Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

« Εξελίξεις στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. βάσει του άρθρου 220 Ν.4281/14 »

Λάρισα 25 Φεβρουαρίου 2015

                                                                                                      ΠΡΟΣ:  Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                                                    ΚΟΙΝ.: Μέλη Ε.Α.Λ.



     Με το Ν.4316/2014 άρθρο 119 παρ. 1 δόθηκε παράταση διάρκειας δύο (2) μηνών για την ένταξη των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. ή τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου υποχρεωτικής ασφάλισης. Η παράταση λήγει την                28-02-2015.

     Σε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, την 06-02-2015 δόθηκε η υπόσχεση για περαιτέρω παράταση τεσσάρων (4) μηνών του επαχθούς άρθρου 220 του Ν.4281/2014, για την αναστολή ισχύος - εφαρμογής του με τη κατάθεση και ψήφιση σχετικής τροπολογίας.

     Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν έχει κατατεθεί η σχετική τροπολογία, με κίνδυνο την 2α Μαρτίου 2015 τα αποθεματικά των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια και σύννομα στα ταμεία του Ε.Τ.Ε.Α.

     Εκτός των ανωτέρω, είδαμε χθες όλοι μας τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους Θεσμούς (πρώην τρόικα), οι οποίες, πέραν των άλλων, συμπεριλαμβάνουν και την «ενοποίηση» Ασφαλιστικών Ταμείων στη βάση ενός νέου ασφαλιστικού μοντέλου στη Χώρα μας. Η εν λόγω πρόταση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις εξαγγελίες για κατάργηση του επαχθούς παραπάνω άρθρου 220, κατάργηση της Ρήτρας Μηδενικού Ελλείμματος και της αναθεώρησης μαθηματικού τύπου στα εφάπαξ βοηθήματα, με προοπτική εξεύρεσης βιώσιμης και δίκαιας λύσης της λειτουργίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. με τη σημερινή του μορφή.

     Για όλα τα ανωτέρω  Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε:
1)     Άμεση κατάθεση της τροπολογίας με τη μορφή του κατεπείγοντος.
2)     Ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του Ταμείου μας.

     Η Ελλάδα μας χθες έλαβε το πράσινο φως επί της λίστας των μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup, τώρα αναμένουμε κι εμείς το δικό μας πράσινο φώς για την αποφυγή περαιτέρω αφαίμαξης των αποθεματικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις. Σώστε το Ταμείο μας. Τα χρονικά περιθώρια εκλείπουν !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

« Υπηρεσιακά προβλήματα στο ΤΜΔ Λάρισας »

                                                                 Λάρισα 21 Φεβρουαρίου 2015


                                                                 Προς  : Διεύθυνση Αστυνομίας
                                                                                       Λ ά ρ ι σ α ς
                                                                               (Υπόψιν κ. Διευθυντή)
                                            Κοιν. : 1) ΓΠΑΔ Θεσσαλίας
                                                           (Υπόψιν κ. Γενικού)
                                                         2) Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων
                                                                                Λ ά ρ ι σ α ς
                                                         3) ΠΟΑΣΥ
  

 Κύριε Διευθυντά,
   Μία από τις βασικές αρχές του Σωματείου μας αλλά και γενικότερα του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, είναι η προάσπιση των κανόνων δικαίου στους χώρους εργασίας των μελών μας, δηλαδή στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
   Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε δημόσια το κ. Διοικητή του ΤΜΔ Λάρισας, για μη χρηστή Διοίκηση η οποία φτάνει στα όρια της εκδίκησης έναντι υφισταμένου του.
   Πιο συγκεκριμένα :
   Αρχιφύλακας ΜΑΥ, πατέρας 3 τέκνων, εκ’ των οποίων το ένα σπουδάζει στα Ιωάννινα, με 24 έτη υπηρεσίας, προ ημερών συνέταξε αναφορά προς την Υπηρεσία του (ΤΜΔ) σχετικά με ζητήματα διεξαγωγής Υπηρεσίας. Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι «αφού έκανες αναφορά, δε θα εργάζεσαι πέραν του πενθημέρου»!!
   Πράγματι κατά το τρέχοντα μήνα ο συνάδελφος το α’ Σ/Κ είχε άδεια, το β’ Σ/Κ διατέθηκε και τις δύο ημέρες σε ρεπό, ομοίως και το γ’ Σ/Κ .
κ. Διευθυντά,
   Γνωρίζεται πολύ καλά ότι είμαστε ενάντια σε καθεστώτα ατιμωρησίας και ασυδοσίας. Αν ο συνάδελφος είχε υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, γιατί δεν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες; Από πότε είναι είδος ποινής η ετσιθελική στέρηση ποσού άνω των 150 ευρώ από το μηνιαίο εισόδημα του συναδέλφου, γιατί απλά έτσι επιθυμεί ο κ. Διοικητής;
   Η Διεύθυνση Αστυνομίας μετά και την αρνητική απάντηση του κ. Διοικητή σε παρέμβαση-παραίνεση του Αναπλ. Αστυνομικού Διευθυντή  σχετικά με διάθεση του συναδέλφου σε υπηρεσία την 22/2/15 και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας, εξέδωσε ονομαστική διαταγή ώστε ο συνάδελφος να διατεθεί την ανωτέρω ημερομηνία σε υπηρεσία στο γήπεδο Αλκαζάρ, για να λάβει τουλάχιστον μία από τις πέντε αποζημιώσεις πέραν του πενθημέρου του μήνα. Να σημειωθεί ότι παρόλο που η διαταγή έφτασε στο ΤΜΔ περί ώρα 11:00 μέσω pol ο κ. Διοικητής ταλαιπώρησε με τον τρόπο του το συνάδελφο αφού τελικά έδωσε εντολή  να τον ενημερώσουν περί ώρα 20:00 !!
   Δηλαδή για τους ψευτοεγωισμούς του κ. Διοικητή κάποιοι στο ΤΜΔ στερούνται το δικαιούμενο ρεπό του Σ/Κ, ενώ ταυτόχρονα αυτός συνεχίζει να διαθέτει το συνάδελφο σε μη δικαιούμενα ρεπό στερώντας του το εισόδημα. Διπλή ζημιά στη λειτουργία της Υπηρεσίας δηλαδή.!!
κ. Διευθυντά,
   Οι Υπηρεσίες είναι μονάδες που λειτουργούν με τα όποια ανθρώπινα λάθη, τελούν υπό τις διαταγές των διοικητών και διέπονται από κανόνες. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τσιφλίκια και ούτε πρόκειται να το επιτρέψουμε να γίνουν !



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

«Έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης»

Λάρισα 17 Φεβρουαρίου 2015

                                                    Π Ρ Ο Σ :  ΠΟΑΣΥ
                                                   Κ Ο Ι Ν : 1) Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας
                                                                                  (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
                                                                    2)   ΓΠΑΔ Θεσσαλίας
                                                                    3)  ΔΑ Λάρισας
                                                                    4) Μέλη ΕΑΛ – ΜΜΕ



   Επί του θέματος έχουμε κάνει ήδη (2) γραπτές παρεμβάσεις τις οποίες και σας κοινοποιήσαμε, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές μας επικοινωνίες για το ζήτημα. Ομοίως για το ίδιο θέμα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχουν λάβει γνώση τόσο οι αρμόδιοι παράγοντες του Αρχηγείου όσο και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου.
   Το αίτημα της ΔΑ Λάρισας είναι προεγκεκριμένο από το 1ο Τμ. της Δνσης Οικονομικών του Αρχηγείου μας από 30-1-15 και βρίσκεται για τη τελική έγκριση στην ΥΔΕ. Σήμερα 17-2-15 δεκαοχτώ (18) ολόκληρες μέρες μετά και ενώ υπάρχει το χρηματικό ποσό δεν υπάρχει έγκριση.
   Ήδη με παρεμβάσεις μας στους Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών λύθηκε, έστω και προσωρινά, το πρόβλημα έλλειψης θέρμανσης στα ΑΤ Ελασσόνας και Ραψάνης αντίστοιχα, με χορηγία ποσότητας πετρελαίου. Η λύση όμως είναι προσωρινή και από ώρες σε ώρες υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν από θέρμανση και άλλες περιφερειακές υπηρεσίες του νομού.
   Ως Σωματείο αναδείξαμε ως οφείλαμε το πρόβλημα προς όλες τις κατευθύνσεις, προσπαθώντας να βοηθήσουμε, επικουρικά, ώστε να βρεθεί μια λύση. Δυστυχώς όμως αυτό παραμένει. Ζητούμε από το Αρχηγείο να γίνει έρευνα για το που οφείλεται η τεράστια καθυστέρηση αλλά και για να εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες στο σύστημα έγκρισης δαπανών ώστε να τις διορθώσουμε προς όφελος όλων μας.
   Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που τις προσεχείς ημέρες κάποια υπηρεσία δεν έχει θέρμανση, θα προβούμε σε δυναμική διαμαρτυρία και προς τούτο ζητούμε τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

.   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ    
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                        ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

« Πραγματοποίηση του Ετήσιου Μνημόσυνου Υπέρ Πεσόντων κατά την εκτέλεση του Καθήκοντος Αστυνομικών ».

Λάρισα 15 Φεβρουαρίου 2015

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ



   Η  Ένωση Αστυνομικών Λάρισας πραγματοποίησε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 09:30 στον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου επιμνημόσυνη Δέηση εις Μνήμη των θανόντων εν ώρα Υπηρεσίας Αστυνομικών.
   Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ενώ ακολούθησε προβολή dvd σχετικό με την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μικρή δεξίωση στη λέσχη (3ος όροφος) του Μεγάρου.
   Την Ημέρα Μνήμης τίμησαν με τη παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΕΛΛΑΣ, ΣΒΕΡΩΝΗ και ΚΟΚΚΑΛΗΣ. Ο Αρχηγός ΑΤΑ και ο Διοικητής 1ης Στρατιάς. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας. Ο Διοικητής Π.Υ. ν. Λάρισας. Δικαστικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωρ/κης & Ελ. Αστυνομίας καθώς και μεγάλος αριθμός πολιτών και συναδέλφων στην ενέργεια και στην αποστρατεία.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ






Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

''Αποκριάτικη Παιδική Εκδήλωση''


« Έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στο ΑΤ Ραψάνης »

Λάρισα 13 Φεβρουαρίου 2015

                                                    Π Ρ Ο Σ :  1) ΜΜΕ – Μέλη μας 
   2) ΠΟΑΣΥ
                                                            

     Παρά  τις επανειλημμένες καταγγελίες μας σχετικά με την έγκριση δαπανών πετρελαίου θέρμανσης από την ΥΔΕ, μέχρι σήμερα (13-2-2015), δεν έχει φτάσει ακόμα στην Διαχείριση της ΔΑ Λάρισας, η τελική έγκριση (ΑΔΑ) του αιτούμενου (από 27-1-2015) ποσού!
   Δυστυχώς κάποιοι, εξακολουθούν να λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει». Αναφερόμαστε φυσικά στην Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου  του υπουργείου μας. Μια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, χαμένη στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, όπου εξαιτίας δομών και υπηρεσιακών νοοτροπιών, είναι σύνηθες φαινόμενο η αναστάτωση όλων σχεδόν των Διαχειρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά συνέπεια του Αστυνομικού Προσωπικού.
   Αναρωτιόμαστε τι περιμένει μια υπηρεσία σαν την ΥΔΕ μέσα στη καρδιά του χειμώνα για να εγκρίνει αιτήματα δαπανών για θέρμανση, όπως της Λάρισας, το οποίο βρίσκεται εκεί από 30-1-15, προεγκεκριμένο από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου; Άρα τι αιτήματα είναι αυτά που εγκρίνονται όλο αυτό το διάστημα, πόσο ποιο ουσιώδη και επείγοντα είναι;
   Ως Σωματείο αναδείξαμε το ζήτημα στους αρμόδιους  παράγοντες της φυσικής μας ηγεσίας. Σε καμία περίπτωση δε μας ικανοποιεί η αντιμετώπιση του. Η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των δαπανών, προβλέπεται από κανόνες και δεν είναι ala kart.
   Εντωμεταξύ μια ακόμα υπηρεσία του νομού μας, το ΑΤ Ραψάνης , ξέμεινε προ τριημέρου από καύσιμα. Δυστυχώς και εδώ τη λύση έδωσε ο  Δήμος Τεμπών, δια του Δημάρχου του κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ.  Ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και τον ευχαριστούμε δημόσια γι΄αυτό.
   Επειδή όμως είναι αδιανόητο ενώ υπάρχει το χρηματικό ποσό εμείς να έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω μη σωστής διαχείρισης των αιτημάτων μας από την ΥΔΕ.
   Επειδή η εν λόγω υπηρεσία είναι τόσο γραφειοκρατικά δομημένη ώστε δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει.
   Επειδή όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα είτε στο κέντρο είτε στη περιφέρεια.
   Επειδή επαναλαμβανόμενα λάθη παύουν να είναι λάθη.
Καλούμε
τη Πανελλήνια Ομοσπονδία να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της ΥΔΕ και όπου αλλού αυτή κρίνει σκόπιμο, το συντομότερο δυνατό, δηλώνοντας ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας τη συμμετοχή μας σε αυτή.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

« Έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στο ΑΤ Ελασσόνας »

Λάρισα 9 Φεβρουαρίου 2015

      Π Ρ Ο Σ
 1) ΜΜΕ – Μέλη μας 
  2) ΠΟΑΣΥ
                                                            
   Για ακόμη μία φορά Αστυνομική Υπηρεσία της περιφέρειας (ΑΤ Ελασσόνας) αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης πετρελαίου στη καρδιά του χειμώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μέγα ζήτημα για τους συναδέλφους αλλά και για τους πολίτες που προσέρχονται στην Υπηρεσία για ζητήματα τους.
   Η ΔΑ Λάρισας έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα δαπάνης, για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο έχει εγκριθεί από 30-1-2015 από το 1ο Τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του ΑΕΑ. Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα (09/01/15) η ΥΔΕ δεν έχει προβεί στην τελική έγκριση. Για ακόμη μία φορά η υπηρεσία αυτή δείχνει τη βραδυπορία της και τον εξόχως γραφειοκρατικό της χαρακτήρα.
   Αξίζει δε να σημειωθεί ότι παρά τις επανειλημμένες μας προσπάθειες να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, αυτό δε στάθηκε δυνατό.
   Τελικά λόγω των δυσμενών καιρικών που επικρατούν και επειδή τα αυτονόητα, για κάποιους ίσως θεωρούνται πολυτέλειες, απευθυνθήκαμε ως Σωματείο στο Δήμαρχο Ελασσόνας ο οποίος άμεσα ενήργησε ώστε επιτέλους το Αστυνομικό Τμήμα να εφοδιασθεί με πετρέλαιο.
   Καταγγέλλουμε όλους εκείνους τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι καθήμενοι στα ζεστά τους γραφεία, θεωρούν φυσιολογικό ότι κάποιοι Αστυνομικοί αλλά και Πολίτες επαρχιακής πόλης θα πρέπει να ''ξεπαγιάζουν''.
   Δηλώνουμε ότι ως Σωματείο, δε θα πάψουμε ποτέ να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το Συνάδελφο μας.
   Τέλος ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ για την ανθρώπινη στάση του και την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για προσφορά ποσότητας πετρελαίου.   

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

« Πραγματοποίηση Ετήσιου Μνημόσυνου Υπέρ Πεσόντων κατά την εκτέλεση του Καθήκοντος Αστυνομικών ».

Λάρισα 4 Φεβρουαρίου 2015



   Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα 09:30 στον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου επιμνημόσυνη Δέηση εις Μνήμη των θανόντων εν ώρα Υπηρεσίας Αστυνομικών.
   Καλούμε τους συναδέλφους, εν ενεργεία και αποστράτους καθώς και τους πολίτες της Λάρισας να παρευρεθούν σ’ αυτή τη Τελετή Μνήμης .
   Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου.Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στη λέσχη (3ος όροφος) του Μεγάρου.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις