Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

« Παύση φύλαξης στόχων »

Λάρισα 27 Ιουνίου 2015

                                            Π Ρ Ο Σ : Μέλη ΕΑΛ



Συνάδελφοι,
   Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια των συναντήσεων του Προέδρου του Σωματείου μας, με εκπροσώπους της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας την 9/6/2015, και συνέχεια της από 10/6/2015 ενημερωτικής ανακοίνωσης μας σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη περιοχή μας, ότι το Αρχηγείο έκανε δεκτό το αίτημα μας και κατήργησε τη φύλαξη σε δύο από τους τρείς στόχους Ισραηλιτικού ενδιαφέροντος!

Συνάδελφοι,
   Κάτι που για πολλούς φάνταζε εδώ και περίπου ένα χρόνο ακατόρθωτο έγινε πραγματικότητα, χάρη στην επιμονή μας. Το Σωματείο μας συνεχίζει τις προσπάθειες του και θα σας κρατά ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

« Οδοιπορικά έξοδα για τη παράνομη μετανάστευση »

« Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν »


                                                                            Λάρισα 15 Ιουνίου 2015
                                                                                    
                               Π Ρ Ο Σ :   Μέλη ΕΑΛ               
                                                                      

Συνάδελφοι ,

   Μετά από σημερινή επικοινωνία του Σωματείου μας με το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, σας ενημερώνουμε ότι :
   Εξαιτίας προβλημάτων στην έγκριση των απαιτούμενων  δαπανών, η διαταγή για απόσπαση αστυνομικού προσωπικού, προς αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, το τρίμηνο Ιούλιος -Αύγουστος-Σεπτέμβριος, θα αφορά μόνο όσους επιθυμούν να αποσπασθούν αδαπάνως για το Δημόσιο.
   Το Σωματείο θα σας κρατά ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Τακτικές μεταθέσεις 2015 »

Λάρισα 12 Ιουνίου 2015

                                 Π Ρ Ο Σ :   1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
                                                                    κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη
                                                     2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
                                                       Αντ/γο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο
                                                     3) ΠΟΑΣΥ  


« Ο Θρίαμβος της Αδικίας………… »

   Ανακοινώθηκαν οι Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2015 και για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες ενός διαβλητού συστήματος μεταθέσεων ,μια και οι περισσότερες εκ των προκυρηχθέντων θέσεων στις Δ.Α. χώρας καλύφθηκαν από συναδέλφους με επιμέλεια τέκνων ή δικαστικούς συμπαραστάτες λόγω αναπηρίας μελών οικογενείας τους.
   Για άλλη μια φορά συνάδελφοι με δεκάδες χιλιάδες μόρια είδαν μία μετάθεση στον τόπο τους, να γίνεται όνειρο απατηλό και τις ελάχιστες κενές οργανικές θέσεις ,λόγω της κατάργησης των 6.700 κενών οργανικών , να τις καταλαμβάνουν άτομα που βρισκόταν 150 και πλέον θέσεις πίσω τους στην επετηρίδα.
   Για όλους τους ανωτέρω λόγους και επειδή είναι αδιανόητο να μένουν χωρίς έλεγχο ,τέτοιες πράξεις συναδέλφων τη στιγμή που οι διαθεσιμότητες πέφτουν σα βροχή για «ψύλλου πήδημα»,ζητούμε την κινητοποίηση εκ μέρους σας των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος, έτσι ώστε επιτέλους να μάθουμε: 
 α) αν και πόσοι από τους χωρισμένους συναδέλφους παντρεύτηκαν την ίδια γυναίκα έχοντας ήδη λάβει μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους     
 β) αν υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι έλαβαν μετάθεση λόγω προβλήματος υγείας συγγενικών τους προσώπων ,για να βρίσκονται κοντά σε αυτά να αποσπώνται με αίτηση τους στον Έβρο ,προς λήψη της εκτός έδρας αποζημίωσης για τρείς ή ακόμη και για έξι μήνες.
 Βρισκόμαστε στην αποκορύφωση μιας δύσκολης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και θεωρούμε αδιανόητο κάποιοι συνάδελφοι να μένουν εκτός τόπου συμφερόντων τους ενώ έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα μόρια εξαιτίας των «παραθύρων» του Κώδικα Μεταθέσεων.
 Ευελπιστούμε η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, όποια και αν είναι αυτή, να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σοβαρότητα και να απαιτήσει την αναμόρφωση του Κώδικα Μεταθέσεων σύμφωνα και με το πόρισμα της σχετικής επιτροπής το οποίο και εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2013,έτσι ώστε οι επόμενες μεταθέσεις να γίνουν επιτέλους αξιοκρατικά.
 Τέλος σας υπενθυμίζουμε τις θέσεις της Ένωσής μας σχετικά με τις μεταθέσεις λόγω διαζυγίου ή υγείας :
«Άμεση κατάργηση μεταθέσεων μαχίμων για ειδικούς λόγους όπως διαζυγίου  και υγείας. Η απόφαση δύο ενηλίκων για διαζύγιο είναι ανήκουστο να αποτελεί λόγο έκτακτης μετάθεσης. Προτείνουμε τη κατ’ έτος επιπλέον μοριοδότηση του γονέα – συναδέλφου (όπως ισχύει) που έχει την επιμέλεια των τέκνων, ανάλογα με τον αριθμό αυτών. Για τις μεταθέσεις σχετικά με λόγους υγείας μελών της οικογένειας του αστυνομικού, με δικαστική ή μη απόφαση, προτείνουμε την απόσπαση του ενδιαφερομένου στο τόπο συμφερόντων του, για όσο διάστημα διαρκεί το πρόβλημα. Κατά το διάστημα αυτό θα λαμβάνει κανονικά τα μόρια του, όπως ακριβώς γίνεται και με τους αποσπασμένους στα κέντρα κράτησης.»


« Αυτό το έργο πρέπει να τελειώσει…………. »
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

« Παιδικές κατασκηνώσεις »

                                                                                                    «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ»
                                                     
  Λάρισα 12 Ιουνίου 2015

Προς: Μέλη Ένωσης Αστυνομικών
                                                                Λ ά ρ ι σ α ς
                                                                                                   

   Σας γνωρίζουμε ότι κατά την θερινή περίοδο έτους 2015 θα λειτουργήσει στο Στόμιο η παιδική κατασκήνωση της Αγίας Παρασκευής στην οποία θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 7 έως και 16 ετών.
   Η κατασκήνωση βρίσκεται στην παραλία του Στομίου. Μετά από σχετική συνεννόηση του Σωματείου μας με το Δήμο Αγιάς θα φιλοξενηθούν και παιδιά συναδέλφων, οι οποίοι θα υποβάλλουν σχετική αίτηση προς την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας  μέχρι 19 Ιουνίου 2015.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
Α΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 22/7/2015 – 1/8/2015
Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2/8/2015 – 11/8/2015
Γ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 12/8/2015 – 21/8/2014
Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται:
  • Αίτηση (απλό υπόδειγμα) του γονέα ή κηδεμόνα προς το Δήμο Αγιάς στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.
  • Υπεύθυνη Δήλωση προς το Δήμο Αγιάς στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεική, τρίτεκνη, πολύτεκνη).
  • Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
   Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή στο fax 2410627575  στην Ένωση Αστυνομικών Λάρισας ή στο email enastyl@yahoo.gr από τη Δευτέρα 15/6 έως και την Παρασκευή 19/6/2015.
   Ο κατασκηνωτής εφόσον επιλεγεί θα καταθέσει το ποσό συμμετοχής του και στη συνέχει οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν το διπλότυπο της απόδειξης κατάθεσης ( 30 ευρώ) της Τράπεζας στον Διαχειριστή της κατασκήνωση με την άφιξή τους σ' αυτή. Από τη καταβολή του ποσού εξαιρούνται οι πολύτεκνες-τρίτεκνες-μονογονεικές οικογένειες.
   Ο Δήμος Αγιάς για τη λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Παρασκευής Στομίου διαθέτει λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς «ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» GR 8401712490006249030020855.
Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου Αγιάς :
2494350121 & 2494024517 /  Κα ΚΑΡΑΝΙΚΑ Σοφία


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση σχετικά με συναντήσεις

Λάρισα 10 Ιουνίου 2015
           
                                                                             Π ρ ό ς :  Μέλη ΕΑΛ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Συνάδελφοι
 Την 9/6/2015 ο πρόεδρος του Σωματείου είχε συναντήσεις στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες και με το Διευθυντή του γραφείου κ, Υπουργού κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ.
   Σας ενημερώνουμε επιγραμματικά για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη περιοχή μας:
α) Η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών προχωρά αλλά με αργά βήματα. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό ότι η συστέγαση του Α.Τ. Ραψάνης, με το ΤΔΠΜ Γόννων, να γίνει υπο τη μορφή της «προσωρινής μεταστέγασης» και όχι μέσω της χρονοβόρας διαδικασίας έκδοσης κάποιου Π.Δ.
β)  Κατατέθηκαν υπομνήματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχετικά με τη φύλαξη στόχων «ειδικού» ενδιαφέροντος. Λάβαμε την υπόσχεση ότι θα απεμπλακούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη φύλαξη των δύο εξ΄αυτών στόχων.
γ) Μας δόθηκαν κατευθύνσεις, οι οποίες και διαβιβάσθηκαν εκ΄μέρους μας αρμοδίως, σχετικά με τον τρόπο υποβολής αιτήματος, δια της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης/ΑΕΑ, προς την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, έτσι ώστε το ΤΜΔ Λάρισας να μπορέσει να αποκτήσει σύγχρονο όχημα μεταγωγών, από τα αποκτηθέντα μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκών Συνόρων.
δ) Επιτέλους ξεκίνησαν πάλι οι διαδικασίες όσον αφορά τη δωρεά 3.500 οχημάτων. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση.
Συνάδελφοι
   Παρακολουθούμε όλα τα ανωτέρω ζητήματα και θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη τους.   

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α.Λάρισας»

                                                       Λάρισα 5 Ιουνίου 2015

                                                                Π Ρ Ο Σ : Μέλη Ε.Α.Λ.


  Συνάδελφοι
  Από το καλοκαίρι του 2012 που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του Σωματείου ,ασκώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του εκπροσώπου του Σωματείου μας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων ,προσπάθησα να είμαι δίκαιος και μόνο υπό αυτό το πρίσμα να εξυπηρετώ τα διάφορα αιτήματα σας. Πολλές φορές δε αυτό μου στοίχισε προσωπικά ,έχοντας δυσαρεστήσει κάποιους συναδέλφους με τη στάση μου στο Συμβούλιο Μεταθέσεων.
 Καταφέραμε να παγιωθεί ένα αντικειμενικό σύστημα τοποθετήσεων , μετατιθέμενων από άλλη Δ.Α. προς τη Δ.Α. Λάρισας ,το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν περιφερειακά Α.Τ. όπως η Αγιά και η Ραψάνη, που μαστιζόταν εδώ και χρόνια από λειψανδρία ,με ότι αυτό συνεπάγεται στα δικαιώματα των συναδέλφων αλλά και στην εκτέλεση της Υπηρεσίας. Πλέον όλα τα περιφερειακά Α.Τ. , λειτουργούν κανονικά και δεν οφείλεται ουδεμία ημερήσια ανάπαυση στο προσωπικό. Δυστυχώς κατά τη συνεδρίαση του εκτάκτου Συμβουλίου Μεταθέσεων σήμερα 5/6/2015 ,για την τοποθέτηση δύο συναδέλφων οι οποίοι μετετέθησαν, λόγω συνυπηρέτησης, στη Δ.Α.Λάρισας ,αποφασίστηκε και ένας εξ΄αυτών τοποθετήθηκε σε Υπηρεσία έδρας ,τη στιγμή που άλλοι παλαιότεροι συνάδελφοι με περισσότερες οικογενειακές υποχρεώσεις έχουν τοποθετηθεί, από προηγούμενα Συμβούλια, εκτός πόλεως Λάρισας, πράγμα που σημαίνει ότι προφανώς η Υπηρεσία πλέον  κρίνει με διαφορετικά κριτήρια!
 Επειδή ποτέ δε διαχώρισα τους συναδέλφους σε «παιδιά και αποπαίδια»
και με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων , δηλώνω ότι θα συνεχίσω να ενεργώ με βασικό μου γνώμονα την εξυπηρέτηση του δίκαιου και του σωστού, «αθεράπευτα ρομαντικός»,γιατί οι αξίες κερδίζονται και δε χαρίζονται.

Ο Πρόεδρος και Μέλος
του Συμβουλίου Μεταθέσεων



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

« Ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας »

Λάρισα 2 Ιουνίου 2015

                                                                Π Ρ Ο Σ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.



   Αναστάτωση έχει προκληθεί στους συναδέλφους, μετά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με το υπό δημόσια διαβούλευση στο ''opengov'' νομοσχέδιου που προβλέπει ότι για να καταβληθεί η ημερήσια αποζημίωση θα πρέπει η αυθημερόν μετακίνηση να είναι άνω των 160 χιλιομέτρων από 60 που ισχύει σήμερα!
   Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ως εκ’ τούτου δεν είναι δυνατόν η μόνη μας ενημέρωση να είναι από αναρτήσεις διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων.
   Ζητούμε άμεσα ενημέρωση από την Ομοσπονδίας μας, η δε θέση μας πρέπει πλέον να είναι ξεκάθαρη:

Οποιαδήποτε, προς το χειρότερο, αλλαγή των όρων καταβολής της εκτός έδρας αποζημίωσης θα είναι για εμάς «Αιτία Πολέμου» !



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις