Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-Συνάντηση με Γ.Γ.Δημόσιας Τάξης

Λάρισα 19 Ιουνίου 2016



   Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 15 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα, συνάντηση του προέδρου της Ένωσης  και μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, ΝΤΑΒΟΥΡΑ Αθανάσιου, με το Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο.  
   Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Έγινε ενημέρωση ότι το σχετικό ΠΔ βρίσκεται στο ΣτΕ  και ότι εντός του καλοκαιριού θα αρχίσει σταδιακά να τίθεται σε εφαρμογή. Θα είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία αλλά υπάρχει βούληση να φτάσει ως το τέλος. Για τις Υπηρεσίες της ΔΑ Λάρισας ισχύει το αρχικό σχέδιο όπως αυτό παρουσιάσθηκε πριν κάποιους μήνες. 
   Από πλευράς μας έγινε ακόμη μια φορά σαφέστατη η αντίθεση μας στη κατάργηση των ΤΔΠΜ , εν μέσω της κρίσης του μεταναστευτικού, των ΤΔΝ με την υπαγωγή τους ως γραφεία στις κατά τόπους Υποδ/νσεις Ασφάλειας, καθώς και στη συνένωση των Α’ & Β’ ΑΤ της Λάρισας.  Εκφράστηκε επίσης ο φόβος μας για τυχόν μεταθέσεις οργανικών θέσεων, το οποίο σε συνδυασμό με την μη αναπλήρωση των κατηργημένων 6700 κενών θα σημαίνει και το τέλος των μεταθέσεων όσων υπηρετούν εκτός του τόπου συμφερόντων τους.  
   Τέθηκε ακόμα το ζήτημα της διαχείρισης των εσόδων της Λέσχης, προς όφελος της καθημερινότητας των συναδέλφων (συντήρηση κτιρίου κλπ). Ένα θέμα που ως Ένωση το είχαμε αρχικά θέσει προ τριετίας με έγγραφο, στον τότε κλαδάρχη οικονομοτεχνικών και νυν Αρχηγό του Σώματος, όπως και στον πρώην υπουργό κ. ΠΑΝΟΥΣΗ προ ενός έτους περίπου, σε συνάντηση μας στη Λάρισα. Συμφώνησε με τη πρόταση μας και δεσμεύτηκε να βοηθήσει για την υλοποίηση της.  
   Για τον κίνδυνο μετατροπής της Σχολής Αστυφ/κων Καρδίτσας σε δομή φιλοξενίας ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό αποκλείεται. Οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν προς χρήση από την Ελ. Αστυνομία.
   Τέλος σε συναντήσεις με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, συζητήθηκε  η έγκριση τόσο των εργασιών όσο και του ποσού για τη μετατροπή του εφεδρικού λεωφορείου σε διμοιρίας, η έγκριση της δαπάνης και των διαδικασιών για την αγορά  ειδικών στολών για τη ΔΙΑΣ, καθώς και η ανακατανομή στα ΑΤ Περιφέρειας και Φαρσάλων  συμβατικών οχημάτων.
   Το Σωματείο μας θα παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα ανωτέρω ζητήματα, παρεμβαίνοντας όπου χρειασθεί και ενημερώνοντας τους συναδέλφους  αλλά και τους συμπολίτες, έγκαιρα και έγκυρα.




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις