Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μικροβιολογικές εξετάσεις νερού των ψυκτών του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας
                                                                      

 Λάρισα 29 Ιουλίου 2016

                      
Πρός: Μέλη Ε.Α.Λ.
                                 
                                                         
 Η Ένωση μας κατόπιν ερωτημάτων μελών μας αλλά και γενικότερα στα πλαίσια των δράσεων της σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού,για δεύτερη φορά απευθύνθηκε στο εξειδικευμένο εργαστήριο της  Δ.Ε.Υ.Α.Λάρισας σχετικά με τη καταλληλότητα του νερού των  ψυκτών του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας καθώς και από τις βρύσες του εστιατορίου και του κυλικείου.
   Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των δειγμάτων βεβαιώνουν ότι το νερό των ψυκτών όλων των ορόφων,του εστιατορίου και του κυλικείου, είναι κατάλληλο και πληρεί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής.
    Ευχαριστούμε θερμά το αρμόδιο εργαστήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Λαρισας το οποίο για ακόμη μια φορά ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα μας προέβει αφιλοκερδώς στον έλεγχο δειγμάτων νερού από όπου του υποδείχτηκε.                                                                       
                                                         



   
.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

« Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Α.Λ. με το Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας κ.ΑΓΑΚΟ Γεώργιο».

Λάρισα 29 Ιουλίου 2016

                                                          Π ρ ό ς : Μέλη Ε.Α.Λ.


   

 Πραγματοποιήθηκε την 26-07-2016 συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης μας ,με τον Δ/ντη Αστυνομίας Λάρισας κ. ΑΓΑΚΟ.
 
 
Στην συνάντηση τέθηκαν διάφορα ζητήματα με σημαντικότερα τα εξής: 
1)
Η επικινδυνότητα της παρουσίας στατικής δύναμης εντός της θύρας 1 στο γήπεδο AEL F.C ARENA.
 
2)
Η Διάθεση εύλογου αριθμού αστυνομικών κατά τα μέτρα του γηπέδου από ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες.
 
3)
Η σωστή διαχείριση των διμοιριών και η αναδιάρθρωση των διμοιριτών καθόσον διμοιρίτης με το ζόρι είναι επικίνδυνος για την ίδια τη διμοιρία.
 
4)
Η μη σωστή οργάνωση όσον αφορά την διάθεση περιπολικών οχημάτων για το Κυψελοχώρι.
 
5)
Η άμεση μεταφορά των χημικών τουαλετών που βρίσκονται πλησίον του οικίσκου μας καθόσον είναι εστία μόλυνσης.
 
 
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Από πλευράς μας αναμένουμε άμεσες λύσεις στα απλά πλην όμως ουσιώδη ζητήματα που θέσαμε.                        


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                       ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

« Συναντήσεις της Ένωσης μας - Προβλήματα στελέχωσης του Τ.Τ Αυτ/μών »

Λάρισα 08 Ιουλίου 2016

                                                                                                           
  Π ρ ό ς : Μέλη  Ε.Α.Λ
                                                          Κ ο ι ν :  1)Τ.Τ Αυτ/μών Λάρισας
                                                                          2) Α.Τ. Ραψάνης


   Αντιπροσωπία της Ένωσης μας  επισκέφθηκε  την εταιρία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ», όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. ΖΑΒΡΙΔΟΥ Ειρήνη.
   Μεταξύ άλλων θεμάτων τέθηκε το ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των ΙΧΕ αυτ/των των συναδέλφων από το Σταθμό Διοδίων Μακρυχωρίου, οι οποίοι υπηρετούν στο ΑΤ Ραψάνης και στο ΤΠΔΜ Γόννων, καθώς και η ενίσχυση εκ΄ μέρους της Εταιρίας   με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
   Όσον αφορά το θέμα των διοδίων υπήρξε ξεκάθαρη θέση ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί εξαιτίας νομικών κωλυμάτων που προκύπτουν από την Σύμβαση Παραχώρησης.  Σχετικά με το αίτημα ενίσχυσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ήταν θετική και αναμένει τις προτάσεις του Σωματείου μας.
   Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων όπου συναντηθήκαμε με συναδέλφους καθώς και τη Διοίκηση της Υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε ο έντονος προβληματισμός τους διότι η Υπηρεσία έχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και όχι μόνο δεν ενισχύθηκε ενόψει θερινής περιόδου αλλά τουναντίον αποδυναμώθηκε.
   Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας έγινε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με το κ. ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας. Συζητήθηκε η λειψανδρία του ΤΤ Αυτ/μων και καταστήσαμε σαφές ότι το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στις επιλογές της ΔΑ Λάρισας. Έγινε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε στόχο να συνδιοικήσουμε. Ως συνδικαλιστικός φορέας όμως απαιτούμε να υπάρχει ομαλή χορήγηση των Η/Α, σεβασμός στο ωράριο εργασίας και γενικότερα στα δικαιώματα των συναδέλφων.
   Καταδικάσαμε απερίφραστα απόψεις του τύπου «κλείστε τη γραμματεία για να βρείτε άτομα». Αλήθεια πόσες γραμματείες υπηρεσιών έχουν κλείσει; Άραγε η γραμματεία του ΤΤ Αυτ/μων με μόνο (3) άτομα δύναμη, η οποία τα πρωινά κάνει εθελοντικά τουλάχιστον μια ή δύο συνοδείες, δεν έχει λόγο ύπαρξης;
       Ζητήθηκε επίσης η παρέμβαση του κ. Γενικού, ώστε τουλάχιστον οι αλλαγές των περιπολικών του ΑΤ Ραψάνης να γίνονται σε σημείο της ΠΕΟ Λάρισας-Θεσ/νικης, προκειμένου οι συνάδελφοι να έχουν λιγότερο οικονομικό κόστος και μειωμένο κίνδυνο εμπλοκής τους σε τροχαίο, λόγω της καθημερινής κίνησης τους στον επικίνδυνο παράδρομο προς αποφυγή του κόστους των διοδίων.
   Υπήρξε η δέσμευση ότι θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στα δίκαια ζητήματα που θέσαμε. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και συνάντηση μας και με τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας.  Δηλώνουμε ότι θα υπάρχει παρακολούθηση των αιτημάτων μας ως τη τελική επίλυση τους, μη ανεχόμενοι απαξίωση των συναδέλφων και καταστρατήγηση των κανόνων εργασίας και ασφάλειας τους.     
                



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση Συγχαρητήρια στους Συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας

Λάρισα 03 Ιουλίου 2016


                                                                                                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας οι οποίοι εργαζόμενοι μεθοδικά, αποτελεσματικά και πέραν του ωραρίου τους, κατάφεραν να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στο παράνομο αθλητικό στοίχημα.
   Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως, κυκλώματα του είδους, που έχουν ως τώρα εξαρθρωθεί, κάνοντας μεγάλη αίσθηση σε πανελλαδικό επίπεδο.
  Οι συνάδελφοί μας με αυτή την επιτυχία, απέδειξαν για ακόμη μια φορά, το τεράστιο εύρος των ζητημάτων που απασχολούν τις αστυνομικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα αυτές της Ασφάλειας στα οποία, παρά τα όποια προβλήματα όπως έλλειψη προσωπικού,  μέσων κ.α., ανταποκρίνονται επάξια.  



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                       ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος


Τελευταίες αναρτήσεις