Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

                                                                                     Λάρισα 30 Μαρτίου 2017

                                                              ΠΡΟΣ : 1) Βουλευτές Λάρισας
                                                                             2) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
                                                                             3) Μ.Μ.Ε.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

   Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα κατά τη τακτική του συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2017, να εκφράσει την αμέριστη στήριξη του, στο δίκαιο αγώνα των χήρων, αποθανόντων στελεχών Σ.Α. & Ε.Δ.  
   Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για τη κατάργηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016 (συντάξεις χηρείας), οι διατάξεις του οποίου καταλύουν κάθε έννοια Δικαίου και οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση τις χήρες και τις οικογένειες τους.
   Το Σωματείο μας σε συνεργασία με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται προς το σκοπό αυτό, έως τη τελική δικαίωση.

   


  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                  ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

« Οδοιπορικά έξοδα για θέματα μετανάστευσης »

                                                                                  Λάρισα 28 Μαρτίου 2017

                                                                                  Π Ρ Ο Σ :  Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Θ Ε Μ Α : « Οδοιπορικά έξοδα για θέματα μετανάστευσης »
Σ Χ Ε Τ : 503/4/51-α  από 11/3/2017 έγγραφό μας.


   Συνέχεια της ανωτέρω σχετικής σας αναφέρουμε ότι ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει στο ξεκάθαρο ερώτημα που έχουμε θέσει από το ΑΕΑ και συγκεκριμένα:
 «…..  Αστυνομικός ο οποίος αποσπάσθηκε επί εξάμηνο π.χ. εντός του έτους 2016 πότε δικαιούται  ξανά απόσπαση, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την εκκαθάριση του υπομνήματος του από την ΓΔΟΕΣ :
ι) Με την αλλαγή του έτους, δηλαδή μετά την 31/12ου  ή
ιι) Με τη παρέλευση ενός έτους από τη τελευταία ημέρα του εξαμήνου της απόσπασης;…….»
   Επειδή είναι περίοδος συνεχόμενων αποσπάσεων εξαιτίας του Μεταναστευτικού προβλήματος.
   Επειδή λόγω της ΜΗ ξεκάθαρης απάντησης στο ανωτέρω, έχει προκληθεί αναστάτωση μεταξύ των συναδέλφων.
   Επειδή η μη ικανοποίηση αιτημάτων απόσπασης εξαιτίας της μη διευκρίνησης των ανωτέρω, έχει επίπτωση στα συμφέροντα των μελών μας.
   Παρακαλούμε για την εκ’ νέου όχληση σας προς το ΑΕΑ. Σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρξει σχετική ανταπόκριση, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε την απάντηση δια μέσω των Νομικών μας Συμβούλων.



                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      
                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     

                       ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ε.Α.Λ.

                                                                                                                              ΛΑΡΙΣΑ 28/03/2017

Την Τρίτη 04 Απριλίου 2017 και από ώρες 08:30 έως 12:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της .Δ.Α. Λάρισας θα πραγματοποιηθεί  εθελοντική αιμοδοσία μελών της Ε.Α.Λ.  σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Πέντε(5) λεπτά είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης.



                                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                       

                  ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                     ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



                                                              

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

« Συγκρότηση Διμοιριών Υποστήριξης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου »


                                                                                              Λάρισα 24  Μαρτίου 2017



Το Αρχηγείο με σχετική διαταγή του, αποφάσισε την απόσπαση                      (150) περίπου αστυνομικών από όλη σχεδόν τη χώρα, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για συγκρότηση Διμοιριών Υποστήριξης.
   Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το ΑΕΑ έμεινε μόνο στα «εύκολα». Δηλαδή στην επιλογή του μετακινούμενου προσωπικού. Όπως εκ’ των πραγμάτων αποδείχθηκε δεν ελήφθη καμία απολύτως μέριμνα για τα υπόλοιπα όπως π.χ.  τα υλικά των Διμοιριών.
   Πιο συγκεκριμένα οι συνάδελφοι διατάχθηκαν εκτός από τα ατομικά τους  είδη για την τρίμηνη απόσπαση, να μεταφέρουν επιπλέον και τα ατομικά υπηρεσιακά είδη (κράνος, μάσκα κτλ), ακόμα και την ασπίδα.!!
   Η Ένωση μας αντέδρασε άμεσα σε αυτή την ανήκουστη διαταγή η οποία μετέτρεπε τους συναδέλφους κατ’ ουσία σε υποζύγια!
   Άμεσα ο Πρόεδρος του Σωματείου μας και μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ,  ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  Αθανάσιος, σε συνεργασία με το πρόεδρο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ  Γρηγόρη, έκανε παρέμβαση στον Επιτελάρχη του ΑΕΑ Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, ο οποίος επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, έλυσε το ζήτημα προστατεύοντας την αξιοπρέπεια των μετακινούμενων συναδέλφων, γλιτώνοντας τους από απίστευτη ταλαιπωρία.
   Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία δε πρόκειται να σταματήσει το διαρκή της αγώνα για λύσεις στα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων μας…..

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                     ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

« Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ»

                                                                               Λάρισα 19 Μαρτίου 2017

   Συνάντηση με το Γ..Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη, τον Επιτελάρχη Αντ)γο κ. Καραμαλάκη και τον Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δραγατάκη, είχε το Σάββατο 18/3/2017, το ΔΣ της Ε.Α.Λ. με επικεφαλής το Πρόεδρο του Νταβούρα Αθανάσιο.
   Στη συνάντηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα και με δεδομένο ότι τα βασικά τρέχοντα ζητήματα όπως μισθολόγιο, εξέλιξη ανθ)μων κλπ χειρίζονται  από τη ΠΟΑΣΥ, τέθηκαν από την Ένωση μας τα εξής τοπικά και γενικά θέματα:
1. Ανυπαρξία βασικών διαταγών από το Αρχηγείο σχετικά με τα καθήκοντα και υποχρεώσεις των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας. Δόθηκε η υπόσχεση ότι από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα αρχίσει η διαδικασία ώστε να εκδοθεί "μνημόνιο" διαταγών από το Αρχηγείο.
2. Μεταγωγές του ΤΜΔ Λάρισας. Αναλύθηκαν τα προβλήματα και παρά τη διαφαινόμενη μη ύπαρξη προοπτικής επίλυσης του προβλήματος, διαμηνύσαμε ότι ως Σωματείο θα συνεχιστεί ο αγώνας μας για το θέμα και ότι ζητούμε την ίδρυση Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών, όπως εξάλλου προβλέπει το ΠΔ της αναδιάρθρωσης.
3. Ενημερωθήκαμε ότι προχωρά ο διαγωνισμός για 500 οχήματα και ότι αν δεν υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια όπως π.χ. ενστάσεις, ως το τέλος του έτους θα έχουν παραδοθεί τα οχήματα. Ζητήσαμε ως μία από τις μεγαλύτερες ΔΑ της χώρας να λάβουμε τον ανάλογο αριθμό οχημάτων.
4. Δηλώσαμε την απογοήτευσή μας από το τελικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών. Υπήρξε παραδοχή ότι όντως ήταν ένα άτολμο βήμα το οποίο όμως είναι μία αρχή για μία καλύτερη επόμενη προσπάθεια. (Σ.Σ. Δηλαδή πολύ κακό για το τίποτα)
5. Τέθηκε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των πάρεργων και ότι δυστυχώς για κανένα εξ αυτών δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την απαλλαγή μας. Μας δηλώθηκε ότι η μοναδική ελπίδα αυτή τη στιγμή, είναι να προχωρήσει η δημιουργία της Δικαστικής Αστυνομίας. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για το αν  το εγχείρημα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον.
 6. Τέλος τέθηκε το ζήτημα των δαπανών και της έλλειψης βασικών ειδών όπως χαρτί Α4, γραφίτης κτλ. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στην απαίτηση της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας του Υπ.Οικ., τη ΓΔΟΕΣ (πρώην ΥΔΕ) όλα τα υπομνήματα του 2016,τα οποία και επέστρεψε στις διαχειρίσεις των ΓΕ.Π.Α.Δ., να επανυποβληθούν, κάθε σελίδα σε θεωρημένο φωτοαντίγραφο.!!!! Αναρωτηθήκαμε αν τελικά κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί ζούνε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν,  μιας και δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο σπατάλης ούτε ενός φύλλου χαρτιού. Απαιτήσαμε και λάβαμε σχετική διαβεβαίωση, ότι πρέπει με άμεση παρέμβαση του ΑΕΑ να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου.
   Πριν τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Σωματείου ευχόμενος εκ’ μέρους όλου του ΔΣ συγχαρητήρια στον Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δραγατάκη, για τα νέα του καθήκοντα και καλωσορίζοντας τον στη πόλη της Λάρισας, του πρόσφερε την εικόνα του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Αχίλλειου.
   Το Σωματείο μας θα παρακολουθεί όλα τα ζητήματα και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα του για την επίλυση τους.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




         ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                       ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος



Ανοιχτή δομή φιλοξενίας Κουτσοχέρου.

                                                                               Λάρισα 19 Μαρτίου 2017


Προς τους Συναδέλφους που εκτελούν Υπηρεσία στην
Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Κουτσοχέρου.
Κοινοποίηση: Μέλη ΕΑΛ

   Από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Κουτσοχέρου, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία μέριμνα από τη Πολιτεία για τους Αστυνομικούς, βάλαμε στόχο ως Διοίκηση του Σωματείου, να διασφαλίσουμε για τους Συναδέλφους μας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
   Στα πλαίσια των προσπαθειών μας καταφέραμε και σχεδόν (2) μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της Δομής, εγκαταστήσαμε οικίσκο 12τ.μ. με τις καλύτερες δυνατές ανέσεις, ενώ σχεδόν (3) μήνες πριν, προβήκαμε και στη τοποθέτηση τουαλέτας.
   Οι ανωτέρω κατασκευές  έγιναν με κόπο, με προσωπικό αγώνα και με τις ουσιαστικές δωρεές συμπολιτών μας, αλλά και χρημάτων του Ταμείου της Ένωσης. Έχουν τύχει δε την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συναδέλφων μας. Γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι οι εγκαταστάσεις που εξασφάλισε για τους Συναδέλφους η ΕΑΛ, αποτέλεσαν πρότυπο και για άλλα Σωματεία ανά τη χώρα.
   Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας της Δομής σας ενημερώνουμε για ενέργειες που έγιναν ή που πρόκειται άμεσα να γίνουν από την Ένωση:
·       Σε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή ετέθει το θέμα της αναγραφής σε έγγραφα Υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του τίτλου «Αστυνομικό Φυλάκιο Κουτσοχέρου». Οφείλετε καθαρά σε λάθος-άγνοια υπαλλήλου και θα διορθωθεί με ευθύνη της ΔΑ Λάρισας άμεσα. Δεν υφίσταται ούτε και πρόκειται να δημιουργηθεί μελλοντικά κάποια Υπηρεσία.




·       Επίσης συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν περιμετρικά του οικίσκου και της τουαλέτας κάγκελα, κουμπωτά, ώστε να οριοθετηθεί ο «ζωτικός» χώρος των εν υπηρεσία Συναδέλφων.
·       Στη συνάντηση με το ΓΓ Δημοσίας Τάξης ετέθει το ζήτημα της ανυπαρξίας βασικών διαταγών από το Αρχηγείο σχετικά με τα καθήκοντα και υποχρεώσεις των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας. Δόθηκε η υπόσχεση ότι από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα αρχίσει η διαδικασία ώστε να εκδοθεί "μνημόνιο" διαταγών από το Αρχηγείο.
·       Με μέριμνα του Σωματείου θα τοποθετηθούν (2) προβολείς LED με φωτοκύτταρο κίνησης, για καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια του χώρου, καθώς και ψυγείο για τις ανάγκες των Συναδέλφων.
·       Τέλος σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, θα γίνει προσπάθεια ώστε να φυτευτούν 2-3 δέντρα, ήδη ανεπτυγμένα, ενόψει των καλοκαιρινών μηνών.

Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συναδέλφων. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη προσπάθεια…….Συνεχίζουμε…  




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



              ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                  ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος


Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

« Οδοιπορικά έξοδα για θέματα μετανάστευσης »

          

                                                                                                                Λάρισα 11 Μαρτίου 2017

                                      

   Όπως είναι γνωστό το Αστυνομικό Προσωπικό δύναται να αποσπασθεί για ζητήματα παράνομης μετανάστευσης, για (3) μήνες και επιπλέον άλλους (3) μήνες, με αίτηση του μετακινουμένου. 
   Σύμφωνα με το 1691/16/1059430 από 1/6/2016 έγγραφο της Δ.Ο.Ν.Υ./ΑΕΑ, το οποίο και σας επισυνάπτουμε, «….για τις αποσπάσεις του αστυνομικού προσωπικού για τον προαναφερόμενο σκοπό, δικαιολογούνται σύμφωνα με το ν. 4375/2016 οδοιπορικά έξοδα για όλες τις ημέρες απόσπασης του και για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μηνών συνολικά ανά ημερολογιακό έτος….»
   Σύμφωνα με τα ανωτέρω και επειδή στην Υπηρεσία ΔΕΝ υπάρχει σαφής εικόνα σχετικά με το χρόνο έναρξης της νέας απόσπασης μετά τη λήξη του εξαμήνου, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν στα εξής:
   Αστυνομικός ο οποίος αποσπάσθηκε επί εξάμηνο π.χ. εντός του έτους 2016 πότε δικαιούται  ξανά απόσπαση, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την εκκαθάριση του υπομνήματος του από την ΓΔΟΕΣ :
ι) Με την αλλαγή του έτους, δηλαδή μετά την 31/12ου  ή
ιι) Με τη παρέλευση ενός έτους από τη τελευταία ημέρα του εξαμήνου της απόσπασης;
   Επιθυμούμε προς όφελος της ομαλής λειτουργίας της Υπηρεσίας και για να μην υπάρχει αναστάτωση μεταξύ των συναδέλφων, την άμεση και ξεκάθαρη απάντηση σας, στα ανωτέρω ξεκάθαρα ερωτήματα μας….


                                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
       
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


           ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                          ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Τελευταίες αναρτήσεις