Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Βράβευση παιδιών-Μελών μας που πέτυχαν για πρώτη φορά την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Στρατιωτικές σχολές το Σχολικό Έτος 2015-2016.


Λάρισα 27 Δεκεμβρίου 2016

                                                                             



Η Ένωση μας και η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας τη Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30, στο Ξενοδοχείο «IMPERIAL», συνδιοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό τη βράβευση παιδιών Αστυνομικών, μελών τους, που πέτυχαν για πρώτη φορά την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές το Σχολικό Έτος 2015-2016.
    Για να μην παραλείψουμε χωρίς τη θέλησή  μας κάποιον από τους επιτυχόντες, παρακαλούμε τους συναδέλφους που δεν δήλωσαν στην υπηρεσία τους την επιτυχία των παιδιών τους, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο έως και την 30 Δεκεμβρίου 2016 για να ενημερώσουν σχετικά.
   Στην ίδια επίσης εκδήλωση θα τιμηθούν τα (25) έτη από την ίδρυση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ             ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Κοπή Πίτας στην Αλλαγή του Χρόνου

Λάρισα 30 Δεκεμβρίου 2016



Α Ν Α Κ ΟΙ Ν Ω Σ Η

    Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων σας ενημερώνει ότι αμέσως μετά την έλευση του νέου έτους, ώρα 00:30 έμπροσθεν Αστυνομικού Μεγάρου, θα γίνει η καθιερωμένη κοπή πίτας πάνω σε περιπολικό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μπουφές στη Λέσχη του Μεγάρου.
                                                         

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Διαπιστώσεις σχετικά με την ίδρυση μόνιμης Διμοιρίας στη Δ.Α. Λάρισας

                                                       Λάρισα 19 Δεκεμβρίου 2016

                                     Π Ρ Ο Σ : 1) κ.Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
                                                       2) κ.Επιθεωρητή Αστυνομίας
                                                                    Βορείου Ελλάδος
                                                       3) κ.Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας
                                                                             Θεσσαλίας
                                         Κ Ο Ι Ν : 1) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                          2) Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                          

   Η ίδρυση μόνιμης διμοιρίας, στη ΔΑ Λάρισας ήταν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Σωματείου μας. Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αρχηγού στη πόλη μας, τέθηκε τόσο από εμάς όσο και από την Ένωση Αξιωματικών, η υλοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος.
   Δυστυχώς από την επόμενη σχεδόν ημέρα, άρχισε, κατά περίεργο τρόπο, η αποδόμηση του όλου εγχειρήματος. Έτσι αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής διαταγής από τη ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, άρχισε μια περίεργη διασπορά φημών οι οποίες σε συνδυασμό με το, κατά τη ταπεινή μας άποψη, μη ορθό σχεδιασμό δημιούργησαν αν μη τι άλλο τουλάχιστον προβληματισμό στους συναδέλφους.
   Αποτέλεσμα αυτού είναι η μη ύπαρξη ικανού αριθμού εθελοντών για τη στελέχωση της διμοιρίας. Πιο συγκεκριμένα:
1.    Δεν ορίστηκε από την αρχή αρμόδιος Διμοιρίτης, με τους ανάλογους κατάλληλους βοηθούς, οι οποίοι θα προσέγγιζαν τους συναδέλφους αναλαμβάνοντας τη στελέχωση με αξιόμαχο προσωπικό.
2.    Δεν υπήρξε ουδέποτε ένα βασικό πλάνο-σχεδιασμός για το τι υπηρεσίες θα εκτελεί η διμοιρία, ποιες αρμοδιότητες θα έχει, ωράριο κτλ. Υπάρχει δηλαδή η απαίτηση να δηλώσουν οι συνάδελφοι εθελοντές στο άγνωστο!!!!
3.    Αναπτύχθηκε μια πολύ έντονη φημολογία ότι η διμοιρία θα κάνει ταξίδια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας του μεταναστευτικού.!!!!!
4.    Διαδόθηκε ως φήμη, η οποία επίσης αναστάτωσε τους συναδέλφους, ότι δε θα εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία!!!!!
5.    Τώρα είναι εμφανέστατος ο μη σωστός σχεδιασμός και οι επιλογές, κατά τη πρόσφατη αναδιάρθρωση των διμοιριών, το μήνα Οκτώβριο, όπου άνευ λόγου εκδιώχθηκαν έμπειροι εθελοντές συνάδελφοι.
6.    Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά οι ίδιοι οι οποίοι τότε δεν δεχόταν(!!) εθελοντές με πολύχρονη εμπειρία και προσφορά, πετώντας τους ως άχρηστο υλικό και μηδενίζοντας προσωπικότητες και υπηρεσιακές δράσεις πολλών ετών, τώρα ψάχνουν εθελοντές!!!
    Ως   θεσμικοί εκπρόσωποι των συναδέλφων, και με μόνο γνώμονα τη καλύτερη λειτουργία της Υπηρεσίας, κάναμε αυτή τη πρόταση και χαρήκαμε ιδιαίτερα για την υλοποίηση της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εάν υπάρχει θέληση και γίνουν κάποια βασικά απλά πράγματα μπορεί το όλο εγχείρημα να στεφθεί από μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες που σίγουρα στην αρχή θα προκύψουν.
   Καλούμε τους συναδέλφους, εφόσον συντελεστούν αυτά τα απλά πλην όμως ουσιαστικά, να στηρίξουν το όλο εγχείρημα. Ως υπεύθυνο συνδικαλιστικό κίνημα θα σταθούμε αρωγοί στην όλη προσπάθεια.  Έχουμε εξάλλου αποδείξει κατά καιρούς με παρεμβάσεις και ενέργειες μας, ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία που ωφελεί το σύνολο.
    Αν όμως είναι να γίνει κάτι μόνο και μόνο για να γίνει, καταδικασμένο να αποτύχει και να επιφέρει αναστάτωση σε όλους τις συναδέλφους, δείχνοντας ως υπαίτιους για ότι προκύψει τους συνδικαλιστικούς φορείς, επειδή προτείναμε το αυτονόητο, τότε ας σταματήσει άμεσα.

Με το στανιό προκοπή δε γίνεται!!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Φιλανθρωπικός Αγώνας ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνάδελφοι ,
   
   Η Ένωση μας στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου, σε αγαστή συνεργασία με τη ΠΟΑΣΥ,την Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας, την Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας και την υποστήριξη της Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ, το Δήμο Λαρισαίων και την εταιρεία ΣΟΥΚΟΣ Robots, διοργανώνει την Πέμπτη 22/12/2016 ώρα 19:00 φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ με αντίπαλο την ομάδα της Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ.
   Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο του Α.Ο.Δ.Λ. επί της Ηρώων Πολυτεχνείου (Πρώην Ακαδημία).
   Τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο ΙΑΣΩ για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
   Προπώληση εισιτηρίων στο κυλικείο και στο εστιατόριο της ΔΑ Λάρισας.
Τιμή εισιτηρίου 2€.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση με τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Λάρισα 10 Δεκεμβρίου 2016

                                                                  Π Ρ Ο Σ :  1) Μέλη Ε.Α.Λ. 
                                                                                     2)Μ.Μ.Ε.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
                                                                           

   Πρωινές ώρες σήμερα (9-12-2016) αντιπροσωπεία της Ένωσης μας με επικεφαλής το Πρόεδρο της ΝΤΑΒΟΥΡΑ Αθανάσιο συναντήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο, παρουσία και του Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ. Κατά τη συνάντηση τα κυριότερα που τέθηκαν από την Ένωση μας, μεταξύ άλλων, ήταν:
  1. Μη μείωση των υφιστάμενων οργανικών θέσεων της ΔΑ Λάρισας.
  2. Σύσταση μόνιμης διμοιρίας στη Λάρισα.
  3. Αναδιάρθρωση αστυνομικών Υπηρεσιών.
  4. Ποσοστό από τα έσοδα της Λέσχης για συντήρηση κτιρίων..
  5. Χρήση στολής 8δ από τους τροχονόμους, ειδικά αυτών των Τ.Τ. Αυτοκ/μων.
  6. Εξωτερική-περιμετρική φρούρηση Φυλακών.
Πιο συγκεκριμένα :
1.Οργανικές Θέσεις : Δε πρόκειται να υπάρξει μείωση τους στη ΔΑ Λάρισας.
2.Μόνιμη Διμοιρία : Μας ξεκαθάρισε ότι είναι και δική του επιθυμία. Έδωσε κατευθύνσεις για τη δημιουργία μιας διμοιρίας (30) ατόμων από το υπάρχον προσωπικό. Συζητήθηκε ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας καθώς και η κατασπατάληση προσωπικού σε μέτρα, ειδικά όσον αφορά τις Διμοιρίες. Θα παρακολουθούμε το θέμα ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα.
3.Αναδιάρθρωση : Ενημερωθήκαμε ότι είναι έτοιμη για εκκίνηση το Νέο Έτος. Του αναφέρθηκε ότι περιμέναμε πολύ πιο ριζοσπαστικές παρεμβάσεις, πέρα από τις επιφανειακές συνενώσεις υπηρεσιών, που από μόνες τους δε πρόκειται να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, αν δε συνοδεύονται από γενναίες ρήξεις και παρεμβάσεις (κτιριολογικό, εξοπλισμός, πάρεργα κτλ).
4.Ποσοστό από τα έσοδα της Λέσχης : Μας συνεχάρη για την αγωνία και τη προσπάθεια μας ώστε να βρεθούν πόροι για τη συντήρηση του Αστυνομικού Μεγάρου, πλην όμως μας έθεσε βάσιμους προβληματισμούς για τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια κίνηση.
5.Χρήση στολής 8δ από τροχονόμους :  Συμφώνησε με το αίτημα ,ειδικά όσον αφορά τους τροχονόμους του Τ.Τ. Αυτ/μων οι οποίοι εργάζονται σε καθαρά μη αστικό περιβάλλον, μόνιμα εκτεθειμένοι σε καιρικά φαινόμενα και τα παρεπόμενα αυτών. Θα δοθεί εντολή στον αρμόδιο κλάδο του ΑΕΑ για ικανοποίηση του στην αμέσως επόμενη διαταγή ‘περί στολής’.
6.Εξωτερική-περιμετρική φρούρηση Φυλακών : Μας ενημέρωσε ότι ήδη η σχετική διαταγή για άλλες Φυλακές έχει αλλάξει και θα επανεξετασθεί άμεσα και ο τρόπος φύλαξης-επιτήρησης των Φυλακών Λάρισας.
   Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας ευχαριστεί το κ. Αρχηγό για την εποικοδομητική συζήτηση, ελπίζοντας το νέο πνεύμα Διοίκησης που πρεσβεύει να βρει άμεσα μιμητές…



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δωρεά απινιδωτή για τις ανάγκες του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας

     Λάρισα 9 Δεκεμβρίου 2016




Συνάδελφοι
   Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση στα πλαίσια των προσπαθειών της για αναβάθμιση του εργασιακού μας περιβάλλοντος, εξασφάλισε σε συνεργασία με τοπική εταιρία ιατρικών μηχανημάτων, τη δωρεά ενός ατομικού απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας, για κάλυψη αναγκών του Αστυνομικού Μεγάρου στο οποίο καθημερινά κινούνται εκατοντάδες συνάδελφοι και πολίτες. Το μηχάνημα αυτό μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς.
   Ευχή όλων μας είναι να μη παραστεί ποτέ ανάγκη χρήσης του. Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καλύψουμε το κενό της Πολιτείας, μιας και το σχετικό αίτημα δαπάνης εδώ και (2) έτη περίπου, το οποίο έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας μας, ουδέποτε εγκρίθηκε.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος               ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Διμοιρίες Δ.Α. Λάρισας

                                                       Λάρισα 2 Δεκεμβρίου 2016

                                                   Π Ρ Ο Σ :  Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                    Κ Ο Ι Ν : Ως ο Πίνακας Αποδεκτών



   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, δυστυχώς χρόνια τώρα, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγέλλει την κατασπατάληση δυνάμεων σε αστυνομικά μέτρα και ειδικότερα αυτών των Διμοιριών Υποστήριξης.
   Για ακόμη μια φορά παρατηρούμε με θλίψη ότι ο πρωταρχικός παράγοντας στον υπηρεσιακό σχεδιασμό είναι το γνωστό δόγμα του «βάλε κόσμο να ’χουμε….». Πιο συγκεκριμένα:
   Tο τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε μια σχεδόν συνεχόμενη συγκρότηση, πολλές φορές και των δύο, διμοιριών της Διευθύνσεώς μας. Μας προξενεί προβληματισμό ότι αυξάνονται οι περιπτώσεις όπου και οι δύο διμοιρίες συγκροτούνται για εκδηλώσεις εκτός νομού Λάρισας! Μήπως έχουμε υπηρεσία Αστυνομικών Επιχειρήσεων και δε το ξέρουμε;
  Για  γεγονότα τα οποία είναι εμφανώς πολύ χαμηλής επικινδυνότητας, χρησιμοποιούνται χωρίς φειδώ οι διμοιρίες. Έτσι λοιπόν για το ποδοσφαιρικό αγώνα Γ’ Εθνικής Ολυμπιακός Βόλου–Διαγόρας Σεβαστής και με μοναδικό κριτήριο ότι αγωνίζονται ο πρώτος με το δεύτερο η ΔΑ Μαγνησίας ενισχύθηκε και με επιπλέον διμοιρία από Λάρισα. Ουδείς βέβαια έκανε το κόπο να σκεφθεί ότι η φιλοξενούμενη ομάδα προέρχεται από μία φιλήσυχη κοινότητα της Πιερίας με (500) περίπου κατοίκους και με μηδενικό ιστορικό περιστατικών βίας!
   Ομοίως για τον αγώνα ΑΕΛ-Πανελευσινιακός για το κύπελλο Ελλάδος και με κλειστές τις μισές θύρες λογω αναμενόμενης μικρής προσέλευσης θεατών, όπως και έγινε, διατάχθηκαν και έλαβαν μέτρα και οι δυο διμοιρίες της Διεύθυνσης.!
   Όπως και στον αγώνα κυπέλλου Τρίκαλα –ΠΑΟΚ όπου η τοπική ηγεσία προέβλεπε ορδές φιλοξενουμένων φιλάθλων και τελικά προέκυψε μια μεγάλη παρέα των (80) περίπου ατόμων! Στο παιχνίδι αυτό η ΔΑ Λάρισας έστειλε ενίσχυση δύο Διμοιρίες, σε σύνολο (5!!!) που βρισκόταν στο γήπεδο.
   Πάμπολλα τα περιστατικά. Θα μπορούσαμε να γράφουμε πολλές σελίδες. Συνεχόμενα τα μέτρα, με το μήνα που έρχεται να είναι αρκετά «βαρύς».
   Έχουμε απορία αφού υπάρχουν τόσο αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, γιατί στην επίσημη πρόταση για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΔΑ Λάρισας δεν υπάρχει ούτε λέξη για ίδρυση Υπηρεσίας Αστυνομικών Επιχειρήσεων;
    Κουραστήκαμε να καταγγέλλουμε. Ατελείωτες αστυνομικές εργατοώρες για το τίποτα. Δεκάδες αστυνομικοί που δεν εκτελούν τα βασικά τους καθήκοντα που είναι η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος. Την ίδια στιγμή που δε πληρωνόμαστε τα νυχτερινά μας, σπαταλούνται ασύστολα χρήματα για καύσιμα και εκτός έδρας στο βωμό του «βάλε κόσμο να υπάρχει» και του «φόβου» να «μη γίνει κάτι»…
   Το πλήρωμα του περιπολικού θα πρέπει να είναι έτοιμο να αντιδράσει σε κάθε απλό ή δύσκολο, άγνωστο, περιστατικό που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του. Να το αντιμετωπίσει άμεσα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των πράξεων του.  Και βεβαίως να δεχθεί τη κριτική και ουκ ολίγες φορές τον έλεγχο των προϊσταμένων του….  
   Ευθύνη και φόβος…..Λέξεις που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν σε πολυσέλιδες διαταγές, στις πλάτες δεκάδων αστυνομικών. Για γεγονότα γνωστά από καιρό….κάπως έτσι προκύπτει η λέξη ε υ θ υ ν ο φ ο β ί α !




                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Πίνακας Αποδεκτών:
1. Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.:
α. Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας
β. Γ.Ε.Α.Β.Ε.
2. ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας
3. Δ.Α. Λάρισας


Τελευταίες αναρτήσεις