Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Υποβολή προτάσεων για θέματα που αφορούν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ».

                                                                   Λάρισα 5 Μαρτίου 2018

                                                                          ΠΡΟΣ : Π.Ο.ΑΣ.,Υ.
     

 Θ έ μ α : « Υποβολή προτάσεων για θέματα που αφορούν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ».
Σ χ ε τ. : « 605/5/20α από 21/2/2018 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.»


   Σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής το Σωματείο μας καταθέτει τις εξής προτάσεις:
Κώδικας Μεταθέσεων:
    Σχετικά με τις αμοιβαίες μεταθέσεις στο πδ 75/2016 προβλέπεται ότι ……..Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να υποβάλει αίτημα αμοιβαίας μετάθεσης με το πρώτο επιλαχόντα των πινάκων των τακτικών μεταθέσεων της αντίστοιχης περιοχής. Αν ο πρώτος επιλαχών δεν επιθυμεί με τον δεύτερο κ.ο.κ. ……. Πολλές όμως Δ.Α. ανά την χώρα έχουν μηδενικές κενές θέσεις κάθε έτος.
    Ως εκ τούτο αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μεταθέσεως και έτσι να μην υφίσταται σχετικός επικαιροποιημένος πίνακας. Έτσι όμως καταργείται το δικαίωμα της αμοιβαίας μετάθεσης.
   Για το λόγο αυτό προτείνουμε να υποβάλλονται αιτήσεις μεταθέσεως από όλους τους αστυνομικούς, ανεξαρτήτου βαθμού, εφόσον εμπίπτουν στη κατηγορία μετάθεσης με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια),ακόμα και όταν δεν υπάρχουν κενές θέσεις του βαθμού τους, ωστέ να υφίσταται πάντα πίνακας μεταθέσεως, για όλες της Δ.Α. και να μπορεί να γίνουν αμοιβαίες μεταθέσεις.
Συγκεντρώσεις Αστυνομικού Προσωπικού:
    Οι ανωτέρω συγκεντρώσεις προβλέπονται από το αρθ. 56 του πδ 141/1991 και το αρθ. 13 του πδ 120/2008.Σε αυτές παρίστανται, υποχρεωτικά, άπαντες οι Αστυνομικοί που δεν είναι σε διατεταγμένη Υπηρεσία. Δηλαδή τα Αδιάθετα αλλαγής, οι ημερήσιες αναπαύσεις, ακόμα και οι αδειούχοι οι οποίοι έχουν δηλώσει την έδρα της Υπηρεσίας τους ως τόπο διάνυσης της άδειας (δεν υπάρχει διάταξη που να τους εξαιρεί).
   Επίσης σύμφωνα με το αρθ. 3 παρ. 3  του πδ 398/2008 ο χρόνος συμμετοχής του προσωπικού στις συγκεντρώσεις, δεν προσμετράτε στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας του.
   Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι υπάρχει σχετική διαταγή για συγκεντρώσεις προσωπικού, τουλάχιστον δυο φορές το μήνα, προτείνουμε :
   Την προσμέτρηση του χρόνου παρουσίας στη συγκέντρωση, στο συνολικό εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Την μη υποχρεωτική παρουσία των ημερήσιων αναπαύσεων και των αδειούχων. 
   Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.                                                                                                                                                                 





ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τελευταίες αναρτήσεις