιδρώντες στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, λάβανε οι δύο εξ’ αυτών, μαζί με 10μελή ΟΠΚΕ, μέτρα στο……ντέρμπι Λάρισας – Γρεβενών.
  Τη Δευτέρα πάλι ματς αυτή τη φορά Τύρναβος – Καλαμαριά. Πάλι δύο διμοιρίες συν ΟΠΚΕ, στατική δύναμη και τροχαίας – ασφάλειας. Περί τα (70) άτομα για να επιβάλλουν τη τάξη σε 400 περίπου θεατές εκ’ των οποίων οι 15 φιλοξενούμενοι!
   Τη Τρίτη έκτακτη διμοιρία συν ΟΠΚΕ λόγω επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών. Περί τα (30) άτομα για να αστυνομεύσουν διαμαρτυρία (35) διαδηλωτών!
   Για τη Τετάρτη δε το συζητάμε, σύμπασα η δύναμη των διμοιριών και όλων σχεδόν των υπηρεσιών λόγω γενικής απεργίας.
   Απομένει η Πέμπτη και η Παρασκευή ,αν δε προκύψει κάτι έκτακτο, για κάποιο ρεπό ή νυχτερινό. Που να χωρέσουμε όλοι;
   Επειδή το δόγμα «βάλε να’χουμε» θριαμβεύει.
   Επειδή η διάθεση μεγάλου αριθμού αστυνομικών σε άσκοπα μέτρα ,δημιουργεί κενό στη πραγματική και ουσιαστική αστυνόμευση.
   Επειδή καταστρατηγούνται συνεχώς τα δικαιώματα μας χωρίς ποτέ κανείς εκ’της Διοικήσεως να δώσει λόγο, καθώς το πειθαρχικό δίκαιο είναι σχεδόν αποκλειστικά για τους χαμηλόβαθμους.
   Επειδή ο σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων δεν είναι επιτραπέζιο ή ηλεκτρονικό παιχνίδι .
    Επειδή την ατομική και οικογενειακή μας γαλήνη δε την αλλάζουμε για την ευθυνοφοβία ή τη δόξα κανενός.
   Για όλους τους ανωτέρω και άλλους τόσους λόγους και αφού οι καταγγελίες μας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία, παρακαλούμε την Ομοσπονδία  όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να  μας γνωρίσει το μέσο κόστος ημερομισθίου του αστυνομικού, για να γίνει γνωστό τουλάχιστον στο αρμόδιο υπουργείο οικονομικών, αλλά και στη δική μας πολιτική ηγεσία το κόστος της κατασπατάλησης δυνάμεων, τη στιγμή που γίνονται από όλους μας αιματηρές θυσίες.
   Είναι μια πρόταση που έχει συζητηθεί σε γενικά συμβούλια και πιστεύουμε ότι πρέπει να υλοποιηθεί στα πλαίσια των προσπαθειών μας για αντιμετώπιση νοοτροπιών του τύπου «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» οι οποίες είναι αντίθετες με τους νόμους και τα προεδρικά διατάγματα που διέπουν τον Οργανισμό μας και βαίνουν αποκλειστικά σε βάρος  των δικαιωμάτων μας.
     

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις