Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Έκτακτη Συνάντηση με την τοπική Αστυνομική ηγεσία.

                                                                              
                                                                                           Λάρισα 2 Νοεμβρίου 2017

                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



  Συνάδελφοι,
   Πραγματοποιήθηκε σήμερα 2/11/2017 ,απογευματινές ώρες, μετά από αίτημα της Διοίκησης του Σωματείου μας συνάντηση με τον ΓΕ.Π.Α.Δ.Θ. Υποστράτηγο κ. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ Δημήτριο και τον Δ.Α.Λάρισας Ταξίαρχο κ. ΑΓΑΚΟ Γεώργιο, παρουσία και του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγόριου .
 Τα προβλήματα που τέθηκαν αφορούσαν ζητήματα μη χρηστής διοίκησης, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα:
   α)Τέθηκε με απόλυτα δυναμικό τρόπο η άδικη μετακίνηση  από το εστιατόριο της Λέσχης Δ.Α.Λάρισας στο Τ.Τ. Λάρισας , συναδέλφου του οποίου η σύζυγός του μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, πάσχει από βαρύτατη ασθένεια ,ενώ τεράστια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν και μέλη της οικογενείας του. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο ίδιος να μεγαλώνει σχεδόν μόνος τα δύο του παιδιά. Μετά τις παρεμβάσεις μας στον κ. Αρχηγό    έγινε επιτέλους το αυτονόητο και ο συνάδελφος θα επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του, για την οποία σημειωτέον είναι και ο μοναδικός που διαθέτει σχετικό πτυχίο.
   β)Μετά από παράπονα μελών μας, απαιτήθηκε να υπάρχει δικαιοσύνη όσον αφορά τις αποσπάσεις και γενικά τις μετακινήσεις οι οποίες αμείβονται με Δημόσιο χρήμα.
Δυστυχώς σε παραδείγματα τα οποία αναφέραμε, δε λάβαμε απαντήσεις και η Διοίκηση αρκέστηκε στην υπόσχεση ότι θα τηρείται σειρά προτεραιότητας, από την οποία εννοείται ότι θα εξαιρούνται συνάδελφοι μόνο με σοβαρά προβλήματα υγείας.
  γ) Τέθηκε το ζήτημα συνδικαλιστών  διώξεων με τη μορφή άδικου πειθαρχικού ελέγχου κατά του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ένωσής μας ,η συνέχεια του οποίου θα δοθεί στα αρμόδια δικαστήρια.
  δ)Τέλος ,από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόρη τονίστηκε ιδιαίτερα ότι, τα Σωματεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός και πρωταρχική τους προτεραιότητα εννοείται ότι είναι ο έλεγχος της διοίκησης η οποία οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Προσωπικού και την ομαλή λειτουργία των υφισταμένων Υπηρεσιών της και επ΄ουδενί δεν πρέπει να εμπλέκεται σε μικροσυνδι-καλιστικά  ΄΄τερτίπια΄΄.
  Ελπίζουμε  τα ανωτέρω να έγιναν κατανοητά. Το Σωματείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί προς όφελος των συναδέλφων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου  και δεν πρόκειται να απεμπολήσει κανένα δικαίωμα έστω και αν χρειαστεί να επέλθει ρήξη και σύγκρουση για να το καταφέρει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                            ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

Τελευταίες αναρτήσεις