Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Διαπιστώσεις σχετικά με την ίδρυση μόνιμης Διμοιρίας στη Δ.Α. Λάρισας

                                                       Λάρισα 19 Δεκεμβρίου 2016

                                     Π Ρ Ο Σ : 1) κ.Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
                                                       2) κ.Επιθεωρητή Αστυνομίας
                                                                    Βορείου Ελλάδος
                                                       3) κ.Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας
                                                                             Θεσσαλίας
                                         Κ Ο Ι Ν : 1) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                          2) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                          

   Η ίδρυση μόνιμης διμοιρίας, στη ΔΑ Λάρισας ήταν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Σωματείου μας. Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αρχηγού στη πόλη μας, τέθηκε τόσο από εμάς όσο και από την Ένωση Αξιωματικών, η υλοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος.
   Δυστυχώς από την επόμενη σχεδόν ημέρα, άρχισε, κατά περίεργο τρόπο, η αποδόμηση του όλου εγχειρήματος. Έτσι αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής διαταγής από τη ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, άρχισε μια περίεργη διασπορά φημών οι οποίες σε συνδυασμό με το, κατά τη ταπεινή μας άποψη, μη ορθό σχεδιασμό δημιούργησαν αν μη τι άλλο τουλάχιστον προβληματισμό στους συναδέλφους.
   Αποτέλεσμα αυτού είναι η μη ύπαρξη ικανού αριθμού εθελοντών για τη στελέχωση της διμοιρίας. Πιο συγκεκριμένα:
1.    Δεν ορίστηκε από την αρχή αρμόδιος Διμοιρίτης, με τους ανάλογους κατάλληλους βοηθούς, οι οποίοι θα προσέγγιζαν τους συναδέλφους αναλαμβάνοντας τη στελέχωση με αξιόμαχο προσωπικό.
2.    Δεν υπήρξε ουδέποτε ένα βασικό πλάνο-σχεδιασμός για το τι υπηρεσίες θα εκτελεί η διμοιρία, ποιες αρμοδιότητες θα έχει, ωράριο κτλ. Υπάρχει δηλαδή η απαίτηση να δηλώσουν οι συνάδελφοι εθελοντές στο άγνωστο!!!!
3.    Αναπτύχθηκε μια πολύ έντονη φημολογία ότι η διμοιρία θα κάνει ταξίδια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας του μεταναστευτικού.!!!!!
4.    Διαδόθηκε ως φήμη, η οποία επίσης αναστάτωσε τους συναδέλφους, ότι δε θα εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία!!!!!
5.    Τώρα είναι εμφανέστατος ο μη σωστός σχεδιασμός και οι επιλογές, κατά τη πρόσφατη αναδιάρθρωση των διμοιριών, το μήνα Οκτώβριο, όπου άνευ λόγου εκδιώχθηκαν έμπειροι εθελοντές συνάδελφοι.
6.    Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά οι ίδιοι οι οποίοι τότε δεν δεχόταν(!!) εθελοντές με πολύχρονη εμπειρία και προσφορά, πετώντας τους ως άχρηστο υλικό και μηδενίζοντας προσωπικότητες και υπηρεσιακές δράσεις πολλών ετών, τώρα ψάχνουν εθελοντές!!!
    Ως   θεσμικοί εκπρόσωποι των συναδέλφων, και με μόνο γνώμονα τη καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας, κάναμε αυτή τη πρόταση και χαρήκαμε ιδιαίτερα για την υλοποίηση της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εάν υπάρχει θέληση και γίνουν κάποια βασικά απλά πράγματα μπορεί το όλο εγχείρημα να στεφθεί από μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες που σίγουρα στην αρχή θα προκύψουν.
   Καλούμε τους συναδέλφους, εφόσον συντελεστούν αυτά τα απλά πλην όμως ουσιαστικά, να στηρίξουν το όλο εγχείρημα. Ως υπεύθυνο συνδικαλιστικό κίνημα θα σταθούμε αρωγοί στην όλη προσπάθεια.  Έχουμε εξάλλου αποδείξει κατά καιρούς με παρεμβάσεις και ενέργειες μας, ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία που ωφελεί το σύνολο.
    Αν όμως είναι να γίνει κάτι μόνο και μόνο για να γίνει, καταδικασμένο να αποτύχει και να επιφέρει αναστάτωση σε όλους τις συναδέλφους, δείχνοντας ως υπαίτιους για ότι προκύψει τους συνδικαλιστικούς φορείς, επειδή προτείναμε το αυτονόητο, τότε ας σταματήσει άμεσα.

Με το στανιό προκοπή δε γίνεται!!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις