Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

« Εφάπαξ οικονομικό βοήθημα »

                                                       Λάρισα 27 Μαρτίου 2014

                                                                                  Π ρ ό ς : Υπουργό Δημοσίας Τάξεως
                                                                                                   & Προστασίας του Πολίτη
                                                                                  κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο
                                             Κ ο ι ν : Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Κύριε Υπουργέ,
   Ως αστυνομικοί ουδέποτε απαιτήσαμε μερίδιο από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό ήταν καθαρά μια πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού, σε αναγνώριση των υπηρεσιών μας, αλλά και των άγριων και άδικων οικονομικών περικοπών που έχουμε υποστεί.
   Η δέσμευση αυτή επαναλαμβανόταν συνεχώς τόσο από τον ίδιο το Πρωθυπουργό όσο και από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές. Όλο αυτό το κλίμα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προσδοκίες σε όλους τους συναδέλφους.
   Δυστυχώς όμως όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα για την αναγγελία της καταβολής του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος οι προσδοκίες εξανεμίστηκαν και για μια ακόμα φορά νιώσαμε την σε βάρος μας αδικία
Κύριε Υπουργέ,
   Είναι τουλάχιστον άδικο να είσαι «δακτυλοδεικτούμενος» από τη κοινωνία, ως υψηλόμισθος και λαμβάνων μέρος του πλεονάσματος και στην ουσία να μην έχεις λάβει ούτε σέντς!
   Με δεδομένη τη θέληση της κυβέρνησης για παροχή του βοηθήματος την 9η Μαΐου, σας καλούμε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία ώστε να μην ισχύσει το πλαφόν των 1500 ευρώ και το επίδομα να μοιρασθεί εξίσου σε ΟΛΟ το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζοντας βέβαια εκ’ των προτέρων ότι το αναλογούν ποσό στο καθένα μας θα είναι μικρότερο από αυτό που έχει εξαγγελθεί.
   Δεν είναι ακριβοδίκαιη λύση αλλά σίγουρα είναι δικαιότερη από το να αποκλεισθεί σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων που είναι οικογενειάρχες και έχουν αυξημένες υποχρεώσεις.  
                                          
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις