Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

«Φύλαξη ανοιχτών δομών φιλοξενίας από την ΕΛ.ΑΣ. »

  Σας ενημερώνουμε ότι στη περιοχή ευθύνης της ΔΑ Λάρισας λειτουργεί Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στο Κυψελοχωρι, η οποία φυλάσσεται επί 24ωρου με (3)αστυνομικούς ανά βάρδια συν την εποχούμενη περιπολία του Τ.Δ.Π.Μ. Γόννων.
Η ανωτέρω δομή έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς στη δομή του Κουτσόχερου γίνεται εγκατάσταση (200) οικίσκων, δωρεά Αραβικής κυβέρνησης . Η διαδικασία εγκατάστασης θα διαρκέσει (1) μήνα περίπου, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες ώστε να καταστεί λειτουργικός ο οικισμός είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν.
 Πρέπει να σημειωθεί ότι επειδή εκεί πρόσφατα φιλοξενούνταν σε αντίσκηνα πρόσφυγες, υπάρχει πολύ καλή περίφραξη και επαρκής φωτισμός τόσο περιμετρικά όσο και εντός δομής.               

              
  Πριν (10) ημέρες περίπου πληροφορηθήκαμε ότι ο χώρος αυτός πλέον θα φυλάσσεται όλο το 24ωρο με ένα έγχρωμο περιπολικό και δυο αστυνομικούς ανά βάρδια. Το εκπληκτικό είναι ότι σχετική διαταγή, όπως περίμενε και η ΔΑ Λάρισας, δεν ήρθε! Η φύλαξη γίνετε κατόπιν ενός email του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου και τηλεφωνικής ενημέρωσης από τον αρμόδιο κλάδο του ΑΕΑ.
Από πότε διατίθενται προσωπικό και μέσα σε τέτοια καθήκοντα χωρίς διαταγή;
Από πότε στην Ελληνική Αστυνομία ισχύ διαταγής έχει email από το Συντονιστικό ;
Τι προσφέρουν (2) αστυνομικοί σε ένα χώρο που λόγω της μορφολογίας του εδάφους μπορεί να εποπτευθεί μόνο οπτικά και αυτό κατά το ήμισυ ;
Μήπως έχουμε τα "εύκολα θύματα" στο πρόσωπο των αστυνομικών αν τυχόν γίνει κάτι; ; Ποιος ο ρόλος των στρατιωτικών που βρίσκονται όλο το 24ωρο εντός της δομής ;Μήπως ο αποστολέας του email καθώς και οι ιθύνοντες του Αρχηγείου που έσπευσαν άμεσα να το υιοθετήσουν, μας στείλουν στο τέλος του μήνα και τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα νυχτερινά;
  Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σκεφτόμενη και δρώντας με κύριο γνώμονα το συμφέρον και ειδικότερα την ασφάλεια Πολιτών και Αστυνομικών ζητά να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ η φύλαξη της δομής Κουτσόχερου και να υπάρχει μόνο επιτήρηση ΟΧΙ από ειδικά για το σκοπό αυτό περιπολικό, αλλά από τις εποχούμενες περιπολίες ή όπως αλλιώς κρίνει η Υπηρεσία.
  Λέμε ΟΧΙ στη κατασπατάληση προσωπικού και μέσων.
Ας καταλάβουν επιτέλους ορισμένοι ότι εκ' των πραγμάτων δεν φτάνουμε για όλα. Υπομονή και φιλότιμο τελειώνουν αν δεν έχουν ήδη τελειώσει και δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας διαλύσουν κάποιοι περαιτέρω τις οικογενειακές και προσωπικές ζωές μας για κάλυψη ανούσιων υπηρεσιακών αντικειμένων. 
  Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα και ως Αστυνομικοί αποδεχτήκαμε ότι το μεταναστευτικό είναι μείζον εθνικό θέμα, δεχθήκαμε να "βάλουμε πλάτη" και αυτό το αποδείξαμε περίτρανα.             Άλλο όμως να "βάζεις πλάτη " και άλλο κάποιοι να το εκλαμβάνουν ως αδυναμία και να σε εκμεταλλεύονται...........



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                       ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις