Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

«Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τον Γ.Γ. Δημοσίας Τάξεως και Υπηρεσιακούς παράγοντες.»


                                                  
 Λάρισα 20 Απριλίου 2018

                 Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 Θ έ μ α : «Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τον Γ.Γ. Δημοσίας Τάξεως και Υπηρεσιακούς παράγοντες.»

  Εχθές 19-04-2018 απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Ενώσεων Θεσσαλίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη οποίος συνοδευότανε από τον Επιτελάρχη Αντ/γο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη τον Γ.Ε.Α.Β.Ε. Αντ/γο κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο και τον Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών Α.Ε.Α. Υπ/γο κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα. Παρευρέθησαν επίσης ο ΓΕ.Π.Α.Δ.Θ. Υπ/γος κ. Τόλιας Ιωάννης και ο Δ.Α Λάρισας  Ταξίαρχος κ Βασίλειος Καραπιπέρης.  Στην συνάντηση η οποία διεξήχθη σε  καλό κλίμα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών της Θεσσαλίας ανέπτυξαν και ενημέρωσαν τον κο Γενικό Γραμματέα και τους ανωτέρω  επιτελείς Ανώτατους Αξ/κούς  για τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό των αντίστοιχων Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Από πλευράς της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, αναδείχθηκε η φύλαξη διαφόρων στόχων και η κατασπατάληση δυνάμεων σε αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία των υπηρεσιών καθώς και για την αστυνόμευση του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης της Λάρισας. Αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της μη έγκαιρης έκδοσης των διαταγών που αφορούν την μετακίνηση των διμοιριών υποστήριξης της Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται εντελώς η εβδομαδιαία υπηρεσία προκαλώντας αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων. Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκτελούντες υπηρεσία συνάδελφοι στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βανδαλισμού του οικίσκου από ομάδα προσφύγων απαιτήθηκε η έκδοση ξεκάθαρων εντολών-κατευθύνσεων από την πλευρά της διοίκησης, ενώ για πολλοστή φορά ζητήθηκε η άμεση επιτέλους ύπαρξη καθηκοντολογίου. Τέλος ζητήθηκε η άμεση διευκρίνιση διαταγής του Α.Ε.Α. για την καταβολή  60% του δικαιούμενου χρηματικού ποσού εκτός έδρας στους μετακινούμενους συναδέλφους στα νησιά ή στον Έβρο με το πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ και εάν περιλαμβάνετε σε αυτό το ποσό και η πληρωμή του καταλύματος των μετακινούμενων. Από την πλευρά τους ο κος  Γενικός Γραμματέας και ο κος Επιτελάρχης ανέφεραν ότι για την φύλαξη των διαφόρων στόχων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και προέτρεψαν σε αυτό την τοπική ηγεσία  προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες. Για την μη έγκαιρη έκδοση των διαταγών ο κος Επιτελάρχης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει σαφείς εντολές και οδηγίες στις υφιστάμενές υπηρεσίες ενώ για την δικαιούμενη προκαταβολή  των εκτός έδρας του μετακινούμενου προσωπικού ανέφερε ότι θα μελετήσει την προοπτική αύξησης σε 70 η και 80%.Για την δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα τοποθετηθεί σύγχρονη αλεξίσφαιρη σκοπιά με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας  ενώ για το καθηκοντολόγιο θα τεθεί το θέμα άμεσα στην αρμόδια Αντ/γο κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Τέλος ο Υπ/γος κος Παναγιώτης Ντζιοβάρας ανέφερε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη δεκάδες διαγωνισμοί προμήθειας οχημάτων όλων των τύπων καθώς και αναλώσιμων υλικών οι οποίοι είναι της τάξεως των 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ.
Το Σωματείο μας συνεχίζει δυναμικά να διεκδικεί την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας σε όποια ευκαιρία και αν του δοθεί. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις όλων των ανωτέρω ζητημάτων και θα παρεμβαίνουμε όπου αυτό απαιτείται προκειμένου να γίνουν πράξη στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας.














                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


             ΘΕΛΟΥΡΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τελευταίες αναρτήσεις