Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

« Καταβολή παραβόλου 100 ευρώ από αστυνομικό»

Λάρισα 30  Ιουνίου 2014

                 ΠΡΟΣ : α) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                         β) Νομικό Σύμβουλο ΠΟΑΣΥ
                                                                                        κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλ.
                                                                                            (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
                                                   ΚΟΙΝ : Μέλη ΕΑΛ


   Σας ενημερώνουμε ότι την 26/6/2014, πρώτες πρωινές ώρες, συνάδελφος μέλος της Ένωσης μας, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία ασφαλείας, δέχθηκε από (2) άτομα που βρισκόταν κάτω από την οικία του αήθη, υβριστική επίθεση.
   Τα άτομα, όπως προέκυψε, ήταν σεσημασμένα για περιπτώσεις ληστειών, ναρκωτικών και άλλων αξιόποινων πράξεων, στις περισσότερες δε εξ αυτών των περιπτώσεων ο συνάδελφος ήταν ο βασικός μάρτυς κατηγορίας. Αναγνωρίσθηκαν από τον παθόντα αστυνομικό και το ίδιο βράδυ  συνελήφθηκε ο ένας, μετά από έγκληση του.
   Ο κ. Εισαγγελέας ζήτησε από τον αστυνομικό να πληρώσει παράβολο 100 ευρώ πράγμα το οποίο έγινε, το δε Σωματείο μας, ως όφειλε, κάλυψε άμεσα το ποσό αυτό από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του.
   Επειδή όμως η υβριστική επίθεση που δέχθηκε  ονομαστικά ο συνάδελφος δεν ήταν ένας απλός διαπληκτισμός που ανάγεται στον ιδιωτικό του βίο, αλλά ξεκάθαρα ήταν απόρροια της εύορκης εκτέλεσης των καθηκόντων που από τη Πολιτεία του έχουν ανατεθεί, ζητούμε από την Ομοσπονδία και το Νομικό της Σύμβουλο, να προβούν  στις δέουσες ενέργειες προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να εκδοθεί σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος επί του αρθ. 46 ΚΠΔ και να παύσει αυτή η καταφανέστατη αδικία, ως ένα μικρό πλην όμως ουσιαστικό δείγμα, στήριξης του εργατικού αστυνομικού και της οικογενείας του. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις