Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Έκδοση εβδομαδιαίας Υπηρεσίας – Π.Δ. 173/2013

Λάρισα 26 Μαρτίου 2016
                                                                                                                                                   
                                                               Π Ρ Ο Σ :    κ. Δ.Α. Λάρισας
                                                      Κ Ο Ι Ν : 1) κ. Γ.Ε.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας
                                                                       2) Μέλη Ε.Α.Λ.


κ. Διευθυντά,
   Η έκδοση εβδομαδιαίας διάταξης υπηρεσίας ήταν αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη επιτυχία και είναι βέβαιο ότι συνέβαλλε τα μέγιστα στη καλυτέρευση της προσωπικής-οικογενειακής ζωής των συναδέλφων.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Στέγαση των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Λάρισα 21 Μαρτίου 2016
                                                      
                                 Προς  : 1) Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
                                                            ( Δια της Π.Ο.ΑΣ.Υ. )
                                              2) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                  Κοιν : 1) ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας
                                              2) Δ.Α. Λάρισας
                                            
 Πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-3-2016) συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου μας, με το Διοικητή του Κέντρου Φιλοξενίας (πρώην στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου) στο Κουτσόχερο-Λάρισας και με στελέχη του Μηχανικού και της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο.
   Υπήρξε από πλευράς τους άψογη ενημέρωση και ήταν πρόθυμοι να μας δώσουν πληροφορίες και τεχνογνωσία. Διαπιστώθηκε ότι, δυστυχώς, η μόνη μέριμνα για τους συναδέλφους που εκτελούν ανά βάρδιες  υπηρεσία στο χώρο είναι ένα απλό αντίσκηνο, παρόλο που η παρουσία μας εκεί θα είναι μακροχρόνια και μόνιμη.
   Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες να εκτελούν τα καθήκοντα τους οι συνάδελφοι. Πληροφορηθήκαμε ότι για την Ελληνική Αστυνομία εκτός του προαναφερόμενου αντίσκηνου, δεν υπάρχει μέριμνα για μια πιο μόνιμη κατασκευή π.χ. προκάτ οικίσκος.
   Το Σωματείο είχε, εδώ και αρκετές ημέρες, θέσει στην τοπική Υπηρεσιακή ηγεσία τους προβληματισμούς του, σχετικά με θέματα που θα ανέκυπταν. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να «τρέχουμε», γιατί μας πρόλαβαν τα γεγονότα.
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας πιστή στην αρχή της «Πρώτα ο Συνάδελφος», εντός των επομένων ημερών, πρόκειται να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι αστυνομικοί που εκτελούν στο σημείο υπηρεσία, να το κάνουν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                    ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ




Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μεταγωγές-επαναπροωθήσεις στους Κήπους Έβρου

                                                                 Λάρισα 16 Μαρτίου 2016

                                                         Προς  : 1) Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας
                                                                                ( Δια της ΠΟΑΣΥ )
                                                                       2) Μέλη Ε.Α.Λ.


   Το Α.Ε.Α. με διαταγές του ζητά την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με 28 θέσεων μεταγωγικά λεωφορεία (κλούβες), για τη πραγματοποίηση μεταγωγών – επαναπροωθήσεων, παρανόμων αλλοδαπών από το Κλειστό Κέντρο Κράτησης Κορίνθου στους Κήπους του Έβρου.
   Μια από τις υπηρεσίες που αποστέλλουν οχήματα ανωτέρου τύπου, με δύο (2) οδηγούς, είναι και το Τ.Μ.Δ. Λάρισας.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

« Πραγματοποίηση του Ετήσιου Μνημόσυνου Υπέρ Πεσόντων κατά την εκτέλεση του Καθήκοντος Αστυνομικών ».

Λάρισα 13 Μαρτίου 2016 


   Η  Ένωση Αστυνομικών Λάρισας πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30 επιμνημόσυνη δέηση στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου  και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας, εις Μνήμη των θανόντων εν ώρα Υπηρεσίας Αστυνομικών.
 Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιγνάτιος.Κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής τιμήθηκε ο καταγόμενος από την Ελασσόνα Αρχιφύλακας ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ανδρέας , ο οποίος τον Ιούνιο του 1997, μετά από ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, τραυματίστηκε βαρύτατα.
   Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μάξιμος, ΚΕΛΛΑΣ Χρήστος και ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ Γεώργιος.Ο Γ.Ε.Α.Β.Ε. Αντιστράτηγος κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ ,ο Γ.Ε.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ.ΚΟΤΣΙΑΦΤΗΣ Δημήτριος,ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Κων/νος , ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Απόστολος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωρ/κης & Ελ. Αστυνομίας, Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων., ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Λάρισας καθώς και μεγάλος αριθμός πολιτών και συναδέλφων στην ενέργεια και στην αποστρατεία. Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε μικρή δεξίωση στη λέσχη (3ος όροφος) του Μεγάρου.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



           ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                      ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

















Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση-Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τ.Δ.Ν. και Ο.Π.Κ.Ε. της Δ.Α.Λάρισας



Λάρισα 11 Μαρτίου 2016

  Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συγχαίρει τους συναδέλφους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας οι οποίοι με τη συνδρομή της ΟΠ.Κ.Ε. της Δ.Α. Λάρισας ,εξάρθρωσαν πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και είχε προβεί σε σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών.
 Ως σωματείο είμαστε ανελλιπώς στο πλευρό όλων των συναδέλφων μας και ειδικά αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος ,χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις.
  Οι τελευταίες, συνεχείς, επιτυχίες των "ειδικών υπηρεσιών" της Δ.Α..Λάρισας, αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας και μας κάνουν για ακόμη μια φορά υπερήφανους.
  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ               ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση-Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας

Λάρισα 06 Μαρτίου 2016


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, οι οποίοι εργαζόμενοι με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και πέραν του ωραρίου τους, κατάφεραν να συλλάβουν το δράστη, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκαλούσε φθορές σε ελαστικά αυτοκινήτων δεκάδων συμπολιτών μας. Σε συνδυασμό με την πρόσφατη σύλληψη, σε δασική περιοχή της Ελασσόνας, του δράστη που διέπραττε κλοπές σε Λάρισα και Ελασσόνα, αποδεικνύουν ότι παρά τα αυξημένα καθήκοντα λόγω του μεταναστευτικού, εργαζόμενοι με κύρια όπλα τους την εμπειρία και το φιλότιμο, καταστούν  τη Λάρισα μια Ασφαλή πόλη.  



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το Γ.Ε.Α.Β.Ε. Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.»

                                                       Λάρισα 05 Μαρτίου 2016


                                                                          Π Ρ Ο Σ : 1) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                                                            2) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα (5/3/2016) στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ΝΤΑΒΟΥΡΑ Αθανάσιου, με το Γ.Ε.Α.Β.Ε. Αντιστράτηγο,κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ,Μιχαηλ.
   Συζητήθηκε το τεράστιο ζήτημα των αστυνομικών μέτρων, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι οι ροές τείνουν συνεχώς αυξανόμενες και ότι γενικά το προσφυγικό ζήτημα είναι αυτό που εκ των πραγμάτων απασχολεί περισσότερο την Υπηρεσία. Διαπιστώθηκε επίσης ότι για ακόμα μια φορά οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτό και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες δυσκολίες με περίσσιο φιλότιμο.
   Στα πλαίσια της ανωτέρω συζήτησης ζητήθηκε από τον στρατηγό η παρέμβαση του προς τον κ. ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να υπάρξει, ο κατά το δυνατόν, καλύτερος και έγκαιρος προγραμματισμός μετακίνησης των διμοιριών ανά ΓΕ.Π.Α.Δ. Έτσι οι συνάδελφοι θα γνωρίζουν  νωρίτερα τον τόπο και το χρονικό διάστημα της μετακίνησης τους ώστε να μπορούν να ρυθμίζουν τις ατομικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους, την ανεύρεση,αξιόλογου,καταλύματος,κλπ
   Ζητήθηκε στα πλαίσια της υγιεινής και ασφάλειας η προμήθεια υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικές λοσιόν κλπ) και η διανομή τους στις διμοιρίες και στις στατικές δυνάμεις που εκτελούν υπηρεσία σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Επίσης  να εξετάσει το ενδεχόμενο ύπαρξης υπηρεσιακής καντίνας στο χώρο στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων στην Ειδομένη, για εφοδιασμό των συναδέλφων με ειδή κυλικείου, τσιγάρα κτλ. δεδομένου ότι στο σημείο εκτελούν ανά βάρδια υπηρεσία άνω των 80 ατόμων. Ο κ. Επιθεωρητής δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων στα πλαίσια των υπηρεσιακών αναγκών, οι οποίες μεταβάλλονται καθημερινά και απροειδοποίητα, σε συνεργασία με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες.
   Η Ένωση αστυνομικών Λάρισας με την αμέριστη στήριξη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στέκεται  διπλά στον συνάδελφο που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ               ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις