Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

« Φύλαξη διαφόρων στόχων »

Λάρισα 28 Σεπτεμβρίου 2016


                                            Π Ρ Ο Σ : 1) ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας
                                                                 2) Δ.Α. Λάρισας

                                       Κ Ο Ι Ν : 1) Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας
                                                        2) Γενική Επιθεώρηση Αστυνομίας
                                                                           Βορείου Ελλάδας
                                                         3) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                         


ΕΛ.ΑΣ……….. «SECURITY» !!

   Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με διαταγές-εντολές, oι υπηρεσίες της ΔΑ Λάρισας, διαθέτουν προσωπικό για φύλαξη διαφόρων χώρων. Πιο συγκεκριμένα:
1.    Φύλαξη ανοιχτών δομών φιλοξενίας προσφύγων :
   Στη περιοχή μας λειτουργεί η δομή ανοιχτής φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι, σε χώρο παλαιού στρατοπέδου, όπου φιλοξενούνται περί τα (120) άτομα. Ανά βάρδια για τη φύλαξη του χρησιμοποιούνται (3) αστυνομικοί δηλαδή (15) το εικοσιτετράωρο.
   Στη περιοχή του Κουτσοχέρου υπήρχε δομή η οποία έκλεισε για να τοποθετηθούν εκεί λυόμενοι οικίσκοι για μόνιμη-ανθρώπινη φιλοξενία των προσφύγων. Αρχικά και όσο η Ελ. Αστυνομία έκανε μόνο επιτήρηση υπήρχαν (6) στρατιωτικοί οι οποίοι ανά βάρδιες είχαν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου, ο οποίος σημειωτέων  είναι πολύ καλά περιφραγμένος και φωτιζόμενος. Με την έναρξη της φύλαξης του χώρου από μόνιμο προς το σκοπό αυτό περιπολικό με (2) αστυνομικούς, η ανωτέρω δύναμη των στρατιωτικών με διάφορες προφάσεις μειώθηκε σε (4) άτομα. Σήμερα η δύναμη έχει μειωθεί σε (2) άτομα τα οποία είναι παρόντα μόνο κατά το χρόνο που γίνονται οι διάφορες εργασίες! 
   Για τη φύλαξη του σημείου χρειάζονται (10) αστυνομικοί ανά 24ωρο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ακόμα η σχετική διαταγή από τον αρμόδιο κλάδο του ΑΕΑ, παρά μόνο κάποιο email από το Κεντρικό Συντονιστικό!    
   Συνολικά η ΔΑ Λάρισας για τις ανωτέρω φυλάξεις απασχολεί (25) άτομα το 24ωρο.
2.    Εξωτερική επιτήρηση Κ.Κ. Λάρισας :
   Καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως, διατίθενται περιπολίες έξωθεν φυλακών Λάρισας. Θεωρούμε απαράδεκτο να είμαστε επιφορτισμένοι και με αυτά τα καθήκοντα, ενώ υπάρχουν άνω των (100) υπάλληλοι εξωτερικής φρουράς, οι οποίοι σε κάθε βάρδια διαθέτουν και όχημα πέριξ του σωφρονιστικού καταστήματος. Ανά 24ωρο η Υπηρεσία για το σκοπό αυτό απασχολεί (12) άτομα.
3.    Φύλαξη Εβραϊκής Συναγωγής :
   Καθημερινά η Υπηρεσία διαθέτει (5) άτομα τα οποία ασκούν καθήκοντα φύλαξης.
4.    Φύλαξη τράπεζας στον Αμπελώνα :
   Μετά τη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στον Αμπελώνα Λάρισας, την 30-4-2015, η Υπηρεσία με σχετική διαταγή, διαθέτει από Δευτέρα ως Παρασκευή, όχημα με (2) συναδέλφους αποκλειστικά για τη φύλαξη της τράπεζας. Το περιπολικό αυτό ΔΕΝ μετακινείται για κανένα λόγο από το σημείο. Το μέτρο έχει ξεπεράσει πλέον το χαρακτήρα του προσωρινού. Αν γίνει κάτι αντίστοιχο σε κάποια άλλη περιφερειακή τράπεζα, τότε θα βάλουμε και εκεί μόνιμο περιπολικό για φύλαξη;
   Με μια πρόχειρη καταμέτρηση η Δ.Α. Λάρισας διαθέτει σε καθημερινή βάση, ΜΟΝΟ για τα ανωτέρω, (44) αστυνομικούς. Δηλαδή όση και η δύναμη ενός ισχυρού Αστυνομικού Τμήματος! Το κακό είναι ότι υπηρεσίες, όπως το ΤΔΛ Ελασσόνας, για να μπορoύν να ανταπεξέλθουν στις φυλάξεις, κατά τις βάρδιες που αυτές τους έχουν ανατεθεί, αδυνατούν να εκπέμψουν περιπολικό όχημα στο τομέα ευθύνης τους, με αποτέλεσμα ενώ υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό , στην ουσία να έχουν μόνο σκοπό Καταστήματος!
   Κινούμενοι λοιπόν ως Σωματείο, στο πνεύμα του Αρχηγείου για αποδέσμευση αστυνομικών από στόχους και απόδοση αυτών στην υπηρεσία του Πολίτη, παρακαλούμε όπως επανεξετασθούν όλες οι ανωτέρω  φυλάξεις.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ !!
  



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τους συναδέλφους του Τ.Δ.Ν. και της Υ.Α.Λ.

Λάρισα 23 Σεπτεμβρίου 2016


                                                                                                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Ή Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συγχαίρει θερμά όλο το προσωπικό του Τ.Δ.Ν. Λάρισας, για τη σύλληψη ατόμου το οποίο καλλιεργούσε με υδροπονική μέθοδο κάνναβη, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν πάνω από (10) κιλά του ίδιου ναρκωτικού, μικροποσότητα κοκαΐνης, ζυγαριές ακριβείας. κ.α.
  Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια ημέρα γινόταν στο υπουργείο η επίσημη παρουσίαση της αναδιάρθρωσης, με την οποία έμπαινε και επισήμως ταφόπλακα στα ΤΔΝ όλης της χώρας, με επίκληση ανούσιων  επιχειρημάτων................
  Επίσης η Ένωση συγχαίρει τους συναδέλφους της Υ.Α.Λ. και ειδικότερα της Δημόσιας Ασφάλειας για την άοκνη προσπάθεια τους, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση ληστείας. Παρά το μικρό αριθμό των εκεί υπηρετούντων και παρά το τεράστιο εύρος των υπηρεσιακών αναγκών, αθόρυβα κ αποτελεσματικά, σε βάρος όμως της προσωπικής τους ζωής, καταφέρνουν τα ποσοστά εξιχνιάσεων στα αδικήματα της βαρύνουσας εγκληματικότητας να είναι συντριπτικά!
  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                       ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Έκτακτες μεταθέσεις έτους 2016»

Λάρισα 17 Σεπτεμβρίου 2016

                                                                              Προς :Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                                      

   Τη προσεχή Δευτέρα 19η Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει στο ΑΕΑ το αρμόδιο συμβούλιο το οποίο και θα κατανέμει τις θέσεις των έκτακτων μεταθέσεων. Φέτος οι μεταθέσεις θα γίνουν, για πρώτη φορά, με το νέο αξιοκρατικό σύστημα.
   Δυστυχώς τώρα που έχουμε αξιοκρατία, δεν έχουμε κενές οργανικές θέσεις, ελέω του «σφαγιασμού» 6.700 κενών θέσεων αστυφυλάκων. Η Δ.Α. Λάρισας έχει πλέον σήμερα μόνο (5) κενές οργανικές θέσεις αστυφυλάκων και σχεδόν άλλες τόσες βαθμοφόρων!
   Το Σωματείο μας έχει ενημερώσει την Ομοσπονδία αλλά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Αρχηγείου, τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Α. Λάρισας, όσο και για το ότι η επετηρίδα της Λάρισας είναι από τις μεγαλύτερες σε αριθμό αλλά και σε χρόνο αναμονής. Στόχος μας είναι κατά τις επικείμενες μεταθέσεις να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κενά.
   Παρά τη συστηματική απαξίωση μας από κάποιους, ευτυχώς λίγους, συνεχίζουμε αθόρυβα το ουσιαστικό μας έργο. Δυναμικά δίπλα στο συνάδελφο, απέναντι στα προβλήματα. Ο Αστυνομικός Συνδικαλισμός είναι θεσμός. Χάρη δε χρωστάμε σε κανένα για τη συνδικαλιστική μας ύπαρξη!

Όλοι κρινόμαστε!

  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

« Ενίσχυση των Α.Τ. Ραψάνης και Αγιάς με αποσπάσεις »

                                                                             Λάρισα 12 Σεπτεμβρίου 2016

                                                                                   ΠΡΟΣ:Μέλη Ε.Α.Λ.


κ. Διευθυντά,                                                               
   Με διαταγή σας ζητούνται εθελοντές συνάδελφοι, προς ενίσχυση για (2) μήνες των ΑΤ Αγιάς και Ραψάνης. Σε περίπτωση δε μη ύπαρξης εθελοντών, (5) συγκεκριμένες υπηρεσίες
οφείλουν να υποδείξουν από ένα συνάδελφο προς απόσπαση.
   Ως Συνδικαλιστικός Φορέας ενεργώντας με υπευθυνότητα και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια Πολιτών και Αστυνομικών, τα προηγούμενα έτη εργασθήκαμε προς τη κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιφερειακών Α.Τ. και αυτό έγινε εφικτό με θεαματικά αποτελέσματα. Δυστυχώς είχαμε προβλέψει ότι αυτό που είχαμε με κόπο «κτίσει», σιγά - σιγά  αρχίζει να γκρεμίζεται.
   Το ΑΤ Ραψάνης το οποίο αστυνομεύει πολλές παραθαλάσσιες περιοχές, το φετινό καλοκαίρι ήταν ουσιαστικά χωρίς ενίσχυση, όταν τα προηγούμενα έτη ενισχυόταν με (3) έως (4) άτομα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το Τμήμα να εκπέμπει κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μονό περιπολικό, όπως κατήγγειλε η Ένωση μας με το 400/10/4   από           17-8-2016 έγγραφό της.
   Στο ίδιο έγγραφο αναφέρουμε ρητά ότι:   «Από το μήνα Σεπτέμβριο  όταν θα έχουν εκτελεσθεί όλες οι μεταθέσεις, το Α.Τ. Αγιάς θα έχει τέτοια δύναμη ατόμων, ώστε αν υπολογίσουμε τις ανάγκες για τη Γραμματεία, τους Αξ. Υπ., μέτρα στη Λάρισα, άδειες κλπ, τότε γίνεται αντιληπτό ότι πάνω από τις μισές βάρδιες του Τμήματος θα είναι με μονό περιπολικό.» κ. Διευθυντά,
   Παρόλο λοιπόν που όλα αυτά ήταν γνωστά αντί να ενισχυθεί το ΑΤ Αγιάς, είδαμε με έκπληξη συνάδελφος να τοποθετείται ομόφωνα από το αρμόδιο Συμβούλιο, σε Υπηρεσία η οποία είχε ήδη ενισχυθεί στις τακτικές μεταθέσεις και δεν αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα προσωπικού!
   Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι έγινε με καθυστέρηση αντιληπτό πως τα Τμήματα χρήζουν ενίσχυσης. Έτσι λοιπόν η ενίσχυση θα γίνει με τρόπο που διαταράσσει το προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό κάποιων συναδέλφων. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί πολλά χρόνια στη ΔΑ Λάρισας.


κ. Διευθυντά,
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εκφράζει την έντονη αντίθεση της σε μετακινήσεις προσωπικού άνευ αιτήσεως του. Λύσεις υπάρχουν ώστε και οι Υπηρεσίες να ενισχυθούν αλλά και οι Συνάδελφοι να μη ταλαιπωρηθούν.
   Έχουμε αποδείξει έμπρακτα, ότι ως Θεσμός εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό Συναδέλφων και Υπηρεσίας. Αρκεί να υπάρχει συνεργασία  και θέληση.


ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΜΕΡΕΣ !



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ





Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Eνίσχυση Γ.Α.Δ.Θ. για την 81η ΔΕΘ-Εκτός έδρας αποζημίωση μετακινούμενων συναδέλφων.

Λάρισα 9 Σεπτεμβρίου 2016
         
      ΠΡΟΣ:Μέλη Ε.Α.Λ.

  Το Σωματείο μας είναι το μοναδικό ίσως στην επικράτεια, που από τη πρώτη στιγμή, όπου και εντοπίστηκε το πρόβλημα με το τρόπο αποζημίωσης των συναδέλφων εξαιτίας της μείωσης των ήμερων της ευρείας κλίμακας στη ΔΕΘ. Αποτέλεσμα ήταν οι μετακινούμενοι συνάδελφοι με υπηρεσιακά οχήματα, να αποζημιώνονται με το 1)3 του πόσου των εκτός έδρας, ζημιώνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
   Επιτέλους φέτος οι διαμαρτυρίες μας και η μεγίστη ανάδειξη του προβλήματος από τη Π.Ο.ΑΣ.Υ έφεραν απτά αποτελέσματα. Αντικαταστάθηκε με εντολή κ.ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας το πλήρωμα του περιπολικού ασφάλειας, ενώ οι δικυκλιστές τροχονόμοι μετά από παρέμβαση του κ. Αρχηγού θα ενισχύσουν μόνο κατά τις ήμερες ευρείας κλίμακας.
   Κατόπιν παρέμβασης του κ. ΓΕΑΒΕ λύθηκε επίσης το απλό πλην όμως πολύ ουσιαστικό ζήτημα και η διμοιρία θα έχει μαζί της συνοδευτικό όχημα για τη μεταφορά των σάκων του προσωπικού της, εξασφαλίζοντας έτσι άνετο και ασφαλές ταξίδι.
   Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι προσπάθειες του Σωματείου μας και της Ομοσπονδίας είναι δυναμικές και αφορούν όλο το φάσμα των προβλημάτων των Συναδέλφων. Όπως επίσης ότι, τουλάχιστον στη παρούσα φάση,  έχουμε στα ύπατα αξιώματα της Φυσικής μας Ηγεσίας, Στρατηγούς που όχι μόνο "ακούν" τα προβλήματα, αλλά είναι πρόθυμοι να δώσουν λύσεις. Είναι επίσης "ηλίου φαεινότερων" ότι πολλά ζητήματα θα είχαν άμεση λύση αν κάποιοι δεν ήταν κρυπτόμενοι πίσω από το γράμμα των διαταγών και ενημέρωναν άμεσα για τα προβλήματα του προσωπικού.
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συνεχίζει τον καθημερινό της αγώνα προς όφελος των Συναδέλφων.
   
ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ !!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συγχαρητήρια Ανακοίνωση για τους συναδέλφους της Υ.Α.Λ. και Τ.Δ.Ν. Λάρισας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους :
α) Της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τη σύλληψη των δύο ημεδαπών, οι οποίοι απήγαγαν, βίαζαν και εξέδιδαν ανήλικη δεκατεσσάρων ετών. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δε ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, όπως επίσης και το τεράστιο εύρος ενασχόλησης των υπηρεσιών ασφαλείας.
β) Του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας είχαν σκοπό να εισαγάγουν με χρήση τηλεκατευθυνόμενης ιπτάμενης συσκευής (drone) στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας ποσότητα ναρκωτικών και κινητά τηλέφωνα. Η επιτυχία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων, παρόλο που με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών τα Τ.Δ.Ν. κατ΄ουσίαν υποβαθμίζονται για λόγους που αδυνατούμε ως Συνδικαλιστικό Κίνημα να αντιληφθούμε..
  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                       ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος

Τελευταίες αναρτήσεις