Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Εκτός έδρας αποζημίωση κατά τα μέτρα της 80ης Δ.Ε.Θ. -Πρωτοβουλία της ΕΑΛ για ενίσχυση των θιγόμενων συναδέλφων »

Λάρισα 4 Σεπτεμβρίου 2015

                                               Π ρ ο ς: Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
                                                             ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 
   Τελικά το πιο δύσκολο είναι να γίνουν τα απλά κατανοητά. Η σχετική διαταγή για τα μέτρα της 80ης ΔΕΘ δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που μετακινούνται με υπηρεσιακά οχήματα προς εκτέλεση υπηρεσίας, να λαμβάνουν ως εκτός έδρας περί τα 8,00 ευρώ/ημέρα!
   Δηλαδή η αξιότιμη Υπηρεσία αναγκάζει κάποιους ελάχιστους αστυνομικούς, πέντε (5) από Λάρισα, να εκτελούν υπηρεσία από 1η Σεπτεμβρίου 2015, σε απόσταση 156 χιλ/τρα από τις εστίες τους σε βάρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού!
   Από αυτή την κατάφωρη αδικία υπάρχει οικονομία κλίμακας, ανάξια λόγου, για όλους τους μετακινούμενους που ανήκουν στην ανωτέρω κατηγορία, για όλες τις ημέρες της ΔΕΘ, που είναι κυριολεκτικά «ψίχουλα» σε σχέση με τις συνολικές δαπάνες των αστυνομικών μέτρων.
   Λύσεις υπάρχουν αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει θέληση. Κάποιοι, που αμφιβάλλουμε αν ποτέ έχουν μετακινηθεί έστω και ένα χιλιόμετρο από το βολικό τους γραφείο, θεωρούν την αλλαγή μιας διαταγής στον Η/Υ ως ακατόρθωτη, αφήνοντας τους συναδέλφους στη μοίρα τους  και έκθετες Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, οι οποίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά δεν τυγχάνουν της έγκρισης τους.
   Το Σωματείο μας εφόσον δεν αλλάξει κάτι, έστω και εκ’ των υστέρων, δηλαδή χαρακτηρισμός των μέτρων ως «ευρείας κλίμακας» για όλες τις μέρες , όπως έχει ζητήσει και η Ομοσπονδία μας με το 503/4/67γ από 2/9/2015 έγγραφο της, προτίθεται να δώσει ένα συμβολικό ποσό, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους μετακινούμενους με υπηρεσιακά οχήματα συναδέλφους ως ελάχιστη αποκατάσταση των χρημάτων που δίδουν από τη τσέπη τους, για να εκτελέσουν υπηρεσία στη ΔΕΘ!
Αν κάποιοι είναι ικανοποιημένοι  με αυτό, τότε εμείς ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις