Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

« Εφάπαξ οικονομικό βοήθημα »

                                                       Λάρισα 27 Μαρτίου 2014

                                                                                  Π ρ ό ς : Υπουργό Δημοσίας Τάξεως
                                                                                                   & Προστασίας του Πολίτη
                                                                                  κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο
                                             Κ ο ι ν : Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Κύριε Υπουργέ,
   Ως αστυνομικοί ουδέποτε απαιτήσαμε μερίδιο από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό ήταν καθαρά μια πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού, σε αναγνώριση των υπηρεσιών μας, αλλά και των άγριων και άδικων οικονομικών περικοπών που έχουμε υποστεί.
   Η δέσμευση αυτή επαναλαμβανόταν συνεχώς τόσο από τον ίδιο το Πρωθυπουργό όσο και από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές. Όλο αυτό το κλίμα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προσδοκίες σε όλους τους συναδέλφους.
   Δυστυχώς όμως όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα για την αναγγελία της καταβολής του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος οι προσδοκίες εξανεμίστηκαν και για μια ακόμα φορά νιώσαμε την σε βάρος μας αδικία
Κύριε Υπουργέ,
   Είναι τουλάχιστον άδικο να είσαι «δακτυλοδεικτούμενος» από τη κοινωνία, ως υψηλόμισθος και λαμβάνων μέρος του πλεονάσματος και στην ουσία να μην έχεις λάβει ούτε σέντς!
   Με δεδομένη τη θέληση της κυβέρνησης για παροχή του βοηθήματος την 9η Μαΐου, σας καλούμε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία ώστε να μην ισχύσει το πλαφόν των 1500 ευρώ και το επίδομα να μοιρασθεί εξίσου σε ΟΛΟ το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζοντας βέβαια εκ’ των προτέρων ότι το αναλογούν ποσό στο καθένα μας θα είναι μικρότερο από αυτό που έχει εξαγγελθεί.
   Δεν είναι ακριβοδίκαιη λύση αλλά σίγουρα είναι δικαιότερη από το να αποκλεισθεί σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων που είναι οικογενειάρχες και έχουν αυξημένες υποχρεώσεις.  
                                          
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Λάρισα 15 Μαρτίου 2014


   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με αίσθημα ευθύνης έχει προβεί σε δεκάδες γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους, συμπεριλαμβανομένης της Κας Προϊσταμένης Εισαγγελίας Πρωτ/κων Λάρισας, και έχει αναδείξει τα μείζονα ζητήματα του παμπάλαιου και κακοσυντηρημένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων καθώς και της έλλειψης προσωπικού, σε συνδυασμό με το τεράστιο όγκο των αστυνομικών μέτρων και την αύξηση της εγκληματικότητας.
   Σύνθημα μας ήταν και παραμένει «Ασφαλής Αστυνομικός σημαίνει Ασφαλής Πολίτης» και προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε.
   Με μεγάλη όμως έκπληξη διαβάσαμε εχθές (14-3-2014) στο γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο τοποθετήσεις του κ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι στο νομό Λάρισας υπάρχουν υπέρ αρκετοί αστυνομικοί και δεν υπάρχει θέμα με τα υπηρεσιακά οχήματα.
   Αυτό όμως που μας γέμισε θλίψη ήταν το γεγονός ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την υπάρχουσα αστυνόμευση και για το πρόβλημα της εγκληματικότητας «φωτογραφήθηκε» ξεκάθαρα ότι είναι ο απλός αστυνομικός ο οποίος αγόγγυστα εκτελεί τα καθήκοντα του.
   Το περιπολικό με ένα άτομο, η αδυναμία επάνδρωσης και δεύτερου περιπολικού είτε γιατί δεν υπάρχει όχημα είτε γιατί υπάρχει λειψανδρία δεν είναι ψέματα ούτε προφάσεις. Είναι αλήθειες για τις οποίες έχουμε διαμαρτυρηθεί έντονα.
   Εφόσον λοιπόν τα ανωτέρω δεν ισχύουν τότε μάλλον εμείς αλλού υπηρετούμε!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ !      


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=22&aid=67456#.UySgKj9_s5i

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έκδοση εβδομαδιαίας Υπηρεσίας.

Λάρισα 13 Μαρτίου 2014

Π Ρ Ο Σ : Ως ο πίνακας αποδεκτών
                                                                              Κ Ο Ι Ν : Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Σ Χ Ε Τ : 900/4/8 από 9/1/2014 έγγραφο μας.

   Σύμφωνα με το ΠΔ. 173/2013 προβλέπεται ρητά ότι «….Η υπηρεσία ανακοινώνεται, υποχρεωτικά, σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι την 14.00 ώρα κάθε Παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι από την 06.00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06.00 ώρα της μεθεπόμενης Δευτέρας, δυνάμενη πάντως να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, εφόσον σοβαρές ή επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν….».
  Δυστυχώς έχουν περάσει δύο (2) μήνες από τότε που σας αποστείλαμε την ανωτέρω σχετική, χωρίς να υπάρξει εκ’ μέρους σας, απολύτως καμία ενέργεια ως προς την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, με αποτέλεσμα εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, οι υπηρεσίες της Α.Δ. Λάρισας να μη τηρούν το π.δ. 173/2013. Ούτε καν έγινε προσπάθεια έστω για την έκδοση σε εβδομαδιαία βάση των σταθερών υπηρεσιών όπως π.χ. σκοποί καταστήματος-κρατητηρίων-στόχων, αξιωματικοί υπηρεσίας, οχήματος φυλακών.
   Πλήρη απαξίωση ενός ακόμα π.δ.!!!
   Ακόμα και όπως έχει διατυπωθεί η τροποποίηση του αρθ.1 παρ.7 του π.δ.394/2001 με τη προσθήκη της φράσης «δυνάμενη πάντως(η υπηρεσία) να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, εφόσον σοβαρές ή επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν» δε παύει να είναι ένα μικρό έστω βήμα προόδου, το οποίο ως Σωματείο έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε, αλλά και να καταγγείλουμε όποιον  ακούσια ή εκούσια βάζει εμπόδια στην εφαρμογή του. Για το σκοπό αυτό ζητούμε για δεύτερη φορά όπως:
1.        Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καθώς και το αντίστοιχο τμήμα & γραφείο Αστυνόμευσης-Ασφάλειας να εκδίδουν τα μέτρα για γνωστές-προγραμματισμένες εκδηλώσεις όπως π.χ. αθλητικές συναντήσεις, νωρίτερα,  σε χρόνο που συνάδει με την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, ενώ πρέπει να δώσουν οδηγίες στις υφιστάμενες υπηρεσίες τους , ώστε να εφαρμόζουν τη σχετική διάταξη.
2.        Οι κκ. Διοικητές των Υπηρεσιών να ζητούν τις τυχόν ενισχύσεις για γνωστά γεγονότα π.χ. δικαστήρια, επίσης σε ανάλογο νωρίτερο χρόνο.
3.        Όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να έχει επιτυχία η προσπάθεια, προγραμματίζοντας έγκαιρα τις ανάγκες μας π.χ. λήψη άδειας, κοινωνικές υποχρεώσεις κτλ
4.        Να γίνει έγγραφο προς τις Δημόσιες υπηρεσίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε ή που κατά καιρούς ζητούν τη συνδρομή μας, π.χ. δικαστήρια ή ΙΚΑ, ότι πλέον η Υπηρεσία μας ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να γνωρίζουν σχετικά όποτε ζητούν τη συνδρομή μας.
5.        Η ΠΟΑΣΥ στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλείται, δίνοντας το καλό παράδειγμα, όπως τις όποιες προσκλήσεις για γενικά συμβούλια ή άλλες εκδηλώσεις να τις αποστέλλει, κατά το δυνατόν, σε χρόνο που δεν επηρεάζει την εβδομαδιαία έκδοση της Υπηρεσίας.
   Σίγουρα θα υπάρχουν και έκτακτα γεγονότα όπως πορείες, ασθένειες προσωπικού κτλ. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι αν πραγματικά γίνει μια σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια τότε ο στόχος θα επιτευχθεί.
  Για εμάς δεν υπάρχει «δε μπορώ» αλλά «δε θέλω». Αναμένουμε από εσάς σχετική  διαταγή, για ΑΜΕΣΗ έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας. Τα π.δ. δεν είναι για χρήση «αλα κάρτ». Το π.δ. 173/13 εκδόθηκε με προσπάθειες και αγώνες και θα εφαρμοσθεί πάση θυσία. Εφόσον από μέρους σας δεν υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες, ώστε η Υπηρεσία να εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση, τότε είμαστε ως Σωματείο υποχρεωμένοι να προβούμε με τη ΠΟΑΣΥ σε δυναμική κινητοποίηση - διαμαρτυρία προς όλα τα επίπεδα.
   Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


         Πίνακας Αποδεκτών

1.     κ.Γ.Α.Δ.Π.Θεσσαλίας
2.     κ.Αστυνομικό Δντη Λάρισας
3.     κ.Προϊστάμενο ΤΑΤ/ΓΑΔΠΘ
4.     κ.Προϊσταμένη ΓΑΑ/ΑΔ Λάρισας
5.     κκ. Διοικητές Υπηρεσιών
6.     Μέλη ΕΑΛ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αποζημίωση Πενθημέρων

Λάρισα 11 Μαρτίου 2014
                                                                  Π Ρ Ο Σ : 1) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                                                                                      2) Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Σχετ : 8002/32/214-β από 10-3-2014 έγγραφο Δνσης Οικ.ΑΕΑ/τμ.4ο


   Έκπληξη, προβληματισμό και αγανάκτηση προκάλεσε η έκδοση της ανωτέρω σχετικής διαταγής, σύμφωνα με την οποία για τους μήνες που δικαιολογούν 5η ημέρα αποζημίωσης  πενθημέρου, αυτή δε θα δικαιολογείται καθόσον υπάρχει πλέον πλαφόν (12) ημερών ανά τρίμηνο.   
   Αυτό σημαίνει μια άμεση μείωση του εισοδήματός μας της τάξεως των 160ευρώ/έτος περίπου. Σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΤΕΑΠΑΣΑ, οι οποίες είναι μεσοσταθμικά περί τα 150ευρώ/έτος έχουμε άμεσα μια νέα ετήσια μείωση στο εισόδημά μας 300 ευρώ το χρόνο!
  Εκτός όμως από την οικονομική μείωση , έχουμε και μείζον πραγματικό θέμα αστυνόμευσης. Αφού οι διοικητές των Υπηρεσιών υποχρεούνται να μη διαθέτουν το προσωπικό τους σε 5η ημέρα πέραν του πενθημέρου άρα θα πρέπει να το διαθέτουν σε ημερήσια ανάπαυση.
   Αλήθεια ποια μάχιμη υπηρεσία, ειδικά μεγάλης πόλης, θα μπορέσει να το κάνει αυτό, με τον ορυμαγδό των αστυνομικών μέτρων που υπάρχουν ειδικά τα Σαβ/κα; Μήπως καταλήξουμε όπως συμβαίνει και με το πλαφόν των νυχτερινών να εργαζόμαστε ενώ συμπληρώσαμε το ανώτατο όριο των ωρών; Μήπως τελικά χάθηκε η επαφή με τη πραγματικότητα;
  Επειδή δεν ανεχόμαστε άλλη εις βάρος μας κοροϊδία, αρχής γενομένης από το τρέχοντα μήνα που έχει πέντε (5) πενθήμερα, όποιος συνάδελφος εργάστηκε τα τέσσερα (4) πρώτα να ενημερώνει άμεσα τον διοικητή του ο οποίος υποχρεούται, για να είναι ηθικά και τυπικά εντάξει, να τον διαθέσει σε ημερήσια ανάπαυση ολόκληρο το 5ο Σαβ/κο!
   Όλη αυτή η φασαρία και αναστάτωση για δημοσιοοικονομικό όφελος εννέα περίπου εκατ. ευρώ το έτος. Κουράγιο ……………..Άλλα τόσα και τη βγάλαμε την αναδιάρθρωση!     

  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις