Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

Λάρισα 26 Δεκεμβρίου 2014

Α Ν Α Κ ΟΙ Ν Ω Σ Η

ΣυναδέλφισσεςΣυνάδελφοι

   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων σας ενημερώνει ότι αμέσως μετά την έλευση του νέου έτους, ώρα 00:30 έμπροσθεν Αστυνομικού Μεγάρου, θα γίνει η καθιερωμένη κοπή πίτας πάνω σε περιπολικό.
                                                    
               

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Λάρισα 22 Δεκεμβρίου 2014


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας εύχεται Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές  με Υγεία και Ευτυχία.
 Ας γίνει φέτος η ψυχή μας η φάτνη που θα γεννηθεί η Αγάπη και η Ειρήνη


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν.Γραμματέας

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος  ΖΙΚΟΣ Χρήστος

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τελετή βράβευσης ιδιώτη για τη δωρεά ενός περιπολικού οχήματος.

Λάρισα 17 Δεκεμβρίου 2014

Δ ε λ τ ί ο  Τ ύ π ο υ


   Τη Τετάρτη 17-12-2014 σε μία σεμνή τελετή, στο γραφείο του Διευθυντή Ασφαλείας Λάρισας, τιμήθηκε ο ιδιώτης κ. ΜΠΑΡΑΣ Νικόλαος, ιδιοκτήτης του ομώνυμου S/M, για τη δωρεά  ενός περιπολικού αυτοκινήτου προς κάλυψη αναγκών της Υ.Α. Λάρισας.
   Ο δωρητής έλαβε αναμνηστική πλακέτα από το Διευθυντή Ασφαλείας Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ Αστέριο και μια εικόνα του προστάτη Αγίου του Σώματος από το πρόεδρο της Ε.Α.Λ. ΝΤΑΒΟΥΡΑ Αθανάσιου.  Παρόντες επίσης ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ταξίαρχος κ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ και ο Διευθυντής της Δ.Α. Λάρισας Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Παναγιώτης.
   Η Ένωση μας ευχαριστεί το δωρητή και καλεί οποιονδήποτε συμπολίτη μας έχει την οικονομική επιφάνεια να συνεισφέρει, με μοναδικό στόχο τις  καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Χριστουγεννιάτικη Γιορτή


Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

"Χρονίζοντα Ζητήματα"

                                                       Λάρισα, 15 Δεκεμβρίου 2014


Προς:Π.Ο.ΑΣ.Υ.



Σχετ.: α) Το 800/12/2 από 8-4-2013 έγγραφό μας.
            β) Το 512/1/3 από 22-3-2013 έγγραφό μας.
            γ) Το 800/12/2α από 25-9-2014 έγγραφό μας.

   Με το ανωτέρω (γ) σχετικό, σας υπενθυμίσαμε τα (α) και (β) σχετικά, τα οποία και σας επανυποβάλλαμε, ζητώντας από εσάς να υπάρξει η ανάλογη όχληση προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πορεία των αναφερόμενων στο θέμα ζητημάτων, καθόσον είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουμε κάποια εξέλιξη ή ενημέρωση επί αυτών.
   Είναι θλιβερό ότι, για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, η Ομοσπονδία μας, ένα Δευτεροβάθμιο Σωματείο χιλιάδων μελών, συνέταξε, για μία ακόμα φορά,  απλά ένα έγγραφο – διαβιβαστικό (ίσα ίσα να βγει η «υποχρέωση») και αυτό μόνο για το ζήτημα των εξόδων κηδείας του προστατευόμενου μέλους, αγνοώντας ότι, μέχρι και την ημερομηνία (25-9-2014) αποστολής του ανωτέρω (γ) σχετικού εγγράφου μας, είχαν περάσει αρκετοί μήνες από την ανάδειξη των δύο αυτών ζητημάτων και καμία εξέλιξη από πλευράς Αρχηγείου δεν υπήρχε.
   Τελικά, αν δεν ενδιαφερθεί το Πρωτοβάθμιο Σωματείο, μέσω «τρίτων», να βρει την άκρη του νήματος στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Ομοσπονδία μας δυστυχώς το «απόλυτο μηδέν», έστω και για τα απλά, πλην ουσιώδη, αυτά ζητήματα.
   Κατά τα άλλα θα λύσουμε τα προβλήματα των Ταμείων μας…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αγωγές ΣτΕ-Ενημέρωση συναδέλφων.

Λάρισα 7 Δεκεμβρίου 2014

                                                                       Π ρ ό ς : Μέλη Ε.Α.Λ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
   Σας γνωρίζουμε ότι στο Σωματείο μας έχουν υποβληθεί  τέσσερις (4) προσφορές Δικηγορικών Γραφείων, σχετικά με αγωγές για τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών ποσών από την απόφαση του ΣτΕ.
   Οι προσφορές είναι (κατά αλφαβητική σειρά) των δικηγόρων: α) ΛΑΓΟΥ  Γεώργιου β) ΛΙΟΠΑ Παρασκευής γ)ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλαμπου και δ) ΨΩΜΑ Απόστολου.
   Ζητούμε από εσάς οι όποιες ενέργειες σας  να γίνουν κατόπιν ωρίμου σκέψης σας, καθώς ξέρετε ο καθένας σας πόσο περίπου είναι το υπόλοιπο ποσό που δικαιούστε. Σε περίπτωση κατάθεσης αγωγής να γνωρίζεται ότι η όλη διαδικασία (κατάθεση δικαιολογητικών κτλ), θα γίνει  ατομικά από τον καθένα ενδιαφερόμενο προς το δικηγορικό γραφείο της επιλογής του.
   Στη μόνη διαδικασία που θα εμπλακεί το Σωματείο μας, θα είναι να δέχεται τις αγωγές όλων των συναδέλφων-μελών του, το αργότερο έως 22/12/14 ώρα 14:00, μόνο για να τις συγκεντρώσει και να τις αποστείλει ομαδικά σε καθένα από τα δικηγορικά γραφεία, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μέλη μας με έξοδα συστημένης επιστολής.
  Οι τιμές έχουν (κατά αλφαβητική σειρά) ως εξής:
1.     Γραφείο ΛΑΓΟΥ : 35 ευρώ /αγωγή
2.     Γραφείο  ΛΙΟΠΑ : 25 ευρώ /αγωγή          
3.  Γραφείο  ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ : 40 ευρώ/αγωγή + 3% επι του 
                                                            επιδικαζόμενου ποσού πλέον ΦΠΑ.
     4.  Γραφείο  ΨΩΜΑ : 28 ευρώ/αγωγή
  Τα γραφεία ΛΙΟΠΑ και ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ δεν επιθυμούν τα σημειώματα αποδοχών από τον 8ο του 2012 έως σήμερα. Ενημερώνουμε επίσης ότι το γραφείο ΛΙΟΠΑ βρίσκεται στη πόλη μας και ως εκ’ τούτου όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει εκεί αυτοπροσώπως την αγωγή του.
   Τις προσφορές και τα δικαιολογητικά των Δικηγορικών Γραφείων μπορείτε να τα εκτυπώσετε από το  blog του Σωματείου μας enastyl.blogspot.gr και συγκεκριμένα πατώντας στο «κουμπί» ΑΓΩΓΕΣ.
   Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα τηλέφωνα του δικηγορικού γραφείου της επιλογής σας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επίσκεψη στο Α.Τ.Ελασσόνας

  Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας παραβρέθηκε σήμερα 08-12-2014 ,στη συγκέντρωση προσωπικού του Α.Τ.Ελασσόνας ,στην οποία συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα των συναδέλφων.Η συγκέντρωση προκλήθηκε μετά την έγγραφη καταγγελία-διαμαρτυρία της Ένωσης προς τον Δ.Α.Λάρισας,αποτέλεσμα  της οποίας είναι η άμεση συμμόρφωση της Διοίκησης και η έκδοση πλέον της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση .Το σωματείο ανταποκρίνεται άμεσα σε όλες τις καταγγελίες των συναδέλφων με μοναδικό στόχο την άμεση και δίκαιη λύση αυτών.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

« Παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού »


Λάρισα 6 Δεκεμβρίου 2014

                                            Π Ρ Ο Σ : Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                              


   Συνάδελφοι ,

   Το διήμερο Παρασκευή & Σάββατο 12 & 13 Δεκεμβρίου διεξάγεται στο γήπεδο AEL FC ARENA Ποδοσφαιρικό Τουρνουά με τίτλο «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ».
   Διοργανωτής είναι η ΕΠΣ Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν αποκλειστικά στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ».
Ας βοηθήσουμε όλοι μας σε αυτή τη προσπάθεια αγοράζοντας εισιτήριο!

Σημεία προπώληση στο Αστυνομικό Μέγαρο :
Κυλικείο και Εστιατόριο Λέσχης.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Προτάσεις σχετικά με το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ»

Λάρισα 5 Δεκεμβρίου 2014

                                                                          Π Ρ Ο Σ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                           Κ Ο Ι Ν : Μέλη ΕΑΛ
                                   

Συνάδελφοι ,

   Το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο δεν πήρε κάποια απόφαση για το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ (κλαδικά ή Ε.Τ.Ε.Α. για τα επικουρικά και κλαδικά ή ΤΕΑΠΑΣΑ για τα πρόνοιας), παρότι υπάρχει ασφυκτική πίεση από τις ορισθείσες στο άρθρο 220 του Ν. 4281/14 προθεσμίες για το μέλλον του ταμείου.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, ομόφωνα, συμφωνεί με τη πρόταση που κατέθεσε προς το τέλος των διεργασιών του Συνεδρίου ο Αντιπρόσωπος της Ένωσης Αθηνών στη ΠΟΑΣΥ ΠΑΝΤΑΖΗΣ Βασίλειος και η οποία έγινε ευρέως αποδεκτή από το σύνολο των παρευρισκομένων.
1) Κατάργηση του άρθρου 220 του Νόμου 4281/2014.
2) Παράταση υλοποίησης των οριζόμενων στο ανωτέρω άρθρο.  
3) Σε περίπτωση μη υλοποίησης των προαναφερόμενων δύο προτάσεων  να οριστεί ημερομηνία Έκτακτου Συνεδρίου, προκειμένου το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας μας να αποφασίσει τελικά για το ΤΕΑΠΑΣΑ και σε κάθε περίπτωση πριν την 31/12/2014, ημερομηνία καταληκτική βάσει των παραπάνω διατάξεων.

Συνάδελφοι,
   Λαμβάνοντας υπόψη τις ασφυκτικές ορισθείσες προθεσμίες και επειδή το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνει αποφάσεις με το «πιστόλι στο κρόταφο», αναγνωρίζοντας ότι από την ημερομηνία ψήφισης του Νόμου, το α’ δεκαήμερο Αυγούστου, χάθηκε πολυτιμότατος χρόνος προτείνουμε:
1.     Να τεθεί χρονοδιάγραμμα των κάθε μορφής κινητοποιήσεων μας, καθώς εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ δε τέθηκε στη κυβέρνηση καταληκτική ημερομηνία απάντησης των αιτημάτων μας για κατάργηση του Αρθ..220 ή εξάμηνης παράτασης. Θεωρούμε ότι αυτή θα πρέπει να είναι η ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια. Μας απομένουν αν εξαιρέσουμε τα Χριστούγεννα, λιγότερες  από 25 ημέρες!
2.     Άμεση ανάρτηση  των αναλογιστικών μελετών στο site της Ομοσπονδίας, με τις σχετικές έγγραφες επίσημες επισημάνσεις (συμπεράσματα) των αναλογιστών, προκειμένου αυτά να γνωστοποιηθούν σε όλους τους συναδέλφους πανελλαδικά.
3.     Να ζητηθεί έγγραφο και από τις δύο εταιρείες αναλογιστών με τις, κατά το δυνατόν, σύντομες και «απλοϊκές»  τοποθετήσεις τους για τα υπέρ και κατά των Κλαδικών ή μη Ταμείων, τα οποία επίσης θα πρέπει να αναρτηθούν στο site της Ομοσπονδίας και να είναι κατανοητά και γνωστά σε όλους τους συναδέλφους.
4.     Γενικά να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες ώστε να είναι το κατά δύναμη ενημερωμένοι οι συνάδελφοι για κάθε ενδεχόμενο και μέσω του Έκτακτου Συνεδρίου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι,
   Ο χρόνος κυλά σε βάρος μας και είναι ασφυκτικός! Όμως θεωρούμε ότι είναι «χρυσή ευκαιρία» να επιδείξουμε συνδικαλιστική ωριμότητα και πραγματικό ενδιαφέρον για το Ταμείο μας και τους νέους συναδέλφους οι οποίοι, κατά κύριο λόγο, θα επωμισθούν τις αλλαγές του συστήματος.
Είμαστε μια ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - Έφτασε η στιγμή των ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Προβλήματα Α.Τ. Ελασσόνας »

Λάρισα 5 Δεκεμβρίου 2014

                                                  Π Ρ Ο Σ : κ. Διευθυντή Δ.Α. Λάρισας
                                           Κ Ο Ι Ν :1) κ. Γ.Ε.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας
                                                                      2) κ. Αν. Διοικητή Α.Τ. Ελασσόνας
                                                                      3) Νομικό Σύμβουλο   Ε.Α.Λ.             
                                                                             

   Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε, αποδέκτες πολλών παραπόνων από συναδέλφους που υπηρετούν στο Α.Τ. Ελασσόνας. Μετά από έρευνα του Σωματείου μας διαπιστώθηκε :
1.     Η  μη έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας είναι κανόνας, όχι μόνο αυτή τη δύσκολη εβδομάδα που διανύουμε αλλά συνεχόμενα.
2.     Πολλές φορές στη διάταξη υπηρεσίας αναφέρεται ότι ο σκοπός καταστήματος θα εκτελεί παράλληλα και περιπολία!
3.     Οι συνάδελφοι έχουν παύσει να εργάζονται το τυπικό-δίκαιο αστυνομικό ωράριο 8/24, αλλά αλλοπρόσαλλα όπως π.χ. πρωί-πρωί-απόγευμα-απόγευμα- νύχτα  και άλλα παρόμοια. Τα ωράρια αυτά σε συνδυασμό με τη μη έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας δημιουργούν προβλήματα στη προσωπική-οικογενειακή ζωή τους.
4.     Μας έχουν αναφερθεί πιέσεις προς το προσωπικό για βεβαίωση παραβάσεων, διότι μόνο αυτές δείχνουν σωστή απόδοση!  
   Αποδοτικό προσωπικό δεν είναι υποχρεωτικά αυτό που βεβαιώνει συστηματικά παραβάσεις. Ούτε καλή υπηρεσία είναι αυτή που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εκτινάσσει τα στατιστικά της, για να λάβει κάποια εφήμερα «μπράβο» της Διοίκησης.
   Καλή είναι η υπηρεσία στην οποία επικρατεί υπηρεσιακή γαλήνη, την οποία επιθυμούμε να επανέλθει στο Α.Τ Ελασσόνας.
   Είμαστε ίσως ο μοναδικός Οργανισμός όπου τα θέλω κάποιων διοικούντων είναι ανώτερα από το Νόμο!! Εμείς απλά προειδοποιούμε ότι όποιοι εκλαμβάνουν  τη θέληση μας για συνεργασία ως αδυναμία, θα λάβουν τις κατάλληλες απαντήσεις………..

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις