Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



                                                                   Λάρισα 23 Ιανουαρίου 2013

                                   Π Ρ Ο Σ : Ένωση ΑστυνομικώνΥπαλλήλων Ροδόπης
                                   Κ Ο Ι Ν :  Π.Ο.ΑΣ.Υ.               


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας διαμαρτύρεται έντονα για τη διενέργεια ΕΔΕ κατά της Προέδρου , του Γ. Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,διότι αρχές Αυγούστου 2012 έξωθεν ΤΔΑ  Κομοτηνής προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία μαζί με φορείς του νομού Ροδόπης εξαιτίας της μετατροπή της Σχολής σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.
   Τέτοιες ενέργειες δίνουν στο συνδικαλιστικό μας κίνημα δύναμη και κουράγιο για συνέχιση των ΤΙΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.
   Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας ,απαιτούμε την άμεση απόσυρση του πειθαρχικού ελέγχου και είμαστε στη διάθεση της Ομοσπονδίας μας για ότι τυχόν αποφασίσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                    ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Περιοδικό Αστυνομική Ανασκόπηση




                                                                 Λάρισα 22 Ιανουαρίου 2013

                                                        Π Ρ Ο Σ : Δνση Δημοσίων Σχέσεων
                                                                    Α.Ε.Α. (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


   Σας αναφέρουμε ότι η Ένωσή μας δέχθηκε αρκετές οχλήσεις από μέλη της τα οποία, προφανώς, λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών τους ,επιθυμούν να διακόψουν τη συνδρομή προς το εν΄θέματι περιοδικό.
   Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε σχετικά με το ταμείο στο οποίο καταλήγουν οι ετήσιες συνδρομές των συναδέλφων και ποιος ο σκοπός αυτού για να υπάρχει πλήρης και σφαιρική ενημέρωση τους, ώστε αυτοί να μπορούν να αποφασίσουν ,έχοντας πλήρη γνώση, για τη συνέχιση ή μη της συνδρομής τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                  ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κρούσματα Ψώρας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας



                                                                           Λάρισα 15 Ιανουαρίου 2013

                                                                          ΠΡΟΣ : Π.Ο.ΑΣ.Υ      
                                              
   Παρά τα συνεχόμενα έγγραφά μας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ,η οποία εξελίσσεται κατά βάση λόγω της σοβαρής  έλλειψης  δαπανών για καθαριότητα –απολύμανση των κρατητηρίων ,σήμερα 15-01-2013 παρουσιάστηκαν ΤΡΙΑ (3) κρούσματα εμφάνισης ,του άκρως μεταδοτικού παρασιτικού νοσήματος ΄΄ΨΩΡΑ΄΄ ,σε κρατουμένους αλλοδαπούς .Το ανωτέρω περιστατικό είναι στην κυριολεξία μία υγειονομική βόμβα η οποία απειλεί άμεσα του λοιπούς κρατουμένους αλλά και το Αστυνομικό προσωπικό.
  Δεν είναι μακριά ο καιρός όπου ο ίδιος ο Υπουργός μας ανέδειξε ως ΄΄ΕΘΝΙΚΟ΄΄ το θέμα της λαθρομετανάστευσης ,σε γενόμενη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων ανέφερε για την κράτηση των συλλαμβανομένων παράνομων αλλοδαπών ότι: ΄΄ Ειδικότερα, για την κράτηση των συλλαμβανομένων παρανόμων αλλοδαπών, έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες επαναπατρισμού τους (έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, εκτέλεση των αποφάσεων απέλασης-επιστροφής που εκδόθηκαν σε βάρος τους), καθίσταται απαραίτητη η ύπαρξη ανάλογης δυναμικότητας υποδομών και χωρών κράτησης που θα λειτουργούν στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας, με απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα .΄΄
 Αντί όλων αυτών παρατηρούμε ότι το ΄΄ΕΘΝΙΚΌ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ΄΄ βαρύνει αποκλειστικά τις πλάτες του Έλληνα Αστυνομικού ,χωρίς να έχει στη διάθεσή του έστω τα βασικά για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Κρατητήρια υπεράριθμα που δεν απολυμαίνονται, μηδαμινή προληπτική Ιατρική των κρατουμένων .    
  Ακόμη και για μια απλή εξέταση στο νοσοκομείο ατόμων με συμπτώματα ψώρας κλίνεται ραντεβού μετά από δεκαπέντε και πλέον ημέρες ,με αποτέλεσμα το όποιο νόσημα να μεταδίδεται ραγδαία.
  Μετά και τα σημερινά  κρούσματα  απαιτούμε :
  1. Άμεση απολύμανση των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας καθώς και των κλινοσκεπασμάτων –ενδυμάτων των κρατουμένων σε ειδικού κλιβάνους .
  2. Έναρξη προφυλακτικής θεραπείας των κρατουμένων και εν ανάγκη των συναδέλφων που έρχονται άμεσα σε επαφή μαζί τους .
  3. Απολύμανση όχι μόνο του περιπολικού με το οποίο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα οι ασθενείς κρατούμενοι από το Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και όλων των οχημάτων με τα οποία καθημερινά ενεργούνται προσαγωγές..
  Επιτέλους τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να πραγματοποιηθούν κάποια αυτονόητα.
  Ως πότε κάποιοι θα εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς.
   Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το φιλότιμο και η υπομονή έχουν τελειώσει και ότι η συνεχόμενη έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων και των οικογενειών τους είναι εκτός από ηθικό και ποινικό ζήτημα!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     
                                  
          ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                  ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πειθαρχική έρευνα Τέντε για την αποφυλάκιση των ληστών με τα καλάσνικοφ, μετά από καταγγελία της Ένωσης μας

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για την αποφυλάκιση τριών ληστών, διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες. Οι ληστές που είχαν προφυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2011 είχαν συλληφθεί για τρεις ένοπλες ληστείες σε αντίστοιχες τράπεζες στα Φάρσαλα και στην Πιερία, με λεία 344.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη ληστεία στα Φάρσαλα οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών και τραυμάτισαν τον έναν σοβαρά. Η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα θα διεξαχθεί από εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα αναζητήσει εάν για τις επίμαχες αποφυλακίσεις ευθύνονται ή όχι δικαστές ή δικαστικοί υπάλληλοι. Από τις 12 Δεκεμβρίου 2012 είχε ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των τριών ληστών, γιατί ο γραμματέας του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, πριν από την έκδοση βουλεύματος για την παράταση της κράτησής τους, δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νόμιμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους.Η παράλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, καθώς συμπληρώθηκε το δωδεκάμηνο προσωρινής κράτησής τους. Έτσι, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κατερίνης, με μεταγενέστερο βούλευμά του, κήρυξε άκυρο το προηγούμενο υπ΄ αριθμ. 25/2012, με το οποίο αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής τους και άφησε ελεύθερους τους κατηγορούμενους. Απλώς επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα μια φορά την εβδομάδα.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Καταστρατήγηση Προεδρικών Διαταγμάτων και Κανονισμών



                                                               Λάρισα 12 Ιανουαρίου 2013

            Προς:  Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας 
              Κοιν.: 1) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας
                        2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
                        3) Π.Ο.ΑΣ.Υ.  
                        4) Τοπικούς φορείς

   Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε για μια ακόμη φορά στους συναδέλφους της Α.Δ. Λάρισας, με την αιφνίδια αλλαγή του τριήμερου προγραμματισμού διάταξης υπηρεσίας και του σχεδιασμού αστυνόμευσης της τοπικής Α.Δ. λόγω της εντολής για ενίσχυση άλλης Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης με μια διμοιρία υποστήριξης η οποία αρχικά είχε συγκροτηθεί προκειμένου να εκτελέσει τοπική υπηρεσία και τελικά βρέθηκε στη Λειβαδιά με αποτέλεσμα να απαιτείται συγκρότηση επιπλέον διμοιρίας για την αντιμετώπιση τοπικού ζητήματος, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής μας παρουσία κλιμακίου της Ομοσπονδίας μας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, και αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας, στον οποίο διατράνωσε την αντίθεσή του για την κατά κόρον καταστρατήγηση των Π.Δ. αποφάσισε τα κάτωθι:

1.      Να καταγγείλει προς όλες τις κατευθύνσεις την για πολλοστή φορά καταπάτηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων που απορρέουν από προεδρικά διατάγματα και κανονισμούς του Σώματος.
2.      Για μια ακόμη φορά διαταγές και μέτρα που διετάχθησαν  κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, έχουν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του σχεδιασμού των Υπηρεσιών για την παροχή έργου στην τοπική κοινωνία.
3.      Εδόθη εντολή στο νομικό σύμβουλο της Ένωσης να διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικών και διοικητικών ευθυνών κάθε υπηρεσιακού παράγοντα και σε όποια βαθμίδα της διοίκησης αλλά και την ενάσκηση κάθε δικαιώματος των συναδέλφων.
4.      Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ματαιώσει και να ακυρώσει στην πράξη τις κατακτήσεις των συναδέλφων οι οποίες προήλθαν από αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος με μόνο σκοπό την αποσπασματική αντιμετώπιση ζητημάτων που εν τέλει το μόνο που αποφέρει είναι ψυχική και σωματική καταπόνηση των συναδέλφων και ακύρωση προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού.
5.      Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε παρόμοια αντιμετώπιση των συναδέλφων και θα περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά τους αλλά και τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών με κάθε κόστος και με κινήσεις που ίσως προκαλέσουν και εκπλήξουν. Τυχόν παρόμοια περίπτωση θα τύχει και της ανάλογης αντιμετώπισης, και ο νοών νοείτω.
<< Ή στραβός είναι ο γιαλός ή κάποιοι στραβά αρμενίζουν>>

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                         ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μέτρα κατά το ποδοσφαιρικό αγώνα Λεβαδειακός - Ολυμπιακός



                                                                                  Λάρισα 11 Ιανουαρίου 2013

                                                                                              ΠΡΟΣ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.
        



   Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική η Α.Δ.Λάρισας διατάχθηκε, απογευματινές ώρες, σήμερα 11-1-2013, να αποστείλει τη Διμοιρία Υποστήριξης στη Λειβαδιά ώστε να λάβει μέτρα τάξεως κατά το ποδοσφαιρικό αγώνα Λεβαδειακός – Ολυμπιακός. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε ήδη διαταχθεί και υπήρχε Διμοιρία για μέτρα τάξης τοπικής εμβέλειας, τη 12-1-2013, η οποία άλλαξε ώρα έναρξης (από 10:00 σε 11:00) ενώ συντάχθηκε η δεύτερη διμοιρία για τη κάλυψη των τοπικών υπηρεσιακών αναγκών, κάνοντας άνω – κάτω τις ήδη ανακοινωμένες υπηρεσίες του τριημέρου.
   Μήπως ο ποδοσφαιρικός αγώνας είναι έκτακτο γεγονός και δε το γνωρίζουμε, γιατί αλλιώς πως εξηγείται οι διαταγές να έρχονται απόγευμα Παρασκευής;
   Μήπως στο Αρχηγείο ,από τα πολλά έγγραφα μας με αίτημα τη δημιουργία Υποδ/νσης Αστυν. Επιχειρήσεων στη Λάρισα, μπερδεύτηκαν και νομίζουν ότι έχει ήδη δημιουργηθεί;       
   Μήπως κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να ανατρέπουν το πρόγραμμα των συναδέλφων οι οποίοι αντί για εκτέλεση υπηρεσίας στη Λάρισα ώρα 10:00 θα βρεθούν στο δρόμο για Λιβαδειά ώρα 11:00;
   Μήπως  κάποιοι δε γνωρίζουν ότι Λάρισα -  Λειβαδιά, με τη κλούβα της Διμοιρίας, είναι περίπου 4 ώρες  και διατάσουν τη διμοιρία ώρα 15:00 να είναι στο γήπεδο με ώρα έναρξης του αγώνα 19:30, το οποίο σημαίνει επιστροφή, αν όλα πάνε καλά, περί ώρα 02:00;
   Μήπως κάποιοι γνωρίζουν ότι μέσα σε  δύο (2) μόνο ημέρες (10 & 12 Ιανουαρίου) η Α.Δ. Λάρισας για δύο γεγονότα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο (έκτακτης συνοδείας φιλάθλων στην Αθήνα με το τραίνο και αγώνας της Λιβαδειάς) θα οφείλει συνολικά εξαιτίας της υπερεργασίας των συναδέλφων 32 αδιάθετα αλλαγής;
   Μήπως νομίζουν κάποιοι ότι παίρνουμε παχυλά εκτός έδρας και δε ξέρουν ότι 15 ώρες υπηρεσία θα λάβουμε 7,80 ευρώ;
   Μήπως ενόψει κρίσεων κάποιοι για να νιώθουν σιγουριά μας θεωρούν αναλώσιμους;
   Μήπως τέλος η ΠΟΑΣΥ πρέπει να αντιληφθεί ότι με έγγραφες διαμαρτυρίες δε βγαίνει τίποτα και να αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί με τα τοπικά Σωματεία για δυναμικές παρεμβάσεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη, γιατί κάποιοι το μόνο Π.Δ. που γνωρίζουν και εφαρμόζουν είναι το πειθαρχικό ενώ όλα τα άλλα τα «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους»;  
   Η Ένωση μας ενημέρωσε άμεσα την Ομοσπονδία ενώ ταυτόχρονα μερίμνησε για τη παρασκευή φαγητού από το εστιατόριο της Λέσχης μας για τους συναδέλφους της διμοιρίας, μια που ούτε και αυτό, το ελάχιστο, σκέφθηκε η   Υπηρεσία. 
   Αναμένουμε από τη ΠΟΑΣΥ τις δικές της ενέργειες ως προς το θέμα διότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο………..


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                          ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι ληστές που τραυμάτισαν σοβαρά Αστυνομικό στα Φάρσαλα

                                                                         Λάρισα 10 Ιανουαρίου 2012

                                                                                        ΠΡΟΣ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.
      

   Μετά από τη κατά «λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες  και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως.
   Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι «ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα».
   Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες  υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα» ;
   Eως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω;
   Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλήψεις»……………


                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                    ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με το τραίνο στην Αθήνα

                                                                                                Λάρισα 10 Ιανουαρίου 2013

                                              ΠΡΟΣ : Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας                            
                                            Κ Ο Ι Ν :1)Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                          2) Ένωση Αστυνομικών Αττικής

   Σήμερα και περί ώρα 06:40 αφίχθη στον σ.σ. Λάρισας αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη στην οποία επέβαιναν περί τους 150 οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας με προορισμό την Αθήνα, για να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους.
   Λόγω ότι οι οπαδοί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν, ως συνήθως, αρκετά «ανήσυχοι» ,οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ αφού ενημέρωσαν αρμοδίως στάθμευσαν την αμαξοστοιχία στη Λάρισα και αρνήθηκαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους εάν δεν υπήρχε αστυνομική συνοδεία έως την Αθήνα!!
   Τελικά υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων εάν οι οπαδοί παρέμεναν στη Λάρισα ή γινόταν προσπάθεια επιστροφής τους στη Θεσσαλονίκη  και αφού εξασφαλίστηκε το ταξίδι των υπολοίπων επιβατών για Αθήνα, με άλλη αμαξοστοιχία, οι οπαδοί ξεκίνησαν το ταξίδι τους συνοδεία 12 συναδέλφων με επικεφαλής τον Α΄ Αστυνομικό Υποδιευθυντή της ΑΔ Λάρισας.
   Για μία ακόμα φορά ένα έκτακτο - σοβαρό περιστατικό είχε αίσιο τέλος χάρη στη τύχη, που μια φορά ακόμα ήταν μαζί μας, αλλά και στην ικανότητα, τη ψυχραιμία και το κουράγιο των συναδέλφων που έφυγαν από τα σπίτια τους για να εκτελέσουν υπηρεσία πρωινής βάρδιας και βρέθηκαν με το τραίνο στην Αθήνα.
  Έγινε για ακόμα μια φορά αντιληπτό πόσο ώριμο είναι πλέον το αίτημα μας ,ενόψει και της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, για ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Ας έχουν το νου τους οι ιθύνοντες ότι με τη τύχη δε θα λύνονται πάντα όλα τα προβλήματα
   Ως  Ένωση Αστυνομικών Λάρισας θεωρούμε αυτονόητο εκ’ μέρους της Υπηρεσίας την έκδοση διαταγής για να συνταχθεί ΦΠ στους συναδέλφους ,ώστε να αμειφθούν έστω με το γελοίο ποσό των 7,80 ευρώ για αυθημερόν ταξίδι 700 χιλιομέτρων,     όπως επίσης και να δοθεί άμεσα «αδιάθετο αλλαγής» λόγω υπερεργασίας.
   Τέλος ευχαριστούμε πολύ την Ένωση Αστυνομικών Αττικής  καθόσον μετά από επικοινωνία που είχαμε με το πρόεδρο της κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, μερίμνησε άμεσα για το μεσημεριανό γεύμα των συναδέλφων μας.

                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                     ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μέτρα για χιονοπτώσεις



                                                                                           Λάρισα 7 Ιανουαρίου 2013

                                                             ΠΡΟΣ : Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας
        

   Επί του θέματος σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να κρίνουμε το σχεδιασμό των μέτρων. Εξάλλου εκ του αποτελέσματος κρίνονται τα πάντα. Απλά παραθέτουμε κάποια γεγονότα και ερωτήματα.
  Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική, λόγω δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το εθνικό οδικό δίκτυο της Α.Δ. Λάρισας χωρίσθηκε σε τομείς, οι οποίοι θα αστυνομεύονται συνολικά από 12 περιπολικά ανά βάρδια με συνολική δύναμη 24 ατόμων σε κάθε βάρδια, δηλαδή 96 άτομα το 24ωρο!
  Όλα τα ανωτέρω χωρίς να έχει «κοπεί» καμία άλλη Υπηρεσία όπως μπλόκα ή φρούρηση φυλακών, ενώ ταυτόχρονα διανύουμε περίοδο αδειών (υπόλοιπα βραχείας) και είναι αποσπασμένοι άνω των τριάντα συναδέλφων στην Ορεστιάδα.
  Άρα για πιο λόγο όλη η ταλαιπωρία; Για μια χιονόπτωση που δε θα έρθει ποτέ γιατί απλούστατα σε κανένα δελτίο καιρού δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για νιφάδα σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο του νομού Λάρισας;
  Και ευτυχώς για όλους μας που ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ. Γιατί αν γινόταν το αντίθετο θα έπρεπε να διαλυθούν όλες οι υπηρεσίες για να βρεθούν οι ανωτέρω αστυνομικοί, με άμεσο αντίκτυπο στην ήδη ελλειμματική αστυνόμευση, αλλά και να βρισκόταν οι αστυνομικοί με τι περιπολικά θα εκτελούσαν την υπηρεσία τους όταν σε ολόκληρο νομό Λάρισας έχουν μείνει με το ζόρι καμιά δεκαπενταριά έγχρωμα που ακόμα κυκλοφορούν, και από αυτά σχεδόν τα μισά είναι έτοιμα να «παραδώσουν πνεύμα»;
  Ωραίοι οι σχεδιασμοί αρκεί όμως να εκτελούνται όταν υπάρχει ο λόγος για τον οποίο συντάχθηκαν, όχι απλά και μόνο για να εκτελέσει μία ακόμα υπηρεσία ο συνάδελφος, αλλά το βασικότερο να υπάρχουν και τα κατάλληλα μέσα. Γιατί όσο καλή διάθεση και αν έχουμε, σε μια χιονόπτωση οι πρώτοι που θα χρειαστούμε βοήθεια θα είμαστε εμείς οι ίδιοι……………….

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                  ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα





Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μισή ώρα περίπου μετά την έλευση του 2013 η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της πάνω στο περιπολικό για τους συναδέλφους της νυχτερινής βάρδιας.Παρόντες ήταν ο Γ.Α.Δ.Π.Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ.ΧΑΛΑΤΣΗΣ Βασίλειος ,ο Αναπληρωτής Α.Δ.Λάρισας κ.ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ Γρηγόριος οι οποίοι μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης έκοψαν την πίτα .Παρόντες ήταν επίσης μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ,όπως και το σύνολο των συναδέλφων της νυχτερινής βάρδιας.

Τελευταίες αναρτήσεις