Αίτημα για σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Λάρισα 27 Αυγούστου 2014

                                                                          ΠΡΟΣ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.     
                                                                          Κοιν.: Μέλη Ε.Α.Λ.  Αναμφισβήτητα διανύουμε μια ακόμη δύσκολη περίοδο με τα ελάχιστα κεκτημένα μας να συνεχίζουν να βάλλονται έχοντας ήδη υποστεί τεράστια πλήγματα.
  Αναφερόμαστε βεβαίως στην ψήφιση του άρθρ.221 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών ,το οποίο κατ΄ουσίαν διαλύει το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. υφαρπάζοντας κόπους και ιδρώτα χιλιάδων συναδέλφων αλλά και την απόφαση του Σ.τ.Ε., την οποία με περίσσιο θράσος, οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν κάνει κουρελόχαρτο, σε αντίθεση με άλλη κατηγορία εργαζομένων, για τους οποίους παρόμοια απόφαση ,ούτε καν διανοήθηκαν να αμφισβητήσουν.
  Καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» από ειδήσεις οι οποίες όσο δεν διαψεύδονται ,τόσο περισσότερο αναπαράγονται και έχουν να κάνουν με ένα νέο μισθολόγιο ή μείωση του ΕΦΑΠΑΞ έως 50% ή κατάργηση πλασματικών ετών υπηρεσίας ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να σκεφτούν, οι φωστήρες των οικονομικών επιτελείων.
  Μπροστά σε όλα αυτά τα δεδομένα τα πρωτοβάθμια σωματεία προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις στα δεκάδες αγωνιώδη ερωτήματα των συναδέλφων μας, αντιμετωπίζοντας  πολλές φορές την οργή τους σε θέματα για τα περισσότερα εκ των οποίων ουδεμία ευθύνη φέρουμε. Τί να απαντήσουμε για όλα αυτά; Ότι θα κάνουμε απεργία;.
  Δε δεχόμαστε για μία ακόμη φορά να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων όπως π.χ. με το νέο μισθολόγιο ,είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει ,είτε συμφωνούμε ή όχι μ΄αυτό .Έτσι και αλλιώς δε πρόκειται να μας ρωτήσουν, όπως έχουν πράξει με τόσα άλλα θέματα. Γεγονός όμως είναι ότι για μια ακόμη φορά κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Θεωρούμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, ότι δε μας υπολογίζουν και δε μας σέβονται. Από τη μία στην κυριολεξία μας στύβουν υπηρεσιακά και από την άλλη για ευχαριστώ ,πετσοκόβουν ότι με κόπο έχουμε χτίσει τόσα χρόνια.
  Αφού λοιπόν δε μας σέβονται πρέπει πλέον ,συνδικαλιστικά πάντα, να μας φοβούνται.
  Θεωρώντας ότι μπροστά μας έχουμε κρίσιμες αποφάσεις για ζητήματα τα οποία θα ορίσουν το μέλλον και την πορεία όχι μόνο του συνδικαλιστικού μας κινήματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ,όπου όλοι οι εκπρόσωποι των πρωτοβαθμίων ενώσεων θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ενημερωθούν και κατόπιν να αναπτύξουν τις απόψεις τους.
  Γνωρίζουμε ότι το Γενικό Συμβούλιο είναι ένα άτυπο όργανο της ομοσπονδίας μας ,πλην όμως θεωρούμε την όλη διαδικασία ως άκρως αντιπροσωπευτική και δημοκρατική ,ενώ κατά το παρελθόν έχουν ληφθεί καίριες αποφάσεις οι οποίες αργότερα έγιναν πυλώνες των συνδικαλιστικών μας διεκδικήσεων.
  Η ¨Ένωση Αστυνομικών Λάρισας αναμένει τις αποφάσεις σας και δηλώνει δυναμικό παρών στις όποιες μελλοντικές εξελίξεις.  
   

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                          ΖΙΚΟΣΧΡΗΣΤΟΣ