Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Συνυπηρέτηση Αστυνομικού με σύζυγο Εκπαιδευτικό


Λάρισα 20 Aπριλίου 2019

 Προς:    
 Π.Ο.ΑΣ.Υ. 
Κοιν.: Μέλη Ε.Α.Λ.
                                                        


   Σύμφωνα με το αρθ.3 του ν.4553/2018 (ΦΕΚ 119 Α’), προβλέπεται ότι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τοποθετούνται σε σχολική μονάδα η οποία απέχει έως (20) χιλιόμετρα από τη μονάδα που υπηρετεί ο σύζυγος στρατιωτικός.
   Η ως άνω ρύθμιση εξαιρεί τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και εισήχθη κυριολεκτικά εν κρυπτό, από το τότε ΥΠΕΘΑ κ. ΚΑΜΜΕΝΟ Παναγιώτη. Είχε δε επιφέρει αναστάτωση στις τάξεις των συναδέλφων, ενώ ως Ομοσπονδία είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο, ότι με νέα τροπολογία θα ικανοποιούνταν και οι υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ., πράγμα  το οποίο, όπως και πολλά άλλα, ουδέποτε έγινε πράξη.
   Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και προκείμενου να παύσει αυτή η ρατσιστική συμπεριφορά κατά των εκπαιδευτικών συζύγων συναδέλφων, μόνο και μόνο επειδή είναι σύζυγοι αστυνομικών, παρακαλούμε την Ομοσπονδία μας όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τη Πολιτική Ηγεσία, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε ανάλογη ρύθμιση και οι εκπαιδευτικοί σύζυγοι, υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, ειδάλλως οι τοποθετήσεις να γίνονται αυστηρά ανάλογα με τα μόρια που διαθέτει ο κάθε εκπαιδευτικός.
                           
                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος                          ΘΕΛΟΥΡΑΣ Ιωάννης


Τελευταίες αναρτήσεις