Ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση στο Τ.Μ.Δ. Λάρισας

Λάρισα 25 Μαΐου 2015

                                                            Π Ρ Ο Σ : α) Μ.Μ.Ε
                                                                                       β) ΠΟΑΣΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

      Με αφορμή το πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό της απόπειρας εισβολής στο ΤΜΔ Λάρισας με αυτοκίνητο, από άτομο προφανώς ψυχικά διαταραγμένο, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας δηλώνει ότι :
1.     Υμνούμε το Μεγαλοδύναμο και το Προστάτη μας Άγιο, που προστάτευσαν τους εν’ υπηρεσία συναδέλφους αλλά και τους εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι αμέριμνοι απολάμβαναν το σαββατόβραδο, και δεν υπήρξε κάποιο θύμα.
2.     Αποδεικνύεται και πάλι περίτρανα, ότι το επάγγελμα μας είναι φύση επικίνδυνο και ότι ακόμα και στη πιο ανύποπτη στιγμή κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα, αφού από τα γεγονότα τεκμαίρεται ότι ο δράστης της επίθεσης στο ΤΜΔ είχε ως σκοπό στο θολωμένο μυαλό του, να κάνει κακό σε συνάδελφο.
3.     Για μια ακόμη φορά φαίνεται το μεγάλο πρόβλημα της ψυχικής υγείας στη χώρα μας. Ας κοιτάξουμε επιτέλους όλοι οι εμπλεκόμενοι την αλήθεια κατάματα και ας ξεκινήσει άμεσα ένας ειλικρινής διάλογος, με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ώστε να αναθεωρηθεί η διαδικασία, ειδικά όσον αφορά τον ακούσιο εγκλεισμό ψυχικά διαταραγμένων ατόμων. Ο αστυνομικός δεν έχει τις γνώσεις και κατά συνέπεια δεν είναι ούτε ψυχίατρος, ούτε νοσηλευτής. Δυστυχώς τις περισσότερες των περιπτώσεων, με το υπάρχων σύστημα εγκλεισμών, είναι ο «κακός» στα μάτια των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων, πράγμα που ορισμένες φορές οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα!
.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(πηγη φωτογραφιων εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)