Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

« Εξελίξεις στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. βάσει του άρθρου 220 Ν.4281/14 »

Λάρισα 25 Φεβρουαρίου 2015

                                                                                                      ΠΡΟΣ:  Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                                                    ΚΟΙΝ.: Μέλη Ε.Α.Λ.



     Με το Ν.4316/2014 άρθρο 119 παρ. 1 δόθηκε παράταση διάρκειας δύο (2) μηνών για την ένταξη των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. ή τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου υποχρεωτικής ασφάλισης. Η παράταση λήγει την                28-02-2015.

     Σε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, την 06-02-2015 δόθηκε η υπόσχεση για περαιτέρω παράταση τεσσάρων (4) μηνών του επαχθούς άρθρου 220 του Ν.4281/2014, για την αναστολή ισχύος - εφαρμογής του με τη κατάθεση και ψήφιση σχετικής τροπολογίας.

     Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν έχει κατατεθεί η σχετική τροπολογία, με κίνδυνο την 2α Μαρτίου 2015 τα αποθεματικά των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια και σύννομα στα ταμεία του Ε.Τ.Ε.Α.

     Εκτός των ανωτέρω, είδαμε χθες όλοι μας τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους Θεσμούς (πρώην τρόικα), οι οποίες, πέραν των άλλων, συμπεριλαμβάνουν και την «ενοποίηση» Ασφαλιστικών Ταμείων στη βάση ενός νέου ασφαλιστικού μοντέλου στη Χώρα μας. Η εν λόγω πρόταση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις εξαγγελίες για κατάργηση του επαχθούς παραπάνω άρθρου 220, κατάργηση της Ρήτρας Μηδενικού Ελλείμματος και της αναθεώρησης μαθηματικού τύπου στα εφάπαξ βοηθήματα, με προοπτική εξεύρεσης βιώσιμης και δίκαιας λύσης της λειτουργίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. με τη σημερινή του μορφή.

     Για όλα τα ανωτέρω  Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε:
1)     Άμεση κατάθεση της τροπολογίας με τη μορφή του κατεπείγοντος.
2)     Ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του Ταμείου μας.

     Η Ελλάδα μας χθες έλαβε το πράσινο φως επί της λίστας των μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup, τώρα αναμένουμε κι εμείς το δικό μας πράσινο φώς για την αποφυγή περαιτέρω αφαίμαξης των αποθεματικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις. Σώστε το Ταμείο μας. Τα χρονικά περιθώρια εκλείπουν !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Τελευταίες αναρτήσεις