Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

«Εισφορά αλληλεγγύης 2% έτους 2010»

 Λάρισα 31 Δεκεμβρίου 2013


                                                            Π Ρ Ο Σ : Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                                               ΚΟΙΝ.:Π.Ο.ΑΣ.Υ.                                                        
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

   Σχετικά με το ζήτημα  αντισυνταγματικότητας της παρακράτησης 2% «εισφορά αλληλεγγύης» για το έτος 2010 σας ενημερώνουμε ως εξής:
   Κάποιος σύλλογος εκπαιδευτικών της Β. Ελλάδας ξεκίνησε το όλο ζήτημα.Eνημέρωσε τα μέλη του να καταθέσουν αυτοπροσώπως στις ΔΟY όπου ανήκουν σχετικές αιτήσεις έως την 12:00 της 31/12/2013 ,ώστε να μη χαθεί η προθεσμία για τη διεκδίκηση των χρημάτων.
   Δυστυχώς κάποιοι ασκώντας «πολιτική» χειρίστου είδους διέρρευσαν εχθές 30/12/2013 απογευματινές ώρες τα ανωτέρω ,με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε αναβρασμό και  ταλαιπωρία χιλιάδες συνάδελφοι, που θα πρέπει με «το πιστόλι στο κρόταφο» παραμονή Πρωτοχρονιάς να προλάβουν τις εφορίες, ενώ ούτε και το Σωματείο μας τελευταία στιγμή μπορεί να έχει σωστή ενημέρωση!
   Πέραν όλων των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι η ΠΟΑΣΥ ουδέποτε κίνησε τέτοια διαδικασία τουλάχιστον όσον αφορά το έτος 2010.Όμως όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν αίτηση, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτουμε..
   Να γνωρίζουν  όμως ότι μετά θα πρέπει να υπάρξει εκ’ μέρους τους, δικαστική προσφυγή.
   Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για το αντίστοιχο τέλος επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του ΣΤΕ η 2527/2013 η οποία ορίζει ότι είναι συνταγματική η παρακράτηση, δηλαδή δικαιώνει τη Πολιτεία. Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό οι ελπίδες για δικαστική δικαίωση είναι ελάχιστες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                     ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις