Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Οδοιπορικά & λοιπά έξοδα για θέματα μετανάστευσης

Αρ.Πρωτ.:503/4/53  

                                  Λάρισα 10 Μαρτίου 2018

                                                               Π Ρ Ο Σ :  ΠΟΑΣΥ
.                                                              Κ Ο Ι Ν :  ΜΜΕ


Θ Ε Μ Α : « Οδοιπορικά & λοιπά έξοδα για θέματα μετανάστευσης »

   Η Ένωσή μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων, σχεδόν του συνόλου των αποσπασμένων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών συναδέλφων μας, σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αναφορικά με τη μη πίστωση χρημάτων για τη πληρωμή των ξενοδοχείων τους, αλλά και για μειωμένη προκαταβολή εκτός έδρας.
Οι συνάδελφοι μας, με κίνητρο την εκτός έδρας αποζημίωση, αποφάσισαν να αποσπαστούν, προκειμένου να υπηρετήσουν τον σχεδιασμό της «οργανωμένης» πολιτείας και της ευρωπαϊκής κοινότητας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος. Τώρα πλέον, μη έχοντας εισπράξει από την Υπηρεσία τους το ανάλογο χρηματικό ποσό για διαμονή και σίτιση, αντί οφέλους, αναγκάζονται, απέναντι στο κίνδυνο της έξωσης από τα ξενοδοχεία, να πληρώνουν - όσοι μπορούν - από τη τσέπη τους ή να διακόπτουν την απόσπασή τους - όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα - με υπαρκτό τον κίνδυνο να μηνυθούν από τους ξενοδόχους, οι οποίοι δικαίως επιθυμούν τα συμφωνηθέντα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, η Διαχείριση της Δ.Α. Λάρισας μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε και τα κατάφερνε να εξυπηρετεί τους αποσπασμένους συναδέλφους μας. Δυστυχώς όμως, σήμερα η Παγία Προκαταβολή είναι σχεδόν άδεια και όπως διαφαίνεται δε θα υπάρχει δυνατότητα κάλυψης ούτε των μετακινούμενων με Φ.Π. για δικαστήρια ή μεταγωγές!
Ύστερα από τα παραπάνω απαιτούμε:
α) Την άμεση ενίσχυση της Παγίας Προκαταβολής της Ελληνικής Αστυνομίας με ικανό χρηματικό ποσό, ως έχει αρμοδίως αιτηθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

β) Την ταυτόχρονη άμεση υπογραφή της  ΚΥΑ η οποία βρίσκεται στο Γραφείο του αρμόδιου Υπουργού της Κυβέρνησης, κ. Χουλιαράκη και αφορά δαπάνες του προηγούμενου έτους, η ενταλματοποίηση των οποίων θα αποκαταστήσει σε αρκετό βαθμό την Παγία Προκαταβολή.

Την ώρα που ακούμε και βλέπουμε χορούς εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος, ο Έλληνας Αστυνομικός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ταπείνωση της έξωσης!! Εμείς είναι βέβαιο ότι θα σταθούμε δίπλα τους, δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον ταπεινώσει και θα αναδείξουμε τους πραγματικά υπευθύνους αυτής της αθλίας κατάστασης. 
Το κράτος οφείλει και πρέπει να μεριμνήσει για την άμεση πληρωμή των προαναφερομένων δαπανών, συνεχίζοντας το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, ειδάλλως ας σταματήσει τώρα τις σχετικές αποσπάσεις, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τις ευθύνες που προκύπτουν από την εν λόγω αδυναμία, τόσο απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όσο και στους ευρωπαίους εταίρους μας.




                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
     
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Τελευταίες αναρτήσεις