Συνεδρίαση Συμβουλίου Μεταθέσεων

                                                                Λάρισα 31 Μαΐου 2017
                                                                
Π ρ ό ς : Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                                                                                       
                                                                                                                                    Κοιν: Π.Ο.ΑΣ

Θεμα: Συνεδρίαση Συμβουλίου Μεταθέσεων

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α. Λάρισας το οποίο και αποφάσισε τη στελέχωση των Υπηρεσιών του ν. Λάρισας, σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Αρχηγείου μας.
   Δυστυχώς σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσιακή συγκυρία, η οποία θα αφήσει το στίγμα της για πολλά έτη στα τοπικά αστυνομικά δρώμενα, ο θεσμικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, ήταν απούσα.
   Εννοείται ότι δε περιμέναμε από την ηγεσία της Δ.Α. Λάρισας κάποια πρόσκληση ώστε να καταθέσουμε τις όποιες απόψεις και εμπειρίες μας, από τη πολύχρονη παρουσία μας στο «δρόμο» και τη καθημερινή μας επαφή με τους συναδέλφους. Είναι προφανές ότι για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η ρήση ‘Πας ανώτερος σοφότερος’……..Προφανώς η Ένωση κάνει μόνο για εκδηλώσεις, για δωρεές χάρη στις οποίες λειτουργεί ακόμα η Υπηρεσία, για δυναμικές παρεμβάσεις στο Αρχηγείο όπως π.χ. κατάργηση φύλαξης στόχων, αλλά όχι για συνομιλητής…..
   Απογοητευτήκαμε όμως σε πολλαπλάσιο βαθμό από τη τόσο παθητική στάση του εκπροσώπου μας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων. Επί τριήμερο είχαμε τη σύγκλιση ενός «άτυπου συμβουλίου μεταθέσεων», με τη συμμετοχή της Ηγεσίας της Δ.Α. Λάρισας και υπηρεσιακών παραγόντων του Επιτελείου στο οποίο, είναι κοινό μυστικό, προαποφασίστηκαν οι μεταθέσεις …..
   Άρα ο Αστυνόμος Α’  κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ, εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, τι έπραξε γι’ αυτό; Τίποτε γιατί πολύ απλά συμβιβάστηκε να στέκεται έξω από κλειστές πόρτες, απαντώντας μονολεκτικά με τις φράσεις «Δε ξέρω τίποτα» ή «Δε μου λένε τίποτα», σε όποιο συνάδελφο τον ρωτούσε κάτι σχετικό. Δυστυχώς η μόνη ασχολία του ήταν να τηλεφωνεί σε συναδέλφους και να τους ρωτά αν τους ενδιαφέρει μετάθεση στο Τμήμα Άμεσης Δράσης…. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
   Κύριε Αστυνόμε ίσως να γνωρίζεται ότι από το Συμβούλιο του Α.Ε.Α. το οποίο σας επέλεξε για τη θέση του Διοικητή της Άμεσης Δράσης Λάρισας, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών (ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ), καταγγέλλοντας ότι οι μεταθέσεις είχαν προαποφασιστεί, εν αγνοία των εκπροσώπων των εργαζομένων. Αλήθεια  εσείς πως κρίνεται τη στάση των Ομοσπονδιών;
   Κύριε Αστυνόμε τα δημόσια συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μας για τα νέα σας καθήκοντα ως Διοικητής του Τμήματος Α.Δ. Λάρισας. Να θυμάστε όμως οτι  στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, δεν είστε εκπρόσωπος της Διοίκησης. Είστε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος (800) μελών της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας. Δίνεται λόγο στα καταστατικά όργανα του Σωματείου και στους συναδέλφους μέλη μας. Δεν είστε εκεί ούτε για την Υπηρεσία που διοικείτε, ούτε για τις υπηρεσιακές σας φιλοδοξίες. Είστε για ΟΛΟΥΣ  ΕΜΑΣ  !!Eυχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που στελεχώνουν τις νέες υπηρεσίες καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Δυστυχώς είδη τα πρώτα σοβαρά προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται πριν καν αρχίσει επίσημα η λειτουργιά τους. Το σωματείο όπως πάντα θα είναι παρών στην στήριξη των συναδέλφων.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


      ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ             ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ