Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

« Συναντήσεις της Ένωσης μας - Προβλήματα στελέχωσης του Τ.Τ Αυτ/μών »

Λάρισα 08 Ιουλίου 2016

                                                                                                           
  Π ρ ό ς : Μέλη  Ε.Α.Λ
                                                          Κ ο ι ν :  1)Τ.Τ Αυτ/μών Λάρισας
                                                                          2) Α.Τ. Ραψάνης


   Αντιπροσωπία της Ένωσης μας  επισκέφθηκε  την εταιρία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ», όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. ΖΑΒΡΙΔΟΥ Ειρήνη.
   Μεταξύ άλλων θεμάτων τέθηκε το ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των ΙΧΕ αυτ/των των συναδέλφων από το Σταθμό Διοδίων Μακρυχωρίου, οι οποίοι υπηρετούν στο ΑΤ Ραψάνης και στο ΤΠΔΜ Γόννων, καθώς και η ενίσχυση εκ΄ μέρους της Εταιρίας   με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
   Όσον αφορά το θέμα των διοδίων υπήρξε ξεκάθαρη θέση ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί εξαιτίας νομικών κωλυμάτων που προκύπτουν από την Σύμβαση Παραχώρησης.  Σχετικά με το αίτημα ενίσχυσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ήταν θετική και αναμένει τις προτάσεις του Σωματείου μας.
   Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων όπου συναντηθήκαμε με συναδέλφους καθώς και τη Διοίκηση της Υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε ο έντονος προβληματισμός τους διότι η Υπηρεσία έχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και όχι μόνο δεν ενισχύθηκε ενόψει θερινής περιόδου αλλά τουναντίον αποδυναμώθηκε.
   Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας έγινε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με το κ. ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας. Συζητήθηκε η λειψανδρία του ΤΤ Αυτ/μων και καταστήσαμε σαφές ότι το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στις επιλογές της ΔΑ Λάρισας. Έγινε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε στόχο να συνδιοικήσουμε. Ως συνδικαλιστικός φορέας όμως απαιτούμε να υπάρχει ομαλή χορήγηση των Η/Α, σεβασμός στο ωράριο εργασίας και γενικότερα στα δικαιώματα των συναδέλφων.
   Καταδικάσαμε απερίφραστα απόψεις του τύπου «κλείστε τη γραμματεία για να βρείτε άτομα». Αλήθεια πόσες γραμματείες υπηρεσιών έχουν κλείσει; Άραγε η γραμματεία του ΤΤ Αυτ/μων με μόνο (3) άτομα δύναμη, η οποία τα πρωινά κάνει εθελοντικά τουλάχιστον μια ή δύο συνοδείες, δεν έχει λόγο ύπαρξης;
       Ζητήθηκε επίσης η παρέμβαση του κ. Γενικού, ώστε τουλάχιστον οι αλλαγές των περιπολικών του ΑΤ Ραψάνης να γίνονται σε σημείο της ΠΕΟ Λάρισας-Θεσ/νικης, προκειμένου οι συνάδελφοι να έχουν λιγότερο οικονομικό κόστος και μειωμένο κίνδυνο εμπλοκής τους σε τροχαίο, λόγω της καθημερινής κίνησης τους στον επικίνδυνο παράδρομο προς αποφυγή του κόστους των διοδίων.
   Υπήρξε η δέσμευση ότι θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στα δίκαια ζητήματα που θέσαμε. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και συνάντηση μας και με τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας.  Δηλώνουμε ότι θα υπάρχει παρακολούθηση των αιτημάτων μας ως τη τελική επίλυση τους, μη ανεχόμενοι απαξίωση των συναδέλφων και καταστρατήγηση των κανόνων εργασίας και ασφάλειας τους.     
                



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Τελευταίες αναρτήσεις