Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση-Ευχαριστήριο Αιμοδοσίας

Λάρισα 30 Μαρτίου 2015
           
              ΠΡΟΣ: 1) Κέντρο Αιμοδοσίας  
                                      Γ.Ν. Λάρισας
                            2) Μέλη Ε.Α.Λ.
                            3) Μ.Μ.Ε.
                                    
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

   Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία,  η τακτική  αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας υπέρ της Τράπεζας Αίματος της ΕΛ.ΑΣ.. Η ανταπόκριση των συναδέλφων υπήρξε για ακόμη μια φορά θετική, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν σχεδόν (70) μονάδες αίματος.   
   Το Σωματείο μας διοργανώνει δύο (2) τακτικές αιμοδοσίες, τη μια κάθε Οκτώβριο τιμώντας την εορτή του Προστάτη Αγίου μας και την άλλη πριν την εορτή του Πάσχα. Ανάλογα δε με τις ανάγκες και μετά από αίτημα του τοπικού Κέντρου Αιμοδοσίας, διοργανώνει και έκτακτες αιμοδοσίες. Συνολικά προσφέρουμε στη τράπεζα αίματος του Σώματος (200) και πλέον μονάδες αίματος κατ’ έτος.
   Ευχαριστούμε το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την άψογη, πολυετή, συνεργασία μας, καθώς και όλους τους συναδέλφους οι οποίοι αφιέρωσαν δέκα λεπτά από το χρόνο τους δίνοντας ζωή με το αίμα τους.
   Κάνουμε έκκληση  σε όσα  μέλη του Σωματείου και  συμπολίτες  μας δεν έχουν δώσει αίμα, να γίνουν άμεσα εθελοντές αιμοδότες, προσφέροντας το πολύτιμο αυτό αγαθό στο συνάνθρωπο τους!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                            ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

« Έκδοση εβδομαδιαίας Υπηρεσίας – Π.Δ. 173/2013 »

Λάρισα 19 Μαρτίου 2015
                                                                                                                                                   
                                                               Π Ρ Ο Σ : 1) κ. Γ.Ε.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας
                                                                        2) κ. Δ.Α. Λάρισας
                                                                        3) Μέλη Ε.Α.Λ.


   Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1647/15/494683 από 18/3/2015 διαταγή του Α.Ε.Α. εφιστάτε  η προσοχή σχετικά με την εβδομαδιαία ανακοίνωση της Υπηρεσίας.
   Έχει διαπιστωθεί ότι δυστυχώς μετά από τόσους μήνες κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς,  διοικητές Υπηρεσιών εξακολουθούν να μην εκδίδουν την υπηρεσία τουλάχιστον από Παρασκευή σε Παρασκευή, ενώ το ΓΑΑ της Διευθύνσεως μας ορισμένες φορές έχει αμελήσει για την έγκαιρη έκδοση γνωστών-προγραμματισμένων μέτρων.
   Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή και τελευταία φορά, πως η εφαρμογή του Π.Δ.173/2013 δεν είναι χάρη προς το προσωπικό αλλά υποχρέωση. Σκοπός μας και το έχουμε αποδείξει, δεν είναι η αντιπαράθεση, αλλά η συνεργασία. 
   Σίγουρα θα υπάρχουν και έκτακτα γεγονότα όπως πορείες, ασθένειες προσωπικού κτλ. Έχουμε όμως απτά παραδείγματα ότι με σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν.
  Για εμάς δεν υπάρχει «δε μπορώ» αλλά «δε θέλω». Το π.δ. 173/13 εκδόθηκε με προσπάθειες και αγώνες και θα εφαρμοσθεί πάση θυσία. Εφόσον εκ’ μέρους ορισμένων Διοικήσεων  δεν υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες, ώστε η υπηρεσία να εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση, τότε είμαστε ως Σωματείο υποχρεωμένοι να προβούμε σε δυναμική διαμαρτυρία προς όλα τα επίπεδα.
   Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                            ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Αποδέσμευση οχημάτων από φύλαξη στόχων - Δωρεά 3.000 οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία »

Λάρισα 15  Μαρτίου 2015

                                            Π Ρ Ο Σ : Α.Ε.Α. Δνση Τεχνικής
                                                                      Υποστήριξης
                                                                (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
                                                                                                            

   Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες εξαγγελιών, σχετικά με αποδέσμευση αστυνομικών και οχημάτων από τη φύλαξη διαφόρων στόχων, οι οποίες πιστεύουμε ότι επιτέλους θα υπάρξει η βούληση να γίνουν πραγματικότητα.
   Πρόσφατα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΕΑ, αποδεσμεύτηκε ικανός αριθμός  οχημάτων, τα οποία μαζί με τον αντίστοιχο αριθμό συναδέλφων, θα διατεθούν στη μάχη της καθημερινής αστυνόμευσης και λογικά τα οχήματα σε υπηρεσίες που έχουν  σοβαρό πρόβλημα.
   Για το σκοπό αυτό ζητούμε την ανακατανομή, τουλάχιστον, δύο (2) εκ’ των αποδεσμευμένων οχημάτων, στην Υπ. Ασφάλειας & στο ΤΔΝ Λάρισας.
   Επίσης στα πλαίσια της γενικής ανανέωσης του στόλου των οχημάτων ζητάμε να μάθουμε τι γίνεται με τη περιβόητη δωρεά των 3.000 οχημάτων από τη κυβέρνηση της Ν. Κορέας προς την Ελληνική Αστυνομία;
   Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η συμφωνία είχε φτάσει σχεδόν στο τέλος της τόσο από πλευράς  προηγούμενης πολιτικής μας ηγεσίας, όσο και από πλευράς της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΑΕΑ.
   Εάν τα ανωτέρω δεν ισχύουν τότε κάποιοι μας είπαν ψέματα. Αν όμως ισχύουν τότε είναι μέγα ζήτημα η μη υλοποίηση της συμφωνίας την ώρα μάλιστα που το συντριπτικό ποσοστό των συναδέλφων εκτελεί υπηρεσία με διαλυμένα, κυριολεκτικά, οχήματα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
   Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων, θεωρώντας ότι ειδικά το θέμα της δωρεάς είναι μείζονος σημασίας και θα πρέπει να τεθεί μετ’ επιτάσεως από την Ομοσπονδία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

« Αστυνομικά Μέτρα στο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΛ »

Λάρισα 11 Μαρτίου 2015

                                                 Π Ρ Ο Σ : Ένωση Ποδοσφαιρικών
                                                                    Σωματείων Ν. Λάρισας
                                                  Κ Ο Ι Ν : Ως ο Πίνακας Αποδεκτών



 Αξιότιμοι Κύριοι ,
   Με έκπληξη διαβάσαμε το με Αριθμό Πρωτ.: 1207 από 10/3/2015 έγγραφο σας με το οποίο γίνεται γνωστοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ότι τη Πέμπτη 12/3/15 & ώρα 15:15 στο γήπεδο AEL ARENA θα διεξαχθεί ο  Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΛ μεταξύ των ομάδων Αμπελωνιακός και Αχιλλέας Φαρσάλων.
   Ως εδώ θα σκεφθεί κάποιος όλα καλά. Γιορτή του αγνού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αλλά η συνέχεια του εγγράφου μας ξάφνιασε: «……….Κατόπιν αιτήματος των δύο αγωνιζόμενων ομάδων και επειδή υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για πρόκληση επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων τόσο εντός όσο και στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, σας παρακαλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων………».
   Ξαφνικά η γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έγινε πόλεμος. Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία καλείται «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Με ένα απλό έγγραφο, βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό της Υπηρεσίας, αναστατώνεται η ζωή δεκάδων συναδέλφων, γιατί η υπηρεσία μας εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση και το βασικότερο κάποιοι επιχειρούν εντέχνως να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους.
Όχι Κύριοι ,
   Αν δε μπορείτε να διοργανώσετε μια γιορτή, όπως είναι ο τελικός κυπέλλου ΕΠΣΛ, μη τη διοργανώνεται. Ακυρώστε το παιχνίδι. Θέστε όλους προ των ευθυνών τους. Τέλος στην εύκολη λύση πετάμε τη μπάλα στην Αστυνομία και εμείς κάνουμε εκ’ του ασφαλούς υψηλή κριτική.  Το δόγμα «Αν όλα πάνε καλά κέρδισε το ποδόσφαιρο και το αθλητικό πνεύμα, αν κάτι πάει στραβά φταίει η Αστυνομία, εμείς είχαμε προειδοποιήσει» μας τελείωσε.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ !
                             

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Πίνακας Αποδεκτών :
1.     κ. Αναπληρωτή Υπουργό
 Προστασίας του Πολίτη
2.     κ. Υπουργό Αθλητισμού
3.     Ε.Π.Ο.
(Άπαντα τα ανωτ. δια της ΠΟΑΣΥ)

     4. ΜΜΕ-Μέλη μας

Τελευταίες αναρτήσεις